Uuteen nousuun

Muut Sarjat / Artikkeli
Laihan Ruotsin kauden jälkeen Kalle Sahlstedt päätti hakea uralleen todellista uutta nostetta. Tuo löytyi Kärppien tarjoamasta paketista, joka oli hänen mielestään tarjolla olevista paras. Turun Palloseuran 2000-01 kapteeni tuo oululaisten riveihin Sakari Palsolan myötä poistunutta johtajuutta sekä kokemusta.

Sahlstedtin oli helppo tarttua Kärppien tarjoukseen. Ratkaisuun vaikutti myös pitkäaikaisen ystävän Jouni Loposen paluu Ouluun. Pelaaminen Ruotsissa ei loppujen lopuksi enää houkutellut.

- Avovaimon kanssa suunnittelimme, että nyt on aika palata Suomeen. Kärpät nousi nopeasti ykkösvaihtoehdoksi. Kun nimilistaa ja laitureita katsoo, niin pirun hyvästä joukkueesta on kyse. On todella kiva tulla tällaiseen seuraan, Sahlstedt hehkuttaa.

Keskushyökkääjä arvosti myös valinnassaan Kärppien laadukasta valmennusta sekä oululaista kiekkobuumia.

- Tiedän että Oulussa on buumia ja hyvä meininki. Keskimääräisesti on kivempi pelata, kun hallissa on tunnelmaa. Taustat seuralla ovat loistokunnossa, joten se helpottaa, kun tietää, että homma toimii. Tavoitteena on tehdä hyvä kausi, mutta töitä saa tehdä sen eteen olan takaa. Kärppien harjoituksissa saa kyllä kroppa liikettä, länsirannikolla pitkän uran tehnyt Sahlstedt myhäilee.

Viime kaudella Kärppiin tulleet pelaajat kokivat ECC-turnauksen tärkeäksi kriteeriksi seuraa valittaessa. ”Pikku-Killeri” kuitenkin tyrmää tuon ainakin omalta osaltaan.

- Jos rehellisesti sanotaan, niin sillä ei ollut mitään merkitystä. Päätösvaiheessa en ajatellut sitä ollenkaan. Ihan hauska tapahtumahan se on, Sahlstedt näkee.

Näkemyksen ymmärtää, sillä viime kauden kokemus Pietarissa HV-71:n kanssa ei ollut mitenkään ruusuinen.

- Täysin hukkaretkihän se oli. Meidän piti silloin keskittyä omaan sarjaan, eikä meillä ollut tarkoituskaan pärjätä siellä. Moni meistä oli tyytyväinen, että pelasimme vain siellä kaksi peliä. Elitserienissä oli niin tiukka tilanne, että ajatukset olivat siellä, Sahlstedt kertoo.

Kausi Ruotsissa jäi todelliseksi pettymykseksi, eikä pisteitä syntynyt enää totuttuun tahtiin. Samanlaiseen sekamelskaan halua ei enää ollut.

- Siellä tehtiin kaikki mahdolliset virheet, mitä vaan voi tehdä. Miehiä meni, tuli ja potkuja annettiin. Pelaajat olivat tyytymättömiä ja itsekin hyppäsin siihen samaan kelkkaan. Tulen todella mielelläni tänne tekemään hyvää kautta. Viime vuosi oli todella surkea, Sahlstedt kritisoi.

Nähtäväksi jää, miten kokenut hyökkääjä onnistuu nyt Oulussa. Lähtökohdat ovat hyvät, sillä myös Sahlstedtin kohdalla voidaan puhua kovasta työmoraalista.

» Lähetä palautetta toimitukselle