Pikkuleijonat kaatoi väkevän Yhdysvallat - Myös haastajajoukkueelle toinen voitto

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Tšekin toisessa maaottelussa.
Lauantai oli kolmen juniorimaaottelun päivä. Alle 17-vuotiaiden maajoukkue päätti yöllä taipaleensa tappioon World U17 Hockey Challengen sijoitusottelussa, alle 19-vuotiaiden maajoukkue voitti Tšekki-ottelunsa lukemin 4-2 ja alle 18-vuotiaiden joukkue kaatoi Hämeenlinnassa Yhdysvallat lukemin 4-3 voittomaalikilpailussa.

Alle 18-vuotiaiden neljän maan turnaus Hämeenlinnassa

Suomi U18 – USA U18 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Suomen alle 18-vuotiaiden kolmas peli turnauksessa oli tähän mennessä selkeästi kovin. Fyysinen USA hönki päälle isompikokoisena ja nopeana joukkueena. Suomen viisikkopeli piti kuitenkin pintansa, ja lopulta pikkuleijonat oli parempi lukemin 4-3 rankkarien jälkeen. Voittorankkarin teki Mikko Kokkonen.

Ensimmäinen erä oli Suomen heiniä. Suomen trap toimi omalla siniviivalla eikä USA päässyt hallitusti Suomen alueelle. Kotijoukkue teki kaksi maalia riistojen jälkeen. Molemmat maalit iski Kärppien Arttu Nevasaari. Tämän lisäksi USA:lla oli selkeästi vaikeuksia Suomen hitaiden lähtöjen kanssa.

Toisessa erässä USA sai kirittyä ottelun tasoihin. USA sai vyörytettyä pidempiä hyökkäyksiä Suomen päätyyn, minkä seurauksena suomalaispelaajat väsyivät. Kolmanteen erään Suomi sai kuitenkin lisäpuhtia ja pelasi hyvin riistäen ja rytmittäen kiekkoa enemmän myös USA:n maalia kohti.

Rankkareilla Suomen voittomaalin teki Kokkonen. Tämän lisäksi kisassa onnistuivat Otto Kivenmäki, Nevasaari ja Kristian Tanus. Suomi kohtaa sunnuntaina päätöspelissään Ruotsin.

Alle 20-vuotiaiden haastajajoukkueen Tšekki-ottelut

Tšekki U19 - Suomi U19 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)

Tšekki kaatui myös toisessa Tšekki-ottelussa alle 20-vuotiaiden haastajajoukkueen käsittelyssä. Ensimmäisen ottelun Suomi voitti eilen perjantaina lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Nuoret Leijonat sai otteluun hyvän alun, kun Oskari Laaksonen toimitti kiekon maaliin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Tšekki pääsi kuitenkin Lukas Rousekin osumalla tasoihin noin neljä minuuttia Laaksosen osumasta, mutta Jesse Koskenkorva vei Suomen pian johtoon uudelleen.

Ottelu meni pitkän aikaa maalittomana, mutta Tšekki pääsi vielä kertaalleen tasoihin. Reilu minuutti ennen toisen erän loppua Radim Toman laittoi kiekon Suomen maaliin, joten päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Päätöserässä Eetu Päkilä vei Suomen kuitenkin jälleen johtoon, eikä Nuorten Leijonien johto enää sulanut. Tyhjään maaliin loppulukemat 4-2 viimeisteli Topias Haapanen.

Haastajajoukkue kohtaa vielä huomenna sunnuntaina kertaalleen Tšekin. Joukkueiden viikonlopun kolmas ja viimeinen ottelu alkaa kello 17.00.

World U17 Hockey Challenge

Venäjä U17 – Suomi U17 5-4 (2-0, 2-2, 1-2)

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue taisteli World U17 Hockey Challengessa viidennestä paikasta perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa Venäjää vastaan. Venäjä oli lopulta parempi 5-4-tuloksella, vaikka Pikkuleijonillakin oli saumansa voittaa ottelu.

Avauserän jälkeen venäläiset johtivat Ilja Safonovin ja Egor Afanasyevin maaleilla 2-0. Keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen puoliväliin mennessä Pikkuleijonat oli kuitenkin kammennut itsensä tasoihin. Heti erän alkuun Anton Lundell toimitti kiekon Venäjän maaliin ja hieman ennen erän puoliväliä maalinteossa onnistui Antti Saarela.

Venäläisistä Danila Khulapov ja Ilja Nikolaev kuittasivat kuitenkin nopeasti, joten päätöseräänkin lähdettiin Venäjän kahden maalin johdossa. Päätöserän alkuun Kalle Loponen kavensi ottelun ylivoimalla Saarelan esityöstä.

Venäjä kuitenkin uusi kahden maalin johtonsa vielä kertaalleen, kun Matvey Guskov onnistui viimeistelyssä. Suomalaisista vielä Oskari Oksanen sai kavennettua ottelun melkein heti Guskovin osuman jälkeen, mutta tasoitusta ei koskaan tullut. Ottelu päättyi venäläisten 5-4-voittoon.

Tulos tarkoitti sitä, että Pikkuleijonat jäi turnauksessa lopulta kuudenneksi. Suomi pelasi hyvän alkulohkon, mutta kaksi pudotuspeliottelua se kuitenkin hävisi. Puolivälieräottelussa Kanadan valkoinen joukkue oli parempi lukemin 5-1, vaikka voitti vain yhden ottelun toisessa alkulohkossa.