Nimikirjoitusten metsästäjät NHL-pelureiden riesana

NHL / Artikkeli
Yksi NHL:n vitsauksista on ammattimaiseksi muuttunut nimikirjoitustenmetsästys. Ammattimaisista nimikirjoituskauppiaista on tullut jo iso riesa NHL-kuvioissa. Nämä ammattimaiset nimikirjoituksenkerääjät hankkivat kaikin luvallisin ja luvattomin keinoin nimikirjoituksia kuuluisilta pelaajilta, ainoana tarkoituksenaan tehdä rahaa fanien ja pelaajien kustannuksella. Pelaajat ovat todella pahoillaan oikeiden fanien ja lasten puolesta.

Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen kertoo muutaman esimerkin asiasta:

"St.Louis oli pahin paikka, missä olen toistaiseksi ollut. Lähdimme hotellista syömään taksilla, kun auto lähti seuraamaan meitä. Yritimme eksyttää heidät ja ajoimme yksisuuntaista katua väärään suuntaan, mutta he tulivat perässä. Sen jälkeen menimme poliisiaseman parkkipaikan läpi
ja luulimme, että saimme heidät eksytettyä. Auto jätti meidät steakhousen eteen ja nämä ns. seecersit olivat siellä jo vastassa!"

"Tässä eräänä päivänä kauppiaat parkkeerasivat henkilöauton jäähallin luiskaan, niin ettemme päässeet ajamaan bussilla sisään. No, joukkueenjohtajamme totesi kylmästi, että me
ajetaan sen yli! Vasta sitten nämä uskoivat ja siirsivat auton pois."

"Toisella kerralla he tunkivat autoomme sisälle, mutta saimme ajettua heidät ulos."

"No, kerran taas yksi seppä pyysi nimmareita kahteen molarin maskiin. Kirjoitin nimmarit ja kolme tuntia myöhemmin sama mies tuli taas ja sanoin sille, että mää vedin jo! Äijä vaan vastasi: 'Ei ei, nämä on jo uusia!'"

"Ja kaikki myydään EBay:ssa, joka on internetissä toimiva huutokauppa. Siellä kaupataan kaikkea arvokasta nettihuutokaupalla, myös urheiluun liittyviä muistoesineitä."

"Eli nyt todelliset fanit ja lapset jäävät ilman. Sääli ja harmi! On se rankka bisnes."

Näin siis Colorado Avalanchen Ville Nieminen kertoi omista kokemuksistaan tästä internet-ajan uudesta vitsauksesta, joka koskee sekä NHL:ää että kaikkea ammattilaisurheilua. Ja tavallinen urheilufani on jälleen kärsijän osassa.

Kirvesmies on Tappara-henkinen kolumnisti Aamulehden verkkoversiossa ja Jatkoajan vieraileva kolumnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle