Subban-show jatkuu musiikkikaupungissa

NHL / Artikkeli
Subban liigan tähdistöottelussa.
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiens ja Nashville Predators järkyttivät jääkiekkomaailmaa vaihtamalla puolustajat P.K. Subbanin ja Shea Weberin päittäin. Montrealissa kulttimaineeseen noussut Subban siirtää nyt tavaramerkkinsä Yhdysvaltojen countrymusiikin pääkaupunkiin, Nashvilleen.

Ensimmäinen päivä Nashvillessä, alle tunti koneen laskeutumisesta ja P.K. Subban laulaa kaupungin keskustassa Johnny Cashia stetson-hattu päässä. Hyvät naiset ja herrat, P.K. Subban -show on saapunut kaupunkiin.

Montrealissa vietetyt kuusi kautta nostivat Subbanin liigan parhaiden hyökkäävien puolustajien joukkoon. Todellisuudessa Subban on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä puolustaja, Torontosta kotoisin oleva Subban on ilmiö.

Pernell Karl Subban aiheuttaa keskustelua niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Näyttävä pelityyli, kovat taklaukset ja ajoittaiset kiekonmenetykset kuuluvat Subbanin repertuaariin kaukalon sisäpuolella. Kaukalon ulkopuolella kalustoon kuuluvat kirkkaat minkkiturkit, toinen toistaan tyylikkäämmät puvut ja vanhan ajan lierihatut.

PK Subban ja tyyli kuuluvat yhteen.
Kuva © Getty Images

Torontosta kotoisin oleva Subban on ilmiö.

Subbanin lähtö Montrealista oli shokki monelle. Moni uskoi jopa, että Subbanissa oli ainesta vanhan ajan franchise-pelaajaksi. Fanit pääsevät ajan kanssa yli kaikista kaupoista, mutta toisaalla vuodatettiin kyyneleitä hyvästä syystäkin.

Syksyllä 2015 Subban ilmoitti tekevänsä 10 miljoonan dollarin lahjoituksen Montrealin lastensairaalalle. Lahjoitus oli Canadiensin seurahistorian merkittävin. Julkistamistilaisuudessa oli läsnä myös Canadiens-legendan Jean Beliveaun leski, Elise Believeau. Subban kiitti puheessaan seuralegendan tukea uransa alkuvaiheilla ja kertoi olevansa ylpeä mahdollisuudesta auttaa suurempaa yhteisöä.

Siirron myötä Subbanin vierailut sairaalassa vähenevät, mutta mies vannoi, että yhteinen projekti ei unohdu. Sairaalan aulaa koristaa iso "P.K Subban Atriumi"-kyltti. Omiensa sanojensa mukaan tuo kyltti muistuttaa ikuisesti, kuinka suuri osa Montreal on hänen elämäänsä.

Subban-huumaa Nashvillessä

NHL:ssä ei ole niin hyvää pelaajaa, ettei häntä voitaisi kaupata muualle. Wayne Gretzkyn siirto Edmontonista Los Angelesiin vuonna 1988 oli karu esimerkki tästä. Pelaajakauppoja voi tulkita monelta eri kannalta. Joku sanoo, että Canadiens haluaa voittaa nyt ja heti. Joku on sitä mieltä, että Predators on muutaman vuoden päässä menestyksestä ja Subban on tuon palapelin puuttuva palanen.

Subban-Weber tuli monelle suurena yllätyksenä, mutta merkkejä Subbanin kauppaamisesta oli pitkään ilmassa. Puolustajan ja Canadiensin päävalmentaja Michel Therrienin välit olivat pitkään kylmähköt ja luottamusta ei näyttänyt löytyvän. Jo viime kevään siirtorajalla oli puhetta Subbanin kauppaamisesta. Tuolloin huhut tyrmättiin ja syystäkin.

Subban-Weber-kaupan myötä Predatorsin puolustus on raudanluja. World Cup -turnauksessa loistaneen Roman Josin lisäksi siniviivalta löytyvät muun muassa Mattias Ekholm, Ryan Ellis ja Yannick Weber. Hyökkäyspäässä joukkoa johtavat nuoret Filip Forsberg ja Ryan Johansen. GM David Poile uskoo menestykseen ja siitä kertoi myös päävalmentaja Peter Laviolettelle annettu kahden vuoden jatkosopimus.

P.K. Subban -huuma on saapunut Nashvilleen, hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa Predatorsin harjoitusottelu on loppuunmyyty. Numerolla 76 varustetut paidat käyvät kaupaksi.

Vanha sanonta kuuluu: "Jos olet näyttelijä, menet Hollywoodiin. Jos olet muusikko, menet Nashvilleen." P.K. Subbanin tapauksessa miehellä on molemmat yllämainitut kyvyt. Tämän lisäksi 27-vuotias Subban on yksi NHL:n parhaista ja viihdyttävimmistä pelaajista. Nashville odottaa viihdettä ja viihdettä se myös saa.

» Lähetä palautetta toimitukselle