Sprukts: Voimamme hukkuivat alivoimiin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomelle hävinneen Latvian riveissä pelasi SM-liigasta tuttu mies, Lukon Janis Sprukts. Keskushyökkääjä harmitteli ottelun jälkeen sitä, ettei maalivahti Edgars Masalskis saanut huippuottelustaan ansaittua palkintoa.

Janis Sprukts jaksoi hymyillä työlään kamppailun ja kirvelevän tappion jälkeenkin. Hän oli kuitenkin pahoillaan sen vuoksi, että 62 kertaa torjuneelle Edgars Masalskisille siunaantunut voittoa loisto-otteista huolimatta.

− Edgars oli loistava, selvästi paras pelaajamme. Hän piti meitä pystyssä varsinkin ensimmäisessä erässä. Harmi, ettemme pystyneet olemaan enempää avuksi hänelle.

− Pelasimme hyvän pelin, ja olisimme voineet tehdä 2−1-hyökkäyksistämme enemmänkin maaleja. Me kuitenkin hukkasimme liikaa voimiamme ensimmäisessä erässä, kun jouduimme tappamaan paljon alivoimaa, Sprukts muisteli kuuden jäähyn rupeamaa.

Spruktsille otteluissa Suomea vastaan on aina pientä erityislatausta. Hän on pelannut Suomessa Lukossa, HPK:ssa ja hetken aikaa myös Vaasan Sportissa.

− Suomen joukkueessa on neljä, viisi tuntemaani pelaajaa. On mukavaa pelata heitä vastaan, siinä on erityistä kilpailemisen tunnetta.

− Heh, ehkä siitä on pientä apua meille, että voin kertoa joukkuekavereille jotain vastustajan heikkouksista. ehkä siitä jotain apua on. Enemmän me kuitenkin keskitymme kaikkiin vastustajiin joukkueina eikä yksilöiden kautta.

Latvia on välisarjassa nollakerhossa, mutta voitot Saksasta ja Norjasta voisivat nostaa sen puolivälieriin. Sprukts sanoo, että niille otteluille ei vielä aiemmin ole uhrattu ajatuksia, mutta lauantaina alkaa kova keskittyminen avainkamppailuihin.

Suomen menestysmahdollisuudet ovat Spruktsin mielestä hyvät. Latvia on pelannut Suomen lisäksi myös USA:ta ja Kanadaa vastaan, joten Spruktsilla vertailutuntumaa kärkimaiden taistoon.

− Ne tuntuvat aika tasavahvoilta. Ensimmäisissä peleissä hävisimme selvästi, koska emme olleet valmiina. Kyllä kaikki pystyvät haastamaan toisensa, Sprukts veikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle