Olympia-avaus ruokki itseluottamusta − Tolvaselta odotetaan lisäonnistumisia

LIIGA / Artikkeli
Suomi sai turnaukselleen tehokkaan alun.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Perjantain Pitkäveto-kohteet tarjoavat sekoituksen olympiakiekkoa ja liigaa. Suomi jatkaa vahvaa maalintekoa Norjaa vastaan, mutta liigan puolella on tasaisempaa.

Suomi yli 3,5 maalia, 2,03

Leijonat sai turnaukselleen kohtalaisen hyvän alun, kun Saksa kaatui selvin lukemin. Pelillisesti esitykseen jäi vielä ymmärrettävästi kehitettävää, sillä viisikon kiekollinen pelaaminen oli hieman sekavaa.

Ylivoimapelaamisen kautta tuli kuitenkin erittäin tärkeitä onnistumisia itseluottamuksen kannalta. Erityisesti Eeli Tolvasen tehot olivat valtavan tärkeä asia koko Suomen turnauksen kannalta.

Norjaa vastaan vastus ei juuri kovene. Hyökkäyksestä löytyy kelvollisia yksilöitä, mutta puolustuksen taso ei riitä Leijonien käsittelyssä. 

Leijonat pystyy kehittämään Saksa-ottelussa rakennettuja pelillisiä perusteita. Myös Norja on melko jäähyaltis ja fyysinen joukkue, mikä tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden kasvattaa maalimääräänsä ylivoimalla.

Lukko ML, 2,10

Lukko pääsee kotiotteluissaan huomattavasti vieraskaukaloa paremmin rytmittämään ottelun kulkua. Kiekollinen pelaaminen onkin ollut myrkkyä käytännössä jokaiselle Raumalle saapuvalle joukkueelle.

Tähän kastiin kuuluu myös JYP. Tietynlaisessa hurmostilassa CHL-voittonsa jälkeen esiintynyt hurrikaaniryhmä on onnistunut erityisesti hyökkäyspäässä, mutta tähän on kuulunut vahva pelin hallinta.

Tämä ei kuitenkaan ole ottelun kulku Raumalla, vaan JYP jää enemmän vastaanottavaksi osapuoleksi. Vastahyökkäyspelaaminen tasapainoista viisikkoa vastaan on ollut ongelmallista, ja tämä tuleekin olemaan vieraiden hyökkäyspelaamisen päämuoto perjantaina.

Itseluottamus parani raumalaisten leirissä edellisessä ottelussa, kun orastava tappioputki tuli päätökseensä. Tämä tuo koko viisikon pelaamiseen kaivattua itseluottamusta, jotta tulosta syntyy. Rahojen saaminen takaisin yli kaksinkertaisena Lukon voitolla jatkoaika mukaanlukien kuulostaa houkuttelevalta.

KalPa, 2,02

Jukurit on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mikä näkyy suoraan joukkueen pelaamisessa. Tietynlainen vapautuneisuus toki kuvastaa joukkueen esitystä, mutta samalla tietyt yksilöt pelaavat samalla enemmän itselleen kuin joukkueelle.

Esimerkiksi Teemu Suhosen pelaaminen on mennyt huomattavasti riskialttiimmaksi, kun puolustaja nousee usein jopa hyökkäysten kärkeen. Tämä huojuttaa usein mikkeliläisten viisikon tasapainoa tehden maalivahdin haavoittuvaiseksi.

Tämä kelpaa KalPalle. Viime kierroksilla maalinteko-ongelmiaan parannelleet kuopiolaiset iskevät terävästi vastaan, kun tilaa aukeaa. Luistelukone Matthew Maione pystyy monenlaisiin peliä edistäviin ratkaisuihin, joilla maaliodottama kasvaa.

Savon paikalliskamppailussa pisteet ovatkin kuopiolaisille äärimmäisen tärkeitä. Palautuva itseluottamus tuo otteluun paremmat lähtökohdat, jotka myös kantavat Mikkelin perjantai-illassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle