HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Vaasa Cup 2018: Vaasan turnauksen mestaruus Poriin - Lukko jätti isännät viimeiseksi

LIIGA / Artikkeli
Ässät ei antanut armoa finaalissa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Björklöven jäi Vaasa Cupin finaalissa porilaisen jyrän alle, kun taas vauhdikas ja alkuun runsaasti tapahtumia sisältänyt pronssiottelu kääntyi Lukon eduksi.

Vaasa Cupin finaalissa Björklöven oli kosolti köysissä nopeajalkaisia Ässiä vastaan. Jarno Kärjen, Sakari Salmisen ja Saku Salmelan onnistumiset eivät jättäneet juurikaan mahdollisuuksia maalivahti Mattias Petterssonille.

Kolmas takaisku sai lopulta Björklövenille pökköä pesään. Kovasta yrityksestä huolimatta Andreas Bernard sai torjuntansa näyttämään vaivattomilta. Björklöven sai ylivoimalla kertaalleen kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirinnän johdosta.

Salmisen ja Kärjen johtama ylivoimakentällinen pyöritti kuvioitaan todella näppärästi. Viidellä kolmea vastaan Sami Lähteenmäki löi viimeisen naulan uumajalaisarkkuun ja vain 17 sekuntia myöhemmin Niklas Appelgren kaunisteli lukemiksi 5-0.

Bernard ei kuitenkaan saanut nollapeliä, kun ottelun viimeisellä sekunneilla Björklöven -puolustaja Alexander Hellström sutaisi kiekon siniviivan tuntumalta maalia kohti ja yllätti Ässien italialaisveskarin.

− Oli tosi hienoa tulla tänne turnaukseen ja tämä oli vähän erityisempää minulle. Hienoa pelata suomalaisjoukkueita vastaan. Tietysti finaalin tappio jäi harmittamaan, mutta kaiken kaikkiaan positiiviset fiilikset. Ässät oli parempi joukkue ja ansaitsi voiton, kommentoi Uumajan suomalaispakki Mikko Pukka leveästi hymyillen.

Sport oli Lukkoa lähes kaikessa askeleen jäljessä.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Lukko vei, Sport sinnitteli perässä

Taistelu kolmossijasta ei alkanut kylmästi. Vajaan minuutin jälkeen Sport-puolustaja Jyri Niemi taklasi itselleen suihkukomennuksen ja Sport otteli lopun kamppailusta vajaalla pakistolla.

Kotkapaidat kestivät pitkän alivoiman, mutta pian sen jälkeen Lukko iski kahdesti minuutin sisään. Toni Koivisto vastasi avausosumasta, kun taas kotvasen kuluttua Justin Danforth varasti kiekon Tony Sundilta, peitoten Sport-veskari Sami Aittokallion etukulmasta.

Ripeistä takaiskuista huolimatta Sport onnistui nousemaan maalin päähän Victor Westermarckin lauottua kiekon Oskari Setäsen kainalosta sisään.

Sport sai paremman otteen erätauon jälkeen, mutta erän ainoasta osumasta vastasi Lukko. Avausmaalin syöttänyt Linus Nyman kiitti ja kuittasi Toni Kallelan harhasyötön keskialueella siirtäen raumalaiset takaisin kahden maalin johtoon.

Päätöserä tuotti tulostaululle ainoastaan Arttu Ilomäen maalin tyhjään Sport -verkkoon. Näin ollen Lukko otti 4−1-voitolla turnauksen kolmossijan, jättäen turnauksen isännät viimeiselle sijalle.

− Epäonnnistunut suoritus meiltä tänään. Äkkiseltään vaikeaa löytää positiivisia asioita. Koko ottelu meni ohi ja olimme perässä juoksijoita. Lukko oli selkeästi parempi ja meidän pelissä ei ollut oikein itua. Matka jatkuu ja huilataan viikonloppu, Ari-Pekka Pajuluoma tuumi,

− Turnaus oli tapahtumana hyvä. Eilen pelasimme hyvin vaikka häviö tulikin, mutta tänään emme päässeet sellaiseen tilaan että olisimme voineet taistella voitosta. En nähnyt Niemen taklausta, mutta sen jälkeen tilanne vähän rauhoittui. 

» Lähetä palautetta toimitukselle