Kärpät ja Praha ratkovat jatkopaikan – Eminger palaa Raksilaan

CHL, LIIGA / Ennakko
Vladimir Eminger pukee tällä kertaa Oulussa Sparta Prahan pelipaidan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Oulun Kärpät ja HC Sparta Praha lähtevät lähtevät ratkaisevaan CHL:n pudotuspeliotteluun tasatilanteesta 1–1, joten ottelun voittaja jatkaa 16 parhaan joukkoon.

Viime kaudella CHL:n finaaleihin yltäneen Oulun Kärppien peli on yskinyt, sillä Liigassa Kärpät on vasta sijalla 12, mutta tämän kauden CHL:ssä Kärpät on pelannut tappioitta.

Prahakin on edellisen kauden finalisti, kun se sijoittui toiseksi Tšekin pääsarjassa. Prahalaiset ovat tällä hetkellä oman maan sarjassaan tukevasti keskikastissa.

Kärppien loukkaantumishuolet ovat määrällisesti suurimpia miesmuistiin, mutta ruotsalainen keskushyökkääjä Niklas Olausson kävi maanantaina jäällä. Hänen pelaamisensa ratkeaa vasta pelipäivänä.

Prahan joukkueesta oululaisittain mielenkiintoisin pelaaja on Kärpissä neljällä eri kaudella pelannut 24-vuotias puolustaja Vladimir Eminger, joka voitti mestaruuden Kärpissä keväällä 2014. Eminger lähti Kärpistä Prahaan kesken kauden marraskuussa 2014 ja palaa nyt Ouluun näyttämään onko hän vuosien varrella kehittynyt pelaajana.

Sparta Prahan joukkueen kapteeni on joukkueen kaikkien aikojen paras pistemies Jaroslav Hlinka, joka on takonut seuralleen lähes 600 pistettä. Hlinkan parhaat pelivuodet ovat kuitenkin jo takanapäin ja tšekkien parhaat pistemiehet tällä kaudella ovat Tšekin pääsarjan syöttötilastoa johtava Lukas Pech, kanadalais-italialainen Brian Ihnacak ja Petr Vrána .

Ottelu alkaa Raksilan jäähallissa kello 19.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle