Rick Nash on siirtoikkunan halutuin vuokrapelaaja

NHL / Artikkeli
Rick Nash on tulevana kesänä rajoittamaton vapaa agentti.
Kuva © Getty Images
Rick Nashin aika New York Rangersin riveissä on tulossa päätökseensä, NHL:n siirtoikkuna odottaa jo alle viikon päässä. Mikä seura on valmis maksamaan kovan hinnan Nashin neljän kuukauden palveluksista? Laittaako Nashville Predators kaiken peliin ja yrittää hankkia kanadalaishyökkääjän vai onko Dallas Stars Ken Hitchcockin johdolla sittenkin Nashin kohde?

NEW YORK, NY - Legendaarisen Madison Square Gardenin käytävät täyttyvät äänekkäästä puheensorinasta. Kotijoukkueen viimeaikaiset esitykset ovat herättäneet pääosin vain negatiivista keskustelua, mutta sunnuntai-iltapäivänä keskustelu käy kuumana erityisesti yhden puheenaiheen kohdalla − NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu reilun viikon kuluttua.

— Seurajohto lähetti kirjeen ja piti isoon ääneen tiedotustilaisuuden, nyt olisi aika alkaa toimia niiden sanojen mukaisesti. Joukkue tarvitsee uusia pelaajia, toteaa vanhemman sukupolven Rangers-kannattaja. 

Rangers-GM Jeff Gorton ja presidentti Glen Sather raapustivat yhdessä tiedotteen, jossa miehet kertoivat joukkueen tulevaisuudensuunnitelmista. Nykyiset rajoittamattomat vapaat agentit halutaan vaihtaa varausvuoroihin ja nuoriin pelaajiin. 

Pari kerrosta alempana samainen puheensorina on paljon hiljaisempaa, se käydään pääosin pelaajien päiden sisällä. Tässäkin kopissa on muutama pelaaja, joiden kotipelit MSG:ssä voidaan laskea yhden käden sormin.

Yksi pelaaja, joka kaiken järjen mukaan vaihtaa joukkuetta, on Rangersin varakapteeni Rick Nash.

"New Yorkissa Nashista kasvoi kokonaisvaltainen voimahyökkääjä."

Moniulotteinen Rick Nash 

Nash ei ollut aina Blueshirts-kannattajien suurin suosikki. Kun Columbus Blue Jackets vieraili New Yorkissa kaudella 2011-2012, Rangers-fanit toistivat yhdessä varsin suoraa iskulausetta "We Don't Want You" (Me emme halua sinua).

Nyt 158 maalia myöhemmin, Nashin vääjäämätön lähtö jättää jälkensä sekä itse joukkueeseen, että sen faneihin.

Blue Jacketsissa Nash oli ensisijaisesti maalintekijä. Kanadalaisen maalisarake näytti seitsemänä kautena yli 30 maalia. Tähän Nash onnistui vain kerran Rangers-paidassa − kaudella 2014-15. New Yorkissa Nashista kasvoi kokonaisvaltainen voimahyökkääjä. Yhtäkkiä 33-vuotias kanadalainen nähtiin jäällä alivoimalla ja tekemässä rajusti töitä myös puolustuspäässä.

Nash on pelannut NHL-urallaan vain kahdessa joukkueessa; Blue Jacketsissa ja Rangersissa. Uran ainoa siirto tapahtui kesällä, joten Nash ei ole vielä kertaakaan joutunut pakkaamaan laukkujaan kevään siirtorajalla. Hyökkääjä kommentoi asiaa New York Postin haastattelussa. 

— Kun joukkue häviää paljon otteluita, seurajohto on pakotettu tekemään muutoksia. Olen nähnyt siirtorajan karuuden monta kertaa toiselta puolelta, nyt on minun vuoroni. Tämä ei ole mukava tilanne, mutta ymmärrän että kyseessä on taloudellinen ja urheilullinen päätös. 

Kuinka paljon Nash rakastaa New Yorkia?

CBC-toimittaja Elliotte Friedman on jo useampaan kertaan maininnut Nashin mahdollisesta paluusta New Yorkiin ensi kesänä. Jos Nash on valmis leikkaamaan palkastaan palan pois eikä vaadi turhan pitkää sopimusta, Rangers voi hyvinkin olla kiinnostunut konkarihyökkääjän palveluksista uudemman kerran. 

Nash kertoi omista mietteistään jo helmikuun alussa Newsday:n haastattelussa. 

— Kun minulta kysyttiin listaa joukkueista, johon minut saa kaupata, olin shokissa. Minulla on yksi tavoite ja se on voittaa Stanley Cup tämän joukkueen kanssa. Tämä kuuluu ehdottomasti ammattimme huonoihin puoliin. 

Sunnuntai-iltapäivä päättyi Rangersin kannalta jo tuttuun tapaan, tappioon. Ikivihollinen Philadelphia Flyers vei pisteet Madison Square Gardenista tylyin 7−4-numeroin. Nash oli jälleen kerran, niinkuin niin monena iltana aikaisemminkin, kotijoukkueen näkyvin hyökkääjä. 

Jos Nash kaupataan siirtoikkunan viimeisenä päivänä, eli ensi maanantaina − numero #61 pelaa vielä kaksi kotiottelua Rangersin paidassa. 

Lähtölaskenta on käynnissä.  

» Lähetä palautetta toimitukselle