San Jose Sharks - Kannu Kaliforniaan?

NHL / Artikkeli
Saako Patrick Marleau päättää uransa Stanley Cupiin?
Kuva © Getty Images
Viime kausi oli lähes täysosuma San Josessa, sillä Sharks jäi vain kahden voiton päähän Stanley Cupista. Ikääntyneet tähtipelaajat ovat uuden kauden alla entistä nälkäisempiä.

Peter DeBoerin avauskausi San Jose Sharksin penkinpäässä oli menestys. Joukkue paransi peliään kauden edetessä ja palkintona oli pääsy Stanley Cup -finaaleihin, jossa Pittsburgh Penguins tyhjensi täysin hailauman akut.

Martin Jones näytti viime kaudella, että hänet kannatti värvätä naapuriseura Los Angeles Kingsistä. Upeat pelastukset ja työmoraali takasivat hänelle kiistattoman ykkösmaalivahdin paikan myös alkavalle kaudelle. Kakkosmaalivahdin roolista kamppailevat Aaron Dell ja Troy Grosenick

Pelaajakartta San Jose Sharksin pelaajakartta

VLH

Mikkel Bödker
Patrick Marleau
Timo Meier
Matthew Nieto
Nikolai Goldobin

KH

Joe Thornton
Logan Couture
Tomas Hertl
Chris Tierney
Daniel O'Regan

OLH

Joe Pavelski
Joonas Donskoi
Joel Ward
Melker Karlsson
Barclay Goodrow

P

Brent Burns
Marc-Edouard Vlasic
Paul Martin
Justin Braun
Brendan Dillon
Dylan DeMelo
David Schlemko
Julius Bergman

MV

Martin Jones
Troy Grosenick
Aaron Dell

Valmentaja

Peter DeBoer

Pelaajarungossa ei muutoksia

Viime kaudella erinomaisesti toimineeseen puolustukseen ei ole juuri muutoksia tarvinnut tehdä. David Schlemko saapui New Jersey Devilsistä paikkaamaan Roman Polakin jättämää aukkoa. Hyvin Pittsburghista San Josehen sopeutunut Paul Martin ja monivuotinen luottopakki Brent Burns luutivat irtokiekot pois ykkösparina.

Merkittävin vahvistus on tanskalaislaituri Mikkel Bödker, muuttaa Kalifornian auringon alle Denveristä. Hänen nopeuttaan voidaan hyödyntää vastaiskuihin pohjautuvissa taktiikoissa.

Sharksin senioriosastoon kuuluvat Joe Thornton ja Joe Pavelski haluavat uralleen komean kruunun eikä lopettaminen finaalitappion jälkeen ollut luultavasti käynyt mielessäkään. Fanien sydämiin jo heti avauskaudella pelannut Joonas Donskoi antaa tulitukea sekä oikealta että vasemmalta ja hänen sopeutuvuus kärkiketjuihin on hyvä ominaisuus, kun valmennusjohto pohtii ottelukokoonpanoja.

Vahvuus ylivoimapelissä

Valmentaja DeBoer luottaa edelleen kiekonhallintaan perustuvaan peliinsä. Ainakaan viime kaudella toimineita asioita ei kannata muuttaa.

Viime kaudella Sharks paransi entuudestaan korkeita ylivoimatehoja. Ylivoimalle joukkue pääsi 3 kertaa ottelua kohti ja ylivoimaprosentti runkosarjassa oli liigan kolmanneksi paras. Suurin tekijä menestykseen kuitenkin oli vierasvoitot, sillä Sharks oli huomattavan paljon parempi vieraissa kuin kotikaukalossaan. Pudotuspelipaikan ei pitäisi näillä tehoilla olla vaikeuksien takana. Joukkue paransi otteitaan avausmaalin jälkeen, sillä niiden jälkeisistä otteluista voittoja tuli 35 kappaletta.

Toimituksen arvio:

Sharks hallitsee Tyynenmeren divisioonaa ja etenee lohkovoittajana pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle