Ruotsin selkärankana maailmanluokan puolustaja, Tšekillä vaarallinen maalintekijä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Victor Hedman johtaa Ruotsin erinomaista puolustusta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ruotsin vahvuus MM-kisoissa on kivikova puolustus, jonka ykkösmiehenä häärii Tampa Bay Lightningin Victor Hedman. Tšekin ase on David Pastrnakin kaltaiset tehokkaat hyökkääjät.

Ruotsin ratkaisija: Victor Hedman

Eero Hurmerinta: Hedman oli tällä kaudella NHL:n parhaan puolustajan äänestyksen kärkikolmikossa, vaikka hänen joukkueensa Tampa Bay Lightning ei selvinnyt edes pudotuspeleihin. Se kertoo paljon isokokoisen ruotsalaispuolustajan kaudesta.

Ensi kaudeksi roiman palkankorotuksen saava puolustaja on aina ollut vahva puolustuspäässä, mutta hänestä on vahva hyöty myös pisteiden teossa. Ongelma kisoissa voi kuitenkin olla se, että pelityyli sopii paremmin Pohjois-Amerikan pienempiin kaukaloihin. Tšekin turnaus ei sujunut Hedmanilta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ruotsin yllättäjä: Joel Eriksson Ek

Eero Hurmerinta: Minnesota Wildin ykköskierroksen varaus kesältä 2015 teki NHL-debyyttinsä tällä kaudella. Vaikka alku olikin hyvä, Eriksson Ek päätettiin palauttaa Ruotsiin Färjestad BK:n riveihin, josta hän palasi Minnesotaan SHL-kauden päätyttyä.

Nuorten maajoukkueessa Eriksson Ek on ollut tärkeä pelaaja, joka toimi myös vuodenvaihteen MM-turnauksessa kapteenina. Nyt on aika ottaa askel myös miesten maajoukkueen mukana. Tuttu valmentaja Rikard Grönborg antaa tähän hyvät edellytykset.

Pastrnakilla on alla erinomainen NHL-kausi.
Pastrnakilla on alla erinomainen NHL-kausi.
Kuva © Getty Images

Tšekin ratkaisija: David Pastrnak

Juha Oinonen: 20-vuotias hyökkääjä nousi kolmannella NHL-kaudellaan liigan huipulle. Runkosarjan 75 pelissä Pastrnak kokosi 70 tehopistettä. Erityisesti ylivoimalla oikealta laukova laitahyökkääjä oli vaarallinen, kun yli kolmasosa pisteistä syntyi ylivoimalla.

Pastrnak on edustanut sekä A-maajoukkuetta että ikäkausimaajoukkueita hyvillä tehoilla. Viime kevään MM-kisoissa Tšekin paidassa syntyi kahdeksassa pelissä tehot 1+5.

Vahvan NHL-kauden jälkeen Pastrnakilta odotetaan johtavampaa roolia ja tärkeitä maaleja. Pastrnak on juonikas luistelija ja laukoo hanakasti, joten vastustajan puolustuksen on oltava jatkuvasti hereillä.

Tšekin yllättäjä: Jakub Jerabek

Juha Oinonen: 25-puolustaja oli ensimmäisellä KHL-kaudellaan puolustajien pistepörssissä viidentenä tehoilla 9+29 59 pelissä. Ensi kaudeksi Jerabek siirtyy Montreal Canadiensiin, joten tšekkipuolustajalla on näyttöjä annettavana myös Pohjois-Amerikan suuntaan.

Jerabek on tuttu näky Tšekin ikäkausimaajoukkueissa, ja A-maajoukkueessakin takana on jo 40 ottelua. Viime kevään MM-kisoissa puolustaja takoi kahdeksaan peliin tehot 0+5.

Vaikka Tšekillä on monta kokenutta ja taitavaa hyökkääjää, niin ahkerasti hyökkäyksiä tukevan puolustajan kanssa on syytä olla tarkkana.

» Lähetä palautetta toimitukselle