Valmentajan tönimisiä ja legendamaaleja − JYPillä ja HPK:lla ikimuistoisia kommervenkkejä

LIIGA / Artikkeli
Marko Virtanen oli edellisessä joukkueiden pudotuspelisarjassa puhutuin henkilö.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
JYPiltä ja HPK:lta löytyy aiempaa historiaa pudotuspeleistä, eikä sarjat ole jääneet ilman suuria tarinoita. Kummallisia tapahtumia on riittänyt myös runkosarjan puolelle.

JYP ja HPK aloittavat puolivälieräsarjansa keskiviikkona. Joukkueet sijoittuivat runkosarjan sijoille neljä ja viisi, ja sarja alkaa Jyväskylässä.

Joukkueilta löytyy kaksi aiempaa kohtaamista pudotuspeleistä: 1993 HPK oli etevämpi välierissä ja 2013 JYP nappasi välieräpaikan. Edellisten kohtaamisten jälkeen HPK hävisi omat finaalinsa ja JYPin kausi päättyi pronssiin.

Alle listattiin ikimuistoisimpia sattumuksia, kun joukkueet ovat kohdanneet.

"Kuka v*ttu tää jätkä on?"

Keväällä 2013 suurimmaksi puheenaiheeksi nousi erätauon aikana tapahtunut sattumus. Erikoisessa tapahtumasarjassa Marko Virtanen tunkeutui HPK:n pukukopin luokse, mikä herätti suuria tunteita.

− Kuka v*ttu tää jätkä on, Ville Viitaluoman muistetaan huutaneen.

Virtanen ei neljä vuotta tapahtuman jälkeen halunnut kommentoida tapahtumaa. Neljännessä puolivälierässä nähtiin myös myytiksi noussut Mikko Viitasen jatkoaikalämäri, joka toi JYPille voiton.

JYP vei lopulta sarjan 4−1.

Marko Palon suurin maali

Joukkueet kohtasivat välierissä 1993. JyP HT:lla oli oma mahdollisuutensa ratkaista ratkaiseva ottelu jatkoajalla, mutta lupaava hyökkäys päättyi tolppalaukaukseen.

Tästä vastahyökkäykseen pääsi HPK Marko Palon johdolla. Liukkaana hyökkääjänä tunnettu Palo lipsahti jyväskyläläispuolustajien välistä nokikkain maalivahdin kanssa, eikä erehtynyt. Mittavan uran hämeenlinnalaisseurassa tehneen Palon numero on sittemmin jäädytetty.

HPK eteni tuolla maalilla 3−2-voitoin finaaleihin, joissa TPS oli etevämpi. JyP HT nappasi pronssimitalit Ässien kustannuksella.

Venähtänyt ilta Hippoksella

Värikkäitä tapahtumia on riittänyt myös runkosarjan puolelle. Yksi tapahtumista sattui joulukuussa 2009, kun JYPin ja HPK:n välinen ottelu venähti pahankertaisesti.

Ensin kova taklaus aloitti erätauon hyvissä ajoin, kun pleksi hajosi. Melkein heti pelin jatkuttua tuli uusi paussi. Jani Tuppurainen tuuletti maalia sen verran raivokkaasti, että pleksi meni palasiksi.

JYP voitti värikkään ottelun lukemin 5−1.

Näytösmiehellä keuli yli

Ajassa ei tarvitse mennä kuin kuukausi eteenpäin, kun seuraava värikäs merkintä tuli historian kirjoihin. JYP ja HPK väänsivät nihkeän 60-minuuttisen ilman maaleja, joten ratkaisua haettiin ylitöiden kautta.

Peli venyi aina rangaistuslaukauskilpailuun saakka, jossa nähtiin erikoinen sattumus. Värikkäänä persona tunnettu Sinuhe Wallinheimo ajettiin suihkuun.

− No, menin rauhassa maalille, eikä Ville Viitaluomaa alkanut kuulua jäälle. Sitten tuomari Tatu Savolainen levitti kätensä ja luulin, että tämä on tässä, tulipa helpolla voitto, Wallinheimo kertasi pelin jälkeen.

− Lähdin tuuletellen vaihtoaitioon ja sitten takaisin maalille, kun tajusin homman jatkuvankin. Psyykkasin itseäni maalilla, että ei muuta mitään, ei muuta mitään. Jyri [Rönn] pisti kuitenkin pihalle.

JYP voitti rangaistuslaukauskilpailun ja nappasi kaksi pistettä. Wallinheimon kommenttien linkistä pääsee lukemaan loput värikkäästä rangaistuslaukauskilpailun kertauksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle