Rotaation merkitys nousee huippuunsa Jokereiden ja TsSKA:n välisessä sarjassa

KHL / Artikkeli
Pihlströmin edellinen peli on joulukuulta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros meni kaikilta läntisen konferenssin suosikkijoukkueilta helposti läpi. Jokainen joukkue lähtee toiselle kierrokselle tuoreena. Toisen kierroksen ottelusarjoista on odotettavissa pitkiä ja raastavia, joten pelaajien rotaatio nousee merkittävään rooliin.

Kuten alussa mainittiin, jokainen KHL:n läntisen konferenssin suosikkijoukkue selvisi ensimmäiseltä kierrokselta toiselle ilman sen suurempia puristuksia. Toisella kierroksella jokaisen joukkueen paine kasvaa, sillä pelit kovenevat huomattavasti.

Tämä pakottaa puolustajat roiskimiseen ja helpottaa siten Jokereiden peliä.

TsSKA Moskova ei paljoa joutunut esittämään Spartak Moskovaa vastaan. Spartakin paukut eivät riittäneet alkuunkaan ja TsSKA sai kävellä sarjasta jatkoon. Moskovan jättiläisenkin paine kasvaa, sillä nyt vastaan asettuu joukkue, joka käyttää TsSKA:n omia aseita hyödyksi. Neljän kentän jatkuva paine nostaa joukkueen kannoilleen ja jokainen sentti kentällä pitää ansaita.

Sekä TsSKA:n että Jokereiden kärkipelaajat tulevat saamaan todella paljon peliaikaa, eikä heitä tulla kierrättämään. Suurin kierrätys tapahtuu kolmos- ja neloskentissä. Jokaiseen peliin kummankin joukkueen tulisi saada tuoreita jalkoja jäälle väsyttämään vastustajaa. Ensimmäiset neljä peliä pelataan viiteen päivään, joten hoksottomien on toimittava.

Pihlströmin verran parempi

Jokerit saa ottelusarjaan äärimmäisen ison palasen lisää, kun joulukuun puolivälissä loukkaantunut Antti Pihlström palaa takaisin peleihin. Pihlström täydentää viime vuoden puolella täydellisesti toimineen neloskentän ja tuo alivoimaan Marko Anttilalle tutun kaverin rinnalle.

Traktoreita kesäharjoituksissaan perässään vetävä Pihlström ei ole taidoiltaan mikään peliä mullistava tekijä, mutta tuulennopea laitahyökkääjä luo omalla liikeellään aina paineen vastustajaan hänen ollessa kentällä. Joka kerta, kun TsSKA:n puolustaja menee syvistä hakemaan kiekkoa, on niskaan tulossa reilu 80-kiloinen rautakasa. Tämä pakottaa puolustajat roiskimiseen ja helpottaa siten Jokereiden peliä.

Toinen Pihlströmin tuoma lisäarvo on hänen kykynsä pelata keskushyökkääjänä. Jossain otteluissa Jokerit voi lyödä kentälle Tommi Huhtala – Pihlström – Anttila -trion, jonka jokaisesta pelaajasta löytyy tarvittavaa kovuutta vastustajalle.

Mikäli Jokerit aikoo sarjasta edetä jatkoon, on joukkueen käytettävä Henri Ikosta, Tomi Mäkeä ja muita terveitä hyökkääjiä mahdollisimman paljon hyödykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle