Suora Yhteys: KHL:n suomalaisduot vastakkain - kumpi tarraa Gagarin Cupiin?

KHL / Artikkeli
SKA kaipaa kipeästi supertähtensä panosta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
KHL-kauden huipennus on käsillä, kun SKA Pietari ja Metallurg Magnitogorsk aloittavat lauantaina taistelun Gagarin Cupista. Tähtiloiston keskellä pokaali päätyy väistämättä myös suomalaisiin käsiin.

KHL:n konferenssifinaaleista muodostui lopulta pannukakku niin lännessä kuin idässäkin. Tasaväkisiksi ennakoidut ottelusarjat menivät molemmat poikki suoraan neljässä ottelussa. Vaikka etenkin Lokomotiv pani SKA:lle hanttiin paremmin kuin otteluvoitot antavat olettaa, on KHL:n pudotuspelejä leimannut yllätyksettömyys.

Mutta kuten sanotaan, tyyntä myrskyn edellä. Finaalisarjassa kohtaavat kaksi kauden ehdottomasti parasta joukkuetta, joista kumpikaan ei anna tuumaakaan periksi. Matkaako pysti Jarno Koskirannan ja loukkaantuneen Mikko Koskisen seuraksi Pietariin, vai onnistuvatko Oskar Osala ja Tommi Santala pitämään pokaalin Magnitogorskissa?

  • Metallurg Mg
  • La 8.4.klo 15.00
  • SKA
  • Metallurg Mg
  • Ma 10.4.klo 16.30
  • SKA
  • SKA
  • Ke 12.4.klo 19.30
  • Metallurg Mg
  • SKA
  • Pe 14.4.klo 19.30
  • Metallurg Mg

Finaalisarja pyörähtää käyntiin lauantaina. Viasat näyttää kaikki ottelut suorana suomeksi selostettuina. Maanantain otteluun on tarjolla myös Iiro Harjulan isännöimä studio, jossa kommenttejaan jakavat Ari Vallin ja Esa Pirnes. Lisäksi studiossa käydään läpi finalistien tiet tähtiin ja nostetaan joukkueista esille avainpelaajat.

Onko finaalisarjassa ainekset johonkin elämää suurempaan, KHL-asiantuntijamme Ville Kyrö?

Ville Kyrö: Kiekkoyleisö kaipaa finaalisarjaa, josta kirjoitetaan vielä pitkään. Pudotuspelit ovat edenneet raiteillaan kuin juna Siperian halki, yllätykset ovat jääneet vähiin. Nyt askiin hyppäävät kuitenkin sekä kuluvan kauden parhaat joukkueet että parhaat yksilöt.

Asetelman luulisi herättävän myös Magnitogorskin suomalaiskaksikon. Santalan pistesaldo pudotuspeleistä on edelleen pyöreä nolla, eikä Osalakaan ole ensimmäisen kierroksen hattutempun jälkeen juuri otsikoissa paistatellut.

Pietarista kuuluu puolestaan niin hyvää kuin pahaakin. Koskinen loukkaantui konferenssifinaaleissa, ja miehen pelaaminen finaalisarjassa on kysymysmerkki. Kun nuori Igor Šestjorkin on tuurannut suomalaisvahtia lähes täydellisesti, saatetaan SKA:n riveissä nähdä jäällä joka tapauksessa vain yksi sinivalkoinen.

Koskiranta on jopa käsittämättömällä tavalla SKA:n kivenkovan hyökkäyskoneiston avainpelaajia. Mies on löytänyt uuden vaihteen tehojen puolesta vaisun runkosarjan jälkeen ja rouhii kaukalossa otteluiden kriittisimmillä hetkillä ottelusta toiseen.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, oleellisin kysymys finaalisarjaa koskien on kuitenkin se, saako SKA Sergei Mozjakinia ja tämän johtamaa vitjaa kuriin. Magnitogorsk elää ja kuolee ykkösketjunsa mukana, mutta sen pimentäminen on helpommin sanottu kuin tehty.

» Lähetä palautetta toimitukselle