Nuorten SM-liiga: Ässät voiton päähän välieristä

LIIGA, Muut Sarjat / Artikkeli
Ässät pääsi tuulettamaan jo sarjan toista voittoa.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ässät ja Ilves pelasivat tasaisen ja fyysisen kamppailun Tampereella. Kotijoukkueen Joona Koppasen kaksi maalia eivät kuitenkaan riittäneet, kun Ässät nappasi sarjan toisessa kohtaamisessa 5-3-voiton.

Porilaiset aloittivat toisen puolivälieräottelun Ilvestä vastaan vahvasti iskemällä kaksi maalia ensimmäisen kahden minuutin aikana. Patapaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat 16-vuotias Otto Kivenmäki ja Tommi  Laakso. Toisen minuutin kohdalla päättyi Ilveksen maalilla aloittaneen Waltteri Urpolahden iltapuhde ja maalille luisteli Mikael Saari.

Seuraavaksi esiin astui Joona Koppanen.Vuoden 2016 alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja Boston Bruinsin NHL-varaus oli ensimmäisessä erässä pelipäällä ja nakutti kaksi maalia porilaisten verkkoon. Myös Ilveksen tehokkaan ykkösketjun muut jäsenet saivat syöttöpisteet Joona Ikosen syöttäessä ensimmäisen maalin ja suuren osan ensimmäisestä erästä sivussa olleen Topias Haapasen tehdessä esityön toiseen maaliin.

Toisessa erässä Ilves piti kiekkoa enemmän, mutta petolauman kiekolliset ratkaisut eivät olleet riittävän hyviä. Patapaidat puolustivat omaa maalinedustaansa tiiviisti ja piti kotijoukkueen kaukana maalipaikoilta. Sen sijaan porilaiset saivat jatkuvasti toimitettua pelivälineen omille pelaajilleen Ilves-maalin eteen.

Ässät tekikin toisessa erässä kaksi maalia juuri maalin edestä. Ensiksi 23. minuutin kohdalla Erik Embrich iski lätyskän häkkiin Riku Rautavirran esityöstä, ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Valtteri Tammi nousi kulmasta maalin edustalle ja ujutti kiekon Saaren ohi.

Kolmannessä erässä Ilves pääsi jo maalin päähän, kun Juuso Meskanen iski huonosta asennosta maalin edustalta todellisen tahto-osuman. Ville Nieminen ja suuren osan kaudesta Liigassa pelannut Valtteri Ilomäki alustivat kavennusosuman.

Tamperelaiset saivat maalista huomattavasti lisävirtaa, mikä näkyi seuraavassa vaihdossa kovina taklauksina. Henry Mäntylän innokkuus meni kuitenkin yli hänen taklatessaan ässäpelaajaa päähän ja joutuessa 2+10 minuutin rangaistukselle. Tämä jäähy osoittautuikin kohtalokkaaksi, sillä Ville Sippala ohjasi Ässät 5-3-johtoon ylivoimalla sarjassa jo kuusi pistettä keränneen Embrichin syötöstä.

– Toinen erä oli meiltä heikko. Kiekollinen pelaamisemme ei ollut sitä luokkaa mitä olisi kuulunut olla, emmekä tehneet sovittuja asioita. Hyvänä asiana heikon toisen erän jälkeen kolmas erä oli hallussamme ja meidän olisi pitänyt vain tehdä maaleja, Ilveksen A-nuorten päävalmentaja Sami Hirvonen kommentoi pelin jälkeen.

Ilves sai vielä ottelun lopulla hyvän mahdollisuuden lisämaaleille pelatessaan ylivoimalla ilman maalivahtia. Kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt tähän, joten Ässät nappasi mukaansa 5-3-vierasvoiton ja johtaa sarjaa 2-0. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla torstaina Porissa.

– Taistelu jatkuu torstaina. Silloin pitää tehdä yhdessä sovittuja asioita, lyödä itsensä täysillä likoon ja katsoa sitten mikä tulos on, Hirvonen tuumi.