Vihellyksen jälkeen: Tapparasta katosi iso pala kulttuuria − Lahdessa on syttynyt uusi tähti

LIIGA / Artikkeli
Nuori tšekkivahti on noussut parrasvaloihin Pelicansin maalinsuulla.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Liigan runkosarja on taittunut ensimmäisen kuudenneksensa yli, joten Vihellyksen jälkeen -podcastissa on aika ottaa tarkkailuun ennen kauden alkua tehdyt ennustukset. Muutama mestarisuosikki kyntää syvässä suossa.

Vihellyksen jälkeen -podcastissa tutut toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten palaavat ennen runkosarjan alkua tekemiinsä ennustuksiin, ja pohtivat syitä, miksi muutaman joukkueen kohtalo poikkeaa paljonkin ennalta arvioidusta.

− Emme me ihan kaikkia ole saaneet kiinni, mutta onhan se hyvä, että yllätyksiäkin tapahtuu, Björksten toteaa.

Ässien alkukausi on ollut surullinen, eikä joukkue näytä tämänhetkisten otteiden perusteella menossa pudotuspeleihin.

− Ässät on tehnyt yhteensä 24 maalia ja Sakari Salmisen tehot ovat 6+6, joten hän on ollut mukana tasan puolissa joukkueen maaleista, Seppä laskeskelee.

Malte Strömwall ja Erik Karlsson tulevat johdattelemaan KooKoota ja Strömwall tulee tekemään yli 20 maalia runkosarjassa.

− Saa nähdä, meneekö tuo rajapyykki rikki jo ennen vuodenvaihdetta, naurahtaa Björksten ruotsalaisen hurjaa vierettä.

Raumalla ei näytä siltä, että Lukko olisi menossa pudotuspeleihin. Vihellyksen jälkeen -kaksikko pohtii seuran tulevaisuutta niin pitkän aikavälin kuin tämänkin kauden osalta.

− Kollektiivinen puolustuspelaaminen ei ole toiminut. Joukkueen ikajakaumassa tähtipelaajien keski-ikä on liki 40 vuotta. Aiemmin parjasimme TPS:ää ja Lukko, joten miksi JYP pääsee kuin koira veräjästä?, pohtivat Seppä ja Björksten.

Jukurit on pystynyt sinnittelemään odotuksia paremmin, ja puolustaja Teemu Suhonen on vastannut huutoon ollen pelipaikkansa pistepörssin ykkösmies.

Puhututtaneeseen maalivahtitialnteeseen ollaan saamassa vastauksia Juhana Ahon kautta.

− Sport ei ole ollut heittopussi. Omaa kuvaa vähän hämärtävät kaksi Ilvestä vastaan nähdyt pelit ,joissa vaasalaiset ovat ottaneet pahasti kuokkaan, pohtii Björksten joukkueen jokseenkin ailahtelevia otteita.

Tappara on JYPin ohella yksi alkukauden suurimmista pettymyksistä. Vihellyksen jälkeen -kaksikko uskoo, että kirvesrinnat nousevat kohti kärkeä. Yksi kulttuurillinen muutos kuitenkin mietityttää.

Jukka Peltolan lähtö on Tapparalle todella iso asia. Sekä pelillisesti että johtajuudellisesti. Ei Kristian Kuusela voi korvata poistunutta kapteenia, jos kukaan voi, Seppä ja Björksten lataavat.

Arttu Lipsanen johdattaa meidät jälleen kerran Tampereelta Lahteen, jossa Tapparasta Pelicansiin siirtynyt maalivahtivalmentaja on tehnyt ihmeitä nuoren tšekkivahti Jakub Skarekin kanssa.

− Tämähän tiedettiin jo etukäteen, sillä Lipsanen teki jo Dominik Hrachovinan kanssa huimaa työtä. Tässä on kyseessä melkoinen taikuri, Seppä ylistää.

Joukkueanalyysien alkamisajat

Ässät 1.12

KooKoo 5.18

Lukko 9.07

JYP 14:20

Jukurit 20.50

Sport 25:30

Tappara 30.10

Pelicans 39:10

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle