Telia lupaa tuotteensa toimivan kauden alkaessa - "On ollut hienoa huomata, että meidän tekeminen todellakin kiinnostaa ja merkitsee paljon"

LIIGA / Artikkeli
Telian Olli-Pekka Takanen uskoo televisiotuotteen toimivuuteen.
Kuva © Telia
Jatkoajan keskustelupalstan keskustelijoiden ja Telian välinen palautekeskustelu on poikinut satoja ideoita ja ehdotuksia uuden televisiotuotteen sisällöstä. Telia painottaa, että kaikki äänet ovat tulleet kuulluiksi ja palautteet huomioiduiksi – ja ennen kaikkea takaa, että kaikki toimii, kun uusi jääkiekkokausi alkaa syksyllä.

Jatkoaika avasi yhteistyössä Telian kanssa Jatkoajan keskustelupalstalle palaute- ja ideointikanavan Liigan uuden televisiotuotteen kehittämiseksi. Palstan keskustelijat osallistuivatkin ilahduttavan aktiivisesti, ja palautetta kertyi yhteensä useiden satojen viestien verran.

Kehitysehdotuksia tuli laajasti laidasta laitaan itse tuotteen sisällöstä, selostajista, lähetyksien äänimaailmasta, hinnoittelusta ja tilauspakettien rakenteesta. Myös Telian edustajat osallistuivat keskusteluun ja kommentoivat keskustelijoiden ehdotuksia.

− Olemme olleet todella myönteisesti yllättyneitä kiinnostuksesta, keskustelun tasosta ja intohimosta lajia kohtaa. Tiesimme jo etukäteen, että saamme varmasti paljon palautetta ja kehitysideoita Jatkoajan keskusteluista, Telian head of hockey Olli-Pekka Takanen sanoo.

− Monet näkökulmamme ovat vahvistuneet entisestään ja olemme löytäneet myös uusia näkökulmia. Hyvä esimerkiksi ovat lähetysten äänet, joihin on kaivattu parannusta. Tähän on nyt kiinnitetty paljon huomiota ja seuraavalla kaudella äänet ovat jo uudella tasolla, hän jatkaa.

Seuraavalla kaudella äänet ovat jo uudella tasolla.

Keskusteluketju jää palstalle voimaan, ja mahdollisesti jatkossa samankaltaisia palautekanavia perustetaan tarkemmin rajatuista yksittäisistä aiheista. Vielä Telian suunnalta ei kuitenkaan paljasteta kaikkia kortteja, mutta vakuutetaan toiveiden ja ehdotusten tulleen kuulluiksi.

− Tuotteistuksessamme on otettu huomioon monia muitakin toiveita ja lopulliset kokonaisuudet julkistetaan tämän kevään aikana - vielä ennen tämän kauden loppua. Kerromme tästä lisää, kun aikataulut täsmentyvät.

Yksi paljon intohimoja keskustelussa herättänyt aihe oli Telian tulevan tuotteen saatavuus muiden operaattoreiden kautta. Se ei tule olemaan saatavilla televisiopakettina muiden kaapeli-, antenni- tai satelliitti-TV-operaattorien kautta.

Miten aiotte varmistaa, että kaikki halukkaat saavat liigalätkän tilattua ja katsottua?

− Jokaiselle löytyy tapa katsoa pelejä television isolta ruudulta. Liiga tulee tarjolle muun muassa Telian kaapeli-TV:n kautta ja Telian mediaboksilla laajakaistan kautta. Otteluja voi katsoa tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla, ja isolle ruudulle matsit saa myös Chromecastilla ja Apple TV:llä.

− Olemme parhaillaan suunnittelemassa tuotetta, joten kaikki yksityiskohdat Liigan katselemistapojen osalta eivät ole vielä valmiita. Varmaa on, että Telian TV-boxin tulee samaan jatkossa kaikkiin verkkoliittymiin – saatavuus ei siis pienene.

Luuletteko että tästä päätöksestä tulee teille vielä negatiivista palautetta?

− Liiga on hyvin kiinnostava ja intohimoja herättävä. Saamme varmasti palautetta, sekä myönteistä että kielteistä lähes kaikesta, mitä teemme. Se kuuluu asiaan ja auttaa meitä kehittämään tuotetta entistä paremmaksi.

"Olemme varmoja, että kokonaisuus toimii kauden alkaessa"

Liigan ja Telia julkaisivat sopimuksen uudesta oikeuksien haltijasta vajaat yhdeksän kuukautta sitten, seuraavan kauden alkuun puolestaan on nyt hieman reilut seitsemän kuukautta aikaa. Tekemistä luonnollisesti riittää uuden tämän kokoluokan palvelun rakentamisessa, joten ainakaan liikaa luppoaikaa Telialla ei ole.

− Olemme varmoja, että kokonaisuus toimii kauden alkaessa. Kuuden vuoden sopimus on pitkä ja siihen mahtuu paljon kehitystyötä. Nyt syksyllä nähtävä tuote muuttuu ja kehittyy matkan varrella entistä paremmaksi, siitä olemme varmoja.

− Meillä on paljon suunnitelmia, paljon uusia toiminnallisuuksia, joita kaikkia ei varmasti saada heti ensimmäisen kauden alkuun valmiiksi.

Onko joku asia yllättänyt?

− Yllätyksiäkin on tietysti tullut eteen. Esimerkiksi ihmisten intohimot lajia kohtaan ovat todella vahvoja sekä Telian sisällä että ulkopuolella seuroissa ja fanien keskuudessa. On ollut hienoa huomata, että tekemisemme todella kiinnostavat ja merkitsevät paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Telia

Kaudesta 2018-19 alkaen Liigan uutena mediakumppanina on toiminut ruotsalaisen Telia Companyn Suomen maayhtiö Telia Finland. Yhteistyösopimus on kuuden vuoden mittainen.

Kolumni
Näkemys: Klassikkopelit, Kiekko-Espoo ja JoKP ruokkivat nostalgianälkää, mutta tulevaisuutta ei voi rakentaa menneisyyden varaan
13.5.2020 16:30
Nostalgisina aikoina täytyy pitää huolta, että visiot suuntaavat tulevaisuuteen eivätkä menneeseen.
Kolumni
Pakina: Liigapelaajalle morsian ja Salatut kiekkoelämät – MTV:n ensi kauden liigalähetykset vievät hassuttelun uudelle tasolle
13.5.2020 13:34
Oranssit pikkutakit, uuden näkökulman asiantuntijat ja viihteen maksimointi. Mitäpä muutakaan voisi odottaa täydelliseltä kiekkolähetykseltä?
Uutinen
MTV ottaa haltuun Liigan tv-tuotannon – Telia Finlandin toimitusjohtaja lupaa jatkossa entistä paremman katselijakokemuksen
11.5.2020 10:38
Tuotannon siirtyminen tuo Liiga-kiekon nähtäväksi maksullisille C Moren kanaville.

Lue myös