Numeroiden takaa: Olli Palolasta Suomen ennätysmies

LIIGA, NHL, MAAJOUKKUE / Artikkeli
Olli Palolan kauteen mahtui myös ulkoilmaottelu Ratinan stadionilla.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tapparan ja maajoukkueen hyökkääjä Olli Palola pelasi tällä kaudella Suomen oloissa ennätykselliset 103 ottelua.

Runkosarjassa 60 ottelua. Pudotuspeleissä 20 ottelua. European Trophyä kahdeksan ottelua. Yksi EHT-turnaus, eli kolme maaottelua. MM-kisoista tilille napsahti kymmenen ottelua. Ja kun vielä lasketaan mukaan alkusyksyn kaksi harjoitusottelua, on Olli Palolan kauden kokonaissaldo peräti 103 ottelua.

Se lienee Suomen ennätys, isompaa ottelumäärää ei etsimälläkään löytynyt keneltäkään tilastoista. Palolan kausi otteluiden osalta alkoi 8.8.2013 ja päättyi MM-finaaliin 25.5.2014. Tämän 290 päivän jakson aikana hän pelasi siis ottelun useammin kuin joka kolmas päivä.

Globaalia Suomen ennätystä Palola ei silti tehnyt. Philadelphia Flyersin puolustaja Kimmo Timonen pelasi kaudella 2009-10 vielä muutaman ottelun enemmän. 82 NHL:n runkosarjaottelua, 23 Stanley Cupin pudotuspeliottelua ja päälle vielä kuusi ottelua olympialaisissa nostivat Timosen kokonaissaldon 111 otteluun, mikä on siis koko maailman mittakaavassa korkein suomalaisen yhden kauden aikana pelaama ottelumäärä.

Timosenkin ennätyskausi jäi kuitenkin vielä hiukan oikeasta maailmanennätyksestä. Ruotsalaishyökkääjä Marcus Nilson urakoi kaudella 2003-04 peräti 115 ottelun kauden. Kesken kauden Panthersista Flamesiin kaupattu Nilson pelasi poikkeuksellisen 83 ottelun runkosarjan lisäksi myös 26 pudotuspeliottelua, neljä World Cup -ottelua sekä kaksi Euro Hockey Tourin kamppailuakin.

Los Angeles Kingsin tämän kevään ennätyksellinen kolmen seitsemän ottelun pudotuspelisarjan putki voi tuoda Nilsonille seuraa ennätyslistalle. Sekä hyökkääjä Anze Kopitar että puolustaja Vjatšeslav Voinov pelasivat täyden 82:n ottelun runkosarjan lisäksi myös viisi ottelua olympialaisissa. Toistaiseksi heillä molemmilla on myös 21 pudotuspeliottelua, eli kautta on nyt takana 108 ottelun verran.

Ennätyksistä pitävät ihmiset toivonevat siis Kingsin ja Rangersin välisen finaalisarjan venymistä jälleen yhdeksi seitsemän ottelun sarjaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle