Vihellyksen jälkeen: Toiveita pukinkonttiin - Herra suojaa ja varjele meidän Miroamme

LIIGA / Artikkeli
HIFK-puolustuksen kirkkaimman tähden, Miro Heiskasen, tulee pysyä kunnossa, mikäli HIFK hamuaa menestystä keväällä.
Vuoden viimeisissä Vihellyksen jälkeen -podcasteissa käydään läpi ovatko joukkueet olleet syyskaudella kilttejä vai tuhmia. Toisin sanoen, selvityksen alla on, miten joukkueet ovat onnistuneet alkukauden odotuksiin nähden. Joukkueet saavat myös kukin kolme lahjatoivetta syksyn otteiden mukaan.

Vihellyksen jälkeen -podcastien joulujaksossa toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat joulutauolle siirtyvän Liigan joukkueiden alkukauden otteita ja peilaavat tulevaa joululahjatoiveiden kautta.

Joulu koittaa oululaiskomennossa, sillä Kärppien hurmos on vienyt joukkueen melko tukevaan sarjajohtoon.

− Kärpät on yksi niistä joukkueista, jotka eivät hirveästi mitään uutta tarvitse. Joukkueen ykkösketjun vireen on toki säilyttävä myös kevään tärkeisiin peleihin, Björksten ilmaisee.

TPS:n kokoonpanossa jo alkukaudella ihmetystä herätti joukkueen ikärakenne. Muutamat pelaajat kolkuttelevat jo 40 ikävuotta, ja parikymppisiä pelureita on useita. Klassisia parhaan iän pelaajia ei ryhmässä juuri ole.

− Pelimiehen ikä on ilmeisesti melko joustava käsite. TPS:llä ei ole varaa kadottaa keskittymistään ylimääräiseen jäähyilyyn ja tönimisen. Joukkueen peli ei ainakaan saa kärsiä siitä, Seppä pyörittelee.

JYPin osalta Seppä esittää jyväskyläläisten puolesta pyynnön: "Etsikää Michel Miklik ja kertokaa, missä hän on."

Ässät puolestaan lepää pitkälti maalivahtinsa Andreas Bernardin otteiden varassa. Italialaisveskari on esiintynyt tällä kaudella varsin ailahtelevasti.

− Välillä sinne lurpsahtelee helppojakin maaleja. Henri Kiviaho on Liigaan ihan hyvä kakkosveskari, mutta hän ei ole saanut parastaan irti tähän mennessä, Björksten tietää.

HIFK-leirissä varmasti jännitetään, pystyykö joukkue ottaaman voittoja ilman nuorten MM-kisoissa olevaa Miro Heiskasta. Entä, jos superlupaus loukkaantuu?

− Keskushyökkääjäosasto on kunnossa ja tasaisen hyvä. Juhani Tyrväinenkin on osoittanut, etteivät Helsingin kirkkaat valot häikäise. Myös Jarkko Malinen ja Thomas Nykopp ovat pelanneet hyvin.

Runkosarjassa on nähtävillä muutama positiivinen yllätys. Yksi kirkkaimmista tulee Lappeenrannasta.

− SaiPa on kevätkautta silmällä pitäen yksi mielenkiintoisimmista seurattavista. Moni ei varmasti odottanut SaiPalta näin hyvää suoritusta. Siellä on hieno tarina tulossa, Björksten ennustelee.

KooKoon pudotuspelimahdollisuudet eivät saa Sepältä ja Björksteniltä ruusuista näkymää, vaikka kouvolalaiset ovat pelanneetkin yllättävän pirteästi.

Kuumia kysymyksiä ovat myös muun muassa se, riittääkö Ässien materiaali ja onko JYPin peräpää tarpeeksi leveä.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle