NHL:n suomalaispelaajien kausitodistukset: Kaikkien aikojen paras sinivalkoinen kausi tehopisteiden valossa

NHL / Artikkeli
Mikko Rantanen rikkoi 80 tehopisteen rajapyykin ensimmäisenä suomalaisena sitten kauden 2010-11, jolloin Teemu Selänne teki 80 tehopistettä.
Kuva © Getty Images
Nuoret suomalaispelaajat Mikko Rantasen ja Patrik Laineen johdolla pelasivat huikean kauden. Pekka Rinne palkittiin NHL:n parhaana maalivahtina. Jatkoajan NHL-toimitus jakoi kaikille suomalaisille todistukset asteikolla yhdestä viiteen.

Maalivahdit

4,5
Pekka Rinne

Nashville Predatorsin ykkösmaalivahti pelasi loistavan runkosarjan torjuntaprosentilla 92,7 ja 2,31 päästettyjen maalien keskiarvolla ottelua kohden. Kempeleläinen pelasi 59 Nashville Predatorsin runkosarjaottelua, voitti niistä 43 ja piti maalinsa koskemattomana kahdeksassa kamppailussa. Rinteen lisäksi ainoastaan Miikka Kiprusoff on pystynyt suomalaismaalivahdeista voittamaan yli 40 ottelua yhden runkosarjakauden aikana.

Pudotuspeleissä niin Rinteellä kuin Predatorsillakin oli vaikeampaa, ja joukkueen tie nousi pystyyn jo toisella kierroksella Winnipeg Jetsin käsittelyssä. Jets-hyökkäyksen tulivoima oli liikaa Rinteelle, jonka taakse tehtiin 22 maalia seitsemässä ottelussa. Rinne myös vaihdettiin kahdesti pois maaliltaan sarjan aikana.

Kauden päätteeksi Rinne voitti parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn vasta kolmantena suomalaismaalivahtina Kiprusoffin ja Tuukka Raskin ohella.

4
Antti Raanta

Arizona Coyotesiin siirtynyt Raanta pelasi ensimmäisen kautensa NHL-joukkueen ykkösmaalivahtina ja onnistui lähes täydellisesti. Raanta aloitti Coyotesin maalilla 46 kertaa ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden 2,24. Molemmissa tilastoissa Raanta oli koko NHL:n toiseksi paras Carter Huttonin jälkeen, kun huomioon otetaan vähintään 25 ottelua kaudessa pelanneet maalivahdit.

Raannan asema joukkueen ykkösmaalivahtina sementoitui huhtikuun alussa, kun Coyotes solmi kolmen vuoden ja yhteensä 12,75 miljoonan dollarin jatkosopimuksen raumalaisslähtöisen torjujansa kanssa.

3,5
Tuukka Rask

Boston Bruinsin ykköstorjuja aloitti kautensa hieman haparoiden, palaten kuitenkin marraskuun jälkeen takaisin omalle tasolleen. Runkosarjaan mahtui 21 ottelun putki, jonka aikana Rask ei hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Rask pelasi 54 ottelua runkosarjassa torjuntaprosentilla 91,7 ja 2,36 päästettyjen maalien keskiarvolla ottelua kohden.

Pudotuspeleissä Rask pelasi 12 ottelua torjuntaprosentilla 90,3 ja 2,88 päästettyjen maalien keskiarvolla ottelua kohden. Bruinsin ja Raskin kausi päättyi pettymykseen toisella kierroksella, kun Tampa Bay Lightning lähetti bostonilaiset kesälomille otteluvoitoin 4−1.

RAANTA PELASI ENSIMMÄISEN KAUTENSA NHL-JOUKKUEEN YKKÖSMAALIVAHTINA JA ONNISTUI LÄHES TÄYDELLISESTI.

3
Kari Lehtonen

Konkaritorjuja oli aloittavana maalivahtina 30 Dallas Starsin runkosarjaottelussa voittaen 15 ottelua ja torjuen kiekkoja 91,2 prosentin varmuudella. Ottelumäärä oli Lehtosen uran pienin sitten kauden 2002-03, jolloin hän aloitti NHL-uransa Atlanta Thrashersissa. Päävastuun Starsin maalilla kantoi ykkösmaalivahti Ben Bishop.

Lehtosen sopimus Starsin kanssa loppui tähän kauteen ja 34-vuotias 649 ottelun veteraani on vapaa agentti heinäkuun alusta alkaen. Ottajia entisellä ykköskierroksen varauksella saattaa vielä olla, mutta nykyisestä viiden miljoonan dollarin kausipalkastaan Lehtonen joutuu jatkossa tinkimään.

3
Juuse Saros

Runkosarjassa Sarokselle kertyi 26 ottelua torjuntaprosentilla 92,5 ja 2,44 päästettyjen maalien keskiarvolla ottelua kohden. Pudotuspeleissä Rinne aloitti kaikki Predatorsin ottelut, mutta Saros pääsi kentälle neljässä kamppailussa, joissa Rinne vaihdettiin pois maaliltaan.

Saroksesta on kasvamassa seuraava suomalainen huippumaalivahti, ja on vain ajan kysymys, koska hän haastaa tosissaan jo 35-vuotiaan Rinteen. Saroksen tulokassopimus päättyi kuluneeseen kauteen ja 23-vuotias HPK-kasvatti saanee kesällä uuden sopimuksen ja kovan palkankorotuksen.

2,5
Joonas Korpisalo

24-vuotias Korpisalo jäi lähes täysin Sergei Bobrovskin varjoon kuluneella kaudella. Korpisalo aloitti vain 17 kertaa Columbus Blue Jacketsin maalilla eikä onnistunut myöskään tilastojen valossa. Torjuntaprosentti 89,7 ja 3,32 päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden olivat Korpisalon NHL-uran heikoimmat.

Toisen polven porilaiskiekkoilijalla on vielä yksi kausi jäljellä sopimuksestaan Blue Jacketsin kanssa.

2
Antti Niemi

Kokeneen Niemen kausi oli kaksijakoinen. Pittsburgh Penguinsin maalilla kautensa aloittanut Niemi pelasi vain kolme ottelua hallitsevan Stanley Cup -mestarin maalilla, kunnes matkasi siirtolistan kautta Florida Panthersiin. Ura Panthersissa jäi kahden ottelun mittaiseksi, ja Niemi siirtyi loppukaudeksi Montreal Canadiensiin.

Canadiensissa Niemi pelasi 19 ottelua varsin hyvällä torjuntaprosentilla 92,9 ja allekirjoitti seuran kanssa vuoden jatkosopimuksen.

2
Harri Säteri

KHL:stä NHL:ään siirtynyt Säteri sai tilaisuutensa tammikuun lopulla, kun Florida Panthersin vakiomaalivahdit Roberto Luongo ja James Raimer kärsivät loukkaantumisista. 28-vuotiaana NHL-debyyttinsä tehnyt Säteri sai tililleen yhdeksän ottelua, joista seitsemän aloittavana maalivahtina. Torjuntaprosentti 91,1 ja 2,92 päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden eivät olleet huonot tilastot, mutta raivatakseen itselleen paikan Panthersin maalivahtitandemista olisi hänen pitänyt pystyä aivan maagiseen suoritukseen.

AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsissä 29 ottelua pelannut Säteri päätti kautensa Suomen paidassa Tanskan MM-kisoissa. Säterin sopimus Panthersin kanssa oli vain vuoden mittainen.

1,5
Christopher Gibson

25-vuotias Gibson pääsi pelaamaan runkosarjan lopussa kahdeksan ottelua New York Islandersin maalilla. Näistä otteluista monivuotinen AHL-torjuja voitti vain kaksi torjuntaprosentin ollessa 90,8. Gibsonin tehtävä tosin ei ollut helppo, sillä Islanders oli jo käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja joukkue päästi kaikista joukkueista eniten maaleja runkosarjassa.

Gibson pelasi suurimman osan kaudestaan Bridgeport Sound Tigersissa, jossa hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,6. Gibsonin sopimus Islandersin kanssa päättyi kuluneeseen kauteen.

Pekka Rinne voitti Vezina Trophyn kolmantena suomalaisena maalivahtina.
Kuva © Getty Images

Puolustajat

4
Esa Lindell

24-vuotias Lindell oli toisena kautena peräkkäin Dallas Starsin toiseksi tehokkain puolustaja 27 tehopisteellään ja hänen plus/miinus-saldonsa +19 oli puolustajista paras. Yli 22 minuuttia ottelua kohden pelannut Lindell jatkoi huippukauden pelanneen John Klingbergin pakkiparina.

Starsin kärkipuolustajaksi nousseella Lindelillä on vielä tuleva kausi jäljellä nykyistä sopimustaan.

4
Olli Määttä

Monipuolinen puolustaja sivusi omaa yhden kauden piste-ennätystään 29 tehopisteellään ollen Kris Letangin jälkeen Penguinsin toiseksi tehokkain puolustaja. Vasta 23-vuotias kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja pelasi jo viidennen kautensa Penguinsissa.

Pudotuspeleissä Määtän rooli kasvoi entisestään Penguinsin kärsiessä loukkaantumisista, ja Määttä otti isoa vastuuta joukkueen kiekollisesta pelistä. Penguinsin kausi päättyi kuitenkin tappioon toisella pudotuspelikierroksella Washington Capitalsia vastaan.

4
Sami Vatanen

Hyökkäävä puolustaja kaupattiin marraskuun lopussa Anaheim Ducksista itärannikolle New Jersey Devilsiin. Siirto teki hyvää 27-vuotiaalle Vataselle, joka otti heti paikkansa Devilsin ykköspuolustajana. Vatanen oli Devilsin toiseksi tehokkain puolustaja Will Butcherin jälkeen saaden peliaikaa eniten puolustajista – lähes 23 minuuttia ottelua kohden.

Vatasella on nykyistä sopimustaan jäljellä vielä seuraavat kaksi kautta ja mahdollisuudet dominoida Devilsin puolustusta jatkossakin.

3,5
Markus Nutivaara

Toisella NHL-kaudellaan Nutivaara teki todellisen läpimurtonsa Blue Jacketsin puolustuksessa ollen joukkueen kolmanneksi tehokkain puolustaja Seth Jonesin ja Zach Werenskin jälkeen 23 tehopisteellään. Nutivaaran tehopisteiden arvoa nostaa vielä se, että hän pelasi ottelua kohden vain noin 16 minuuttia eikä saanut juurikaan peliaikaa ylivoimalla.

Luottoa riitti myös Blue Jackets -organisaatiolla ja toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisellä, joka teki 24-vuotiaan Nutivaaran kanssa uuden neljän vuoden ja yhteensä 10,8 miljoonan dollarin sopimuksen kauden aikana.

TOISELLA NHL-KAUDELLAAN NUTIVAARA TEKI TODELLISEN LÄPIMURTONSA BLUE JACKETSIN PUOLUSTUKSESSA.

3,5
Rasmus Ristolainen

Buffalo Sabresin ykköspuolustaja Ristolainen teki kolmannella kaudella peräkkäin yli 40 tehopistettä ja kellotti neljänneksi isoimmat peliminuutit ottelua kohden koko NHL:ssä. Ristolaisen plus/miinus-lukema oli kuitenkin -25, ja Sabres kynti koko kauden sarjan pohjamudissa.

Sabres sai ensimmäisen varausvuoron kesän varaustilaisuuteen ja varasi ruotsalaisen puolustajalupauksen Rasmus Dahlinin. Vaikka Ristolaisella on sopimusta jäljellä Sabresin kanssa kauteen 2021-22 asti, antaa huippulahjakkaan Dahlinin saaminen seurajohdolle mahdollisuuden jopa kaupata suomalainen tulevaisuudessa.

2,5
Julius Honka

Taitavalta ja hyvin luistelevalta Hongalta odotettiin läpimurtokautta Starsin puolustuksessa, mutta luottoa ei valmennusjohdolta tullut kuin 42 ottelun verran. Hongan peliaikakin jäi ottelua kohden vain 13 minuuttiin ja ylivoimapeliaika noin runsaaseen minuuttiin ottelua kohden. Starsissa oli kuusi puolustajaa, joiden kokonaispeliaika oli suurempi kuin Hongan.

Starsin kausi päättyi jo toisen kerran peräkkäin runkosarjaan, ja valmentajalegenda Ken Hitchcock ilmoitti kauden jälkeen siirtyvänsä eläkkeelle. Seuraavaan kauteen jää nähtäväksi millainen luotto Honkaa kohtaan on uudella päävalmentajalla Jim Montgomeryllä.

Markus Nutivaara pelasi läpimurtokautensa ja sai palkinnoksi tästä neljän vuoden jatkosopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa.
Kuva © Getty Images

Hyökkääjät

5
Mikko Rantanen

21-vuotias Rantanen pelasi täydellisen kauden ja muodosti Colorado Avalanchen ykkösketjun yhdessä Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa. Rantanen takoi 81 pelaamassaan ottelussa 84 (29+55) tehopistettä, joka on kovin suomalaispelaajan lukema yhdellä kaudella sitten kauden 2006-07. Ylivoimalla Rantanen oli Avalanchen tehokkain pelaaja 35 tehopisteellään.

Avalanche pelasi myös joukkueena hyvän kauden ja pääsi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Predators oli kuitenkin vielä liian kova pala purtavaksi, ja Avalanchen kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Rantanen teki kuudessa pudotuspeliottelussa neljä (0+4) tehopistettä.

4,5
Aleksander Barkov

Urallaan loukkaantumisista kärsinyt Barkov pelasi ensimmäisen ehjän kauden ilman suurempia vammoja ja teki 79 ottelussa 78 (27+51) tehopistettä. 22-vuotias keskushyökkääjä oli Panthersin paras pistemies ja pelasi yli 22 minuuttia ottelua kohden. Säännöllisesti myös alivoimaa pelannut Barkov teki eniten alivoimamaaleja (5) koko NHL:ssä.

Kehitystä tapahtui Barkovilla myös aloituksissa, joista hän voitti 53,5 prosenttia. Barkov kyyristyi aloitusympyrään viidenneksi eniten koko NHL:ssä ja toiseksi eniten omalla puolustusalueellaan. Ainoana miinuksena Barkovin kauteen voidaan laittaa runkosarjan lopun tehottomuus ja Panthersin jääminen niukasti ulos pudotuspeleistä.

4,5
Patrik Laine

Erinomaisen tulokaskauden jälkeen Laine kiihdytti tahtia ja teki toisella kaudellaan runkosarjassa 44 maalia ja 70 tehopistettä. Laine oli koko NHL:n maalipörssin toinen Aleksandr Ovetškinin jälkeen ja paras maalintekijä ylivoimalla (20). Jetsin sisäisessä pistepörssissä nuori maalitykki oli toinen Blake Wheelerin jälkeen.

Pudotuspeleissä Jets eteni aina konferenssifinaaleihin Vegas Golden Knightsin oltua kuitenkin parempi otteluvoitoin 4-1. Laine teki 17 pudotuspeliottelussa 12 (5+7) tehopistettä. Viimeisen kahden kauden aikana ainoastaan Ovetškin (82) on pystynyt tekemään enemmän maaleja runkosarjassa kuin Laine (80).

4
Sebastian Aho

Jo toisella NHL-kaudellaan Aho oli Carolina Hurricanesin paras maalintekijä ja pistemies tehden 78 ottelussa 65 (29+36) tehopistettä. Aho oli myös niitä harvoja Hurricanesin pelaajia, joiden plus/miinus-saldo jäi plusmerkkiseksi. Hurricanes jäi kuitenkin jo yhdeksännen kerran peräkkäin ulos pudotuspeleistä.

Kesäkuun lopussa 21 vuotta täyttävä Aho pelasi keväällä myös erinomaiset MM-kisat tehden kahdeksassa ottelussa peräti 18 (9+9) tehopistettä. Ahon tulokassopimuksesta on jäljellä enää tuleva kausi.

RANTANEN TAKOI 81 PELAAMASSAAN OTTELUSSA 84 TEHOPISTETTÄ, JOKA ON KOVIN SUOMALAISPELAAJAN LUKEMA YHDELLÄ KAUDELLA SITTEN KAUDEN 2006-07.

4
Erik Haula

Laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsiin siirtynyt Haula pelasi erinomaisen kauden, joka huipentui Stanley Cup -finaaleihin. Kakkossentteriksi noussut porilainen teki runkosarjassa peräti 29 maalia, joilla hän oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä William Karlssonin jälkeen.

Vaikka Haula saikin kritiikkiä pudotuspeleissä, ja etenkin finaalisarjassa Washington Capitalsia vastaan, oli 27-vuotiaan Haulan kausi käänteentekevä hänen urallaan. Minnesota Wildissa pieneen ja  puolustavaan rooliin jäänyt Haula näytti tulokasjoukkueessa pystyvänsä tekemään tulosta myös hyökkäyspäässä.

4
Mikael Granlund

Granlund jatkoi tehokkaita otteitaan ja oli Wildin tärkeimpiä, ellei tärkein pelaaja, vaikka häneen kohdistuneet odotukset olivatkin edelliskauden jälkeen vieläkin kovemmat. Granlund teki runkosarjassa 67 (21+46) tehopistettä ja oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja Eric Staalin jälkeen.

Pudotuspeleissä Wild putosi heti ensimmäisellä kierroksella Jetsiä vastaan. Wildin kausi on nyt päättynyt kolmena peräkkäisenä keväänä putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

4
Teuvo Teräväinen

Erinomaisen kauden pelannut Teräväinen laittoi kaikki henkilökohtaiset ennätyksensä uusiksi tehden 82 ottelussa 64 (23+41) tehopistettä. Teräväinen oli Carolina Hurricanesin toiseksi paras pistemies Sebastian Ahon jälkeen.

Siirto Chicago Blackhawksista kaksi vuotta sitten Hurricanesiin on tehnyt hyvää Teräväisen uralle. 23-vuotias hyökkääjä on ollut viimeisen kahden kauden aikana Hurricanesin kolmanneksi tehokkain pelaaja 106 tehopisteellään Ahon (114) ja Jeff Skinnerin (112) jälkeen.

3,5
Joel Armia

Toisen NHL-kautensa ilman farmikomennusta pelannut Armia teki 79 ottelussa 29 (12+17) tehopistettä. Sabresin vuoden 2011 ykköskierroksen varaus on Jetsiin siirryttyään omaksunut kokonaisvaltaisen pelitavan ja tehnyt läpimurtonsa NHL:ssä.

Armian nykyinen sopimus päättyi kuluneeseen kauteen, mutta Jets haluaa todennäköisesti pitää työteliään alempien ketjujen laiturin joukkueessa jatkossakin. Nykyiseen alle miljoonan dollarin kausipalkkaansa 25-vuotias Armia varmasti saa tuntuvan korotuksen.

3,5
Joonas Donskoi

26-vuotias Donskoi teki 15 minuutin keskimääräisellä peliajalla kelvolliset 32 (14+18) tehopistettä 66 runkosarjaottelussa. Donskoin plus/miinus-saldo (+10) ja corsilukema (55,06%) olivat San Jose Sharks -hyökkääjien parhaimmistoa.

Pudotuspeleissä Sharksin tie nousi pystyyn toisella kierroksella Vegas Golden Knightsiä vastaan. Yhdeksässä pudotuspeliottelussa Donskoi teki neljä (2+2) tehopistettä.

3,5
Mikko Koivu

Wild-kapteeni Koivun peliaika väheni hieman aiempiin kausiin verrattuna ja tehopisteetkin jäivät alle viidenkymmenen (45). Konkari johdatteli kuitenkin joukkueensa kuudennen kerran peräkkäin pudotuspeleihin, joissa ensimmäisen kierroksen vastustaja Jets oli täysin omaa luokkaansa.

Wild teki kauden aikana 35-vuotiaan Koivun kanssa kahden vuoden ja yhteensä 11 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

3
Valtteri Filppula

Kokenut keskushyökkääjä pelasi Philadelphia Flyersin alemmissa ketjuissa varsin hyvän kauden rooliinsa nähden. 34-vuotias konkari teki 81 ottelussa kelvolliset 33 (11+22) tehopistettä vaikka laukoi kohti vastustajan maalia vain 70 kertaa.

Filppula on heinäkuun alusta alkaen vapaa agentti, eikä ura välttämättä jatku ainakaan Flyersissa. Urallaan 876 runkosarjaottelua pelanneella Filppulalla todennäköisesti riittää vielä ottajia, ja ura jatkunee NHL:ssä. Viime sopimuksensa viiden miljoonan dollarin kausipalkastaan Filppula kuitenkin joutuu jatkossa tinkimään reilusti.

2,5
Kasperi Kapanen

Energinen laitahyökkääjä vakiinnutti paikkansa Toronto Maple Leafsin kokoonpanossa helmikuun alusta alkaen ja teki runkosarjassa 38 ottelussa 9 (7+2) tehopistettä. Kapanen pelasi myös kaikki Maple Leafsin seitsemän pudotuspeliottelua tehden näissä otteluissa yhden maalin.

21-vuotiaalla toisen polven NHL-kiekkoilijalla on vielä tuleva kausi jäljellä sopimustaan Maple Leafsin kanssa.

2,5
Leo Komarov

Kokeneen Komarovin kautta varjostivat pienet loukkaantumiset ja katsomokomennukset. Runkosarjassa 31-vuotias hyökkääjä pelasi 74 ottelua ja teki vain 19 (7+12) tehopistettä, mitkä olivat hänen heikoimmat tehopisteet neljään kauteen. Pudotuspeleissä Komarov pelasi vain kaksi ottelua.

Komarovin neljän vuoden ja 11,8 miljoonan dollarin sopimus Maple Leafsin kanssa loppui tähän kauteen. Narvassa syntyneen hyökkääjän pelit saattavat hyvinkin olla pelatut Maple Leafsissä.

2,5
Artturi Lehkonen

Edelliskauden 19 maalia runkosarjassa antoivat odottaa Lehkosen kaudesta paljon enemmän kuin 21 (12+9) tehopistettä. Ajanjaksolla kauden alusta tammikuun loppuun nuori hyökkääjä onnistui maalinteossa vain yhdessä ottelussa. Kauteen mahtui myös 24 ottelun maaliton putki.

Loppukaudesta Canadiens-laituri osoitti kuitenkin piristymisen merkkejä ja teki runkosarjan viimeisissä 15 ottelussa seitsemän maalia.

Jesse Puljujärvi jäi toisellakin kaudellaan pieneen rooliin Edmonton Oilersin miehistössä.
Kuva © Getty Images
2,5
Jesse Puljujärvi

Huippulupaus vakiinnutti paikkansa Edmonton Oilersin kokoonpanossa ja pelasi kauden alkupuolella myös Connor McDavidin rinnalla. Kauden jälkimmäisellä puoliskolla Puljujärven rooli pieneni kuitenkin huomattavasti, ja hän jäi Oilersin kärkiketjujen ulkopuolelle pienelle peliajalle.

Puljujärvi teki pelaamissaan 65 ottelussa 20 (12+8) tehopistettä pelaten keskimäärin hieman yli 13 minuuttia ottelua kohden.

2,5
Miikka Salomäki

Predatorsin työteliäs nelosketjun laituri Salomäki pelasi runkosarjassa 58 ottelua tehden kymmenen tehopistettä. Pudotuspeleissä 25-vuotias Salomäki sai vastuuta kahdeksan ottelun verran istuen katsomossa puolestaan viisi ottelua.

AHL:ssä Salomäen ei tarvinnut pelata otteluakaan, mutta hänen sopimuksensa Predatorsin kanssa päättyi kuluneeseen kauteen.

2
Markus Granlund

Nuorempi Granlund pelasi aiempaa puolustavammassa roolissa Vancouver Canucksissa ja hänen kautensa päättyi jo helmikuussa nilkkaleikkaukseen. 25-vuotias keskushyökkääjä ehti pelata runkosarjassa 53 ottelua tehden näissä 12 (8+4) tehopistettä. Kaudella 2016-17 Granlund pelasi parhaan kautensa tehden 19 maalia Canucks-paidassa.

Granlund teki kesäkuussa vuoden jatkosopimuksen Canucksin kanssa, joka on arvoltaan 1,475 miljoonaa dollaria.

Panthersista viime kesänä lähtöpassit saanut Jokinen pelasi kauden aikana peräti neljässä eri seurassa.

2
Markus Hännikäinen

Isokokoinen laitahyökkääjä pelasi vain 33 ottelua Blue Jacketsissä ja kasasi näissä otteluissa kuusi tehopistettä. Katsomokomennuksia Hännikäiselle tuli paljon, ja hän haki pelituntumaa myös välillä Cleveland Monstersista. Sopimusta Blue Jacketsin kanssa 25-vuotiaalla Hännikäisellä on jäljellä vielä seuraava kausi.

2
Jussi Jokinen

Panthersista viime kesänä lähtöpassit saanut Jokinen pelasi kauden aikana peräti neljässä eri seurassa yhteensä 60 ottelua saalistaen näissä 17 (5+12) tehopistettä. Kausi alkoi Oilersin riveissä, josta Jokinen päätyi Los Angeles Kingsin ja Blue Jacketsin kautta lopulta Canucksiin.

Canucksissa 35-vuotias veteraani pelasi loppukauden tehokkaasti tehden 14 ottelussa kymmenen tehopistettä. Jokinen varmasti haluaisi jatkaa pitkää NHL-uraansa, mutta varmaa ei ole, onko hänellä vielä ottajia.

2
Kalle Kossila

25-vuotias keskushyökkääjä pelasi kymmenen ottelua Ducksin riveissä. Suurin osa kaudesta sujui kuitenkin San Diego Gullsin paidassa. 25-vuotias Kossila onnistui tekemään ensimmäisen NHL-maalinsa lokakuun lopussa. AHL:ssä Kossila teki 55 ottelussa mukavat 54 (21+33) tehopistettä.

2
Jori Lehterä

Kokenut Lehterä jäi pieneen rooliin ja vähälle peliajalle Philadelphia Flyersissa. Katsomokomennuksetkin tulivat tutuksi kauden aikana, ja Lehterä pelasi lopulta 62 ottelua runkosarjassa kahdeksan (3+5) tehopisteen tehoilla. Lehterä laukoi vain 45 kertaa kohti vastustajan maalia.

30-vuotiaalla sentterillä on jäljellä nykyistä sopimustaan vielä tuleva kausi, jonka palkkakattoon vaikuttava summa on 4,7 miljoonaa dollaria. Todennäköistä onkin, että Flyers ostaa ulos Lehterän sopimuksen viimeisen vuoden.

2
Iiro Pakarinen

26-vuotias voimahyökkääjä pelasi 40 ottelua runkosarjassa Oilersin alemmissa ketjuissa pienellä peliajalla ja sai aikaiseksi kolme tehopistettä. Neljän Oilersin organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen Pakarisen ura jatkuu seuraavaksi KHL:ssä Metallurg Magnitogorskin riveissä.

Arvioimatta jätettiin muutamia otteluita kauden aikana pelanneet puolustaja Sami Niku ja hyökkääjät Henrik BorgströmJanne KuokkanenEeli Tolvanen ja Henrik Haapala.

» Lähetä palautetta toimitukselle