Rovaniemen Kiekko 2012-13 - Kohti Mestistä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Rovaniemen Kiekko pelasi Mestistä 2009-2010, tipahtaen kauden jälkeen takaisin Suomi-Sarjaan. Nyt nuori joukkue lähtee tavoittelemaan uutta nousua Mestis-tasolle edellisen nousun arkkitehdin opein.

Viime kaudella valtakunnallisessa Suomi-Sarjassa neljänneksi sijoittunut Rovaniemen Kiekko lähtee uuteen kauteen uusin katsein. Valmentajaksi tälle kaudelle RoKiin on palannut Ari Kokkonen, jonka johdolla RoKi eteni Mestikseen vuonna 2009. Tälle kaudelle joukkue onkin asettanut tavoitteekseen nousun takaisin ylemmälle tasolle.

Apuvalmentaja Juha Sorosen johdolla vedetyt kesäharjoitteet ovat alkaneet jo toukokuussa ja jäällä pelaajat ovat treenanneet läpi kesän, RoKin ylläpitämän Rovaniemen kesäliigan eri joukkueissa. Joukkueena RoKin pelaajat aloittivat jääharjoittelun elokuussa. Tänä vuonna erityisesti omat nuoret pelaajat saavat näyttöpaikan. Oman kaupungin pohjalta rakennetun joukkueen tueksi on muodostettu Roki Rebels joukkue, joka pelaa III-divisioonan aluesarjaa. Roki Rebelsin muodostavat Lappi-liigaksi kutsutun aluesarjan monivuotinen kärkijoukkue Rebels ja Rovaniemen Kiekon A-juniorit. Tämän ratkaisun toivotaan palvelevan nuorten kehittymistä.

RoKi kiinnitti hyvissä ajoin tehokkaan ykkösketjunsa miehet ja heidän odotettaan kantavan joukkuetta pitkälle. Hannu Erkkilän, Vesa Inkeröisen ja Jarkko Kostamon jatkosopimukset olivat varmasti ne tärkeimmät ensi kauden miehistöön. Joukkueen ykköspyssy Inkeröinen kommentoikin joukkuetta kilpailukykyisemmäksi ja sanoi kilpailun pelipaikoista joukkueen sisällä olevan kovempi kuin viime kaudella.

Uusina niminä Rovaniemelle tulevat maalivahti Tuukka Huumonen, puolustaja Vesa Heikkinen ja hyökkääjät Antti Järvelä, Joonas Wedman, Mikko Väänänen ja uusvanha mies sinisessä paidassa, Kimmo Tuunala. Huumosella ja Wedmanilla on jo kokemusta Mestis-tasolta, Järvelä ja Heikkinen tulevat Kärppien juniorimyllyn tuotteina Napapiirille. Tuunala on tuttu mies rovaniemeläiselle yleisölle. Miehen odotetaan tuovan tehoja ja kokemusta nuoreen joukkueeseen.

Rovaniemen joukkueella on viime kausina riittänyt myös pohdittavaa kaukalon ulkopuolella talouslukujen näyttäessä huonoilta, mutta tällä hetkellä rahavirtojen suunta on kääntymässä oikeaan suuntaan. Joukkueella alkaa olla taloudellisetkin mahdollisuudet nousuun. Mestis-kiekkoilulle olisi tilausta pohjoisella leveyspiireillä. RoKi lähtee toteuttamaan tätä haastetta nuorella, nälkäisellä joukkueella, joka varmasti tietää tavoitteensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle