Seuraa heitä: Haastajamaiden parhaat

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mathias From (oik.) on Tanskan kärkihyökkääjä.
Nuorten kisoihin haastajan asemasta lähtevät Sveitsi, Slovakia, Tanska ja Latvia. Maiden kärkipelaajilta odotetaan isoa panosta, jotta mahdollisuudet pudotuspelivaiheeseen säilyisivät elossa.

A-lohkossa haastajan asemassa ovat Sveitsi ja Tanska. B-lohkossa puolestaan Slovakia ja Latvia pyrkivät kiusaamaan isompiaan. Kyseisten maiden riveistä löytyy nippu pelaajia, joiden harteille on laskettu vastuuta sekä tuloksellisesti että pelillisesti.

Rūdolfs Balcers, Latvia

Norjalaisen pelaajapolun kasvatti on ollut tehokas heti Pohjois-Amerikan juniorisarja WHL:ään siirryttyään. Latvia tarvitsee Balcersilta kokonaisvaltaista panosta, mikäli maa mielii välttää pudotuskarsinnat.

Mathias From, Tanska

Jo viime kaudella miesten maajoukkueessa pelannut From on nuorten kisoissa kaikilla mittareilla mitattuna Tanskan ykköshyökkääjä. Edellisissä nuorten kisoissa tulos jäi piippuun, joten tällä kertaa odotukset ovat kahta kovemmat.

Mārtiņš Dzierkals, Latvia

Dzierkals on pelannut kuluneella kaudella maansa paidassa jo miesten olympiakarsinnossa. Nyt maajoukkueessa aina tehokasta jälkeä tehneellä hyökkääjällä on edessään ensimmäiset nuorten kisat päätasolla.

Nico Hischier, Sveitsi

Ensi kesän huippunimi on maansa ehdoton johtohahmo sekä nimellisesti että pelillisesti. Joukkueen hyökkäysosasto rakentuu hyvin pitkälti Hischierin ympärille, joten hyökkääjä saa runsaasti vastuuta sekä tasaviisikoin että ylivoimalla.

Adam Ružička, Slovakia

Nuorten kisat ovat oiva näytönpaikka Slovakian Ružičkalle, joka on tehnyt tulosta nuorempien ikäluokkien maajoukkueissa. Hyökkääjä on joukkueen nuoriso-osastoa mutta edustaa Slovakian lupaavimpien pelaajien joukkoa.

Jonas Siegenthaler, Sveitsi

Kertaalleen Pohjois-Amerikassa jo piipahtanut Siegenthaler on Sveitsin puolustuksen pelillinen kivijalka. Isokokoiselle ja luotettavalle Siegenthalerille kertyy runsaasti minuutteja tasaviisikoin, ja hän tuo panoksensa myös hyökkäyspään siniviivalla.

Adam Huska, Slovakia

Huska aloitti viime kisoissa Slovakian maalilla kaikki ottelut aina lohkovaiheesta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle asti. Vahvasti yliopistosarjassa torjuneelle vahdille pedataankin ykköstorjujan paikkaa myös nyt.

Jonas Røndbjerg, Tanska

Røndbjerg on toinen kahdesta vuonna 1999 syntyneestä pelaajasta Tanskan joukkueessa, mutta hyökkääjä esiintyi nuorten kisoissa jo viime vuonna. Växjö Lakersiin tälle kaudelle siirtyneeltä Røndbjergin odotetaankin nyt jo tulosta.

Damien Riat, Sveitsi

Kisojen valmistavissa otteluissa Riat on ollut joukkueensa tehokkaimpia pelaajia. Washington Capitalsin viime kesän varaukselta onkin lupa odottaa tuloksellisesti merkittävää panosta, sillä Riat on hyökkääjähierarkiassa toisena heti Hischierin jälkeen.

Nikolaj Krag Christensen, Tanska

Tanskalaisen kausi Rögle BK:n organisaatiossa ei ole lähtenyt parhaimmalla tavalla käyntiin, mutta harjoitusmaaotteluissa hän on ollut Tanskan tehokkain pelaaja. Näissä kisoissa Krag Christensenillä on tilaisuus näyttää osaamistaan tarkkailevien silmien alla.

Muut seuraamisen arvoiset pelaajat:

Erik Černák, Slovakia
Alexander True, Tanska
Karlis Cukste, Latvia
Calvin Thürkauf, Sveitsi
Nicolai Weichel, Tanska

» Lähetä palautetta toimitukselle