Tšekki ja Venäjän olympiaurheilijat lunastivat mitalipelipaikkansa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Petr Koukal ratkaisi mitalipelipaikan Tšekille voittomaalikilpailussa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Päivän kahdessa ensimmäisessä miesten olympiaturnauksen puolivälieräottelussa jaettiin kaksi paikkaa mitalipeleihin. Tšekki nappasi voittomaalikilpailuvoiton Yhdysvalloista ja Venäjän olympiaurheilijat kaatoivat Norjan.

Tšekki – Yhdysvallat 3-2 vl. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Yhdysvallat taipui Tšekille miesten olympiaturnauksen puolivälieräottelussa varhain aamulla Suomen aikaa. Jenkit saivat otteluun hyvän alun, kun yliopistokiekkoilija Ryan Donato vei joukkueensa johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen.

Vielä ennen ensimmäistä erätaukoa Jan Kolar toi kuitenkin Tšekin tasoihin. Tomas Kundratek vei Tšekin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon hieman ennen toisen kaksikymmenminuuttisen puoliväliä. Tšekki sai pian mahdollisuuden lisätä johtoansa ylivoimalla, mutta Jim Slater kuittasi Kundratekin osuman alivoimalla ja päätöserään lähdettiin 2-2-tasatilanteessa.

Päätöserässä ja jatkoajalla joukkueet eivät osuneet tilanteista huolimatta maalipuiden väliin, joten ottelu ratkaistiin lopulta voittomaalikilpailussa. Maalinteko oli kovin haastava, ja ainoana voittomaalikilpailun yhteensä kymmenestä laukojasta osui Tšekin Petr Koukal. Koukalin maalilla Tšekki lunasti paikan välierään, jossa se kohtaa Venäjän olympiaurheilijat.

Venäjän olympiaurheilijat – Norja 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

Norjasta ei ollut haastamaan venäläisiä, jotka marssivat selkeään 6-1-voittoon turskanpurijoista. Heti ottelun avauserässä venäläiset löivät taululle tylyt 3-0-lukemat, eikä Norja tahtonut saada luotua minkäänlaista hyökkäystä. Jotain kertoo sekin, että avauserän laukaukset kohti maalia kirjattiin 19-2 venäläisten eduksi.

Toisessa erässä Norja kuitenkin avasi maalihanansa. Osumasta vastasi puolustaja Alexander Bonsaksen, joka pääsi pisteiden välistä tulittamaan kiekon venäläisten maaliin. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, sillä päätöserään lähdettiin venäläisten 5-1-johdossa, kun toisen erän aikana iskivät Sergei Kalinin ja Nikita Nesterov.

Päätöserä oli käytännössä pelailua. Ivan Telegin viimeisteli vielä yhden osuman joukkueelleen, joka sinetöi venäläisten 6-1-voiton. Välierävaiheessa Venäjän olympiaurheilijat kohtaa Tšekin.