Tsekin peli tökkii edelleen

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sveitsi oli lähellä yllätystä myöhään tiistai-iltana. Tsekki onnistui lopulta voittamaan maiden välisen kiekko-ottelun, vain kahdella maalilla, joista toinen meni tyhjään maaliin.

Sveitsi aloitti pelin varsin pirteästi, eikä kumarrellut nimiä. Ajassa 15.56, se siirtyikin johtoon. Martin Pluss otti aloitusvoiton ja sen jälkeen kiirehti ohjaamaan puolustajan laukoman kiekon verkkoon. Tsekin aloittaja Patera saa ottaa maalin piikkiinsä, sillä miehellä oli aloituksen jälkeen täysin tyhjä väylä maalille. Patera keskittyi seisomaan aloitusympyrässä ja seuraamaan katsellaan kun maali heilui. Tsekin peli pyöri ajoittain komeasti, mutta suoraviivaisuuden puutteen ja Sveitsin maalivahti Martin Gerberin loistavan pelin takia, Tsekki ei saanut maalia aikaan.

Hallinta siirtyi Tsekeille toisessa erässä

Toisen erän alussa Gerberille sattui harmittava lipsahdus. Robert Reichelin siniviivalta lähettämä laukaus sujahti takakulmasta sisään. Sveitsikin sai toisessa erässä kiekon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi. Gerber jatkoi edelleen hyvää peliään. Sveitsi sai painetta maalille vain ajoittain, mutta pääosin puolustus oli Tsekillä siinä määrin hyvä, että lisämaaleja ei Sveitsi saanut aikaan.

Sveitsillä ei mahdollisuuksia päätöserässä

Kolmannessa Tsekki pääsi johtoon ajassa 43.57, jolloin Victor Ujcik sai tökättyä kiekon maaliin. Tämän jälkeen Tsekki oli yllättää Gerberin muutamaan kertaan, mutta tolpat ja tuuri olivat hiukan haparoiden pelanneen maalivahdin puolella. Viimeisellä minuutilla 15 sekuntia ennen loppua Reichel sai tehtyä tyhjiin vielä toisen maalin, joten voitto Tsekille maalein 3-1.

Jatkolohkon tilanne vaikuttaa selvältä

Tsekki ja Sveitsi pääsivät molemmat jatkamaan lohkostaan. Kolmantena jatkoon menee Saksa. Toisesta lohkosta jatkoon tulee Italia, Venäjä ja Kanada. Sveitsin ja Italian tilanne vaikuttaa erittäin vaikealta, sillä ne joutuvat lähtemään tähän lohkoon nollilta. Mikäli Saksa jatkaa edelleen hyviä otteita, tulee toisen lohkon voittajallekin vastaan erittäin kova maa. Tarkkana siis pitää olla.