Maalimäärät kasvavat toisella Liiga-kierroksella, Kärpät näyttää mallia

LIIGA / Artikkeli
KalPan maalilla pitää lauantain kierroksella kiirettä.
Kuva © Antti Tyni
Lauantain pitkävetokierroksella luotetaan maalimäärien kasvuun. Erityisesti Kärpillä on erinomaiset edellytykset aloittaa kautensa iskemällä siipirikkoisen KalPan verkkoon roppakaupalla maaleja.

Kärpät yli 3,5 maalia 2,30

Siipirikkoinen KalPa on helppo saalis Kärpille lauantaina. Perjantain ottelussa kuopiolaisilta puuttui pelkästään hyökkäyksestä Jaakko Rissanen, Alexandre  Texier sekä Alexander Ruuttu, eli ketjullinen kärkiosaamista.

KalPan rosteri ei ole leveä, joten mitat täyttäviä korvaajia ei ole poissaolijoiden tonttia täyttämään. Jo Jukurit onnistui loppukirinsä ansiosta iskemään kolme maalia kuopiolaisten verkkoon, eikä Jukurien ja Kärppien hyökkäyskalustoja voi edes vertailla keskenään. Lauantaina KalPa joutuu vielä matkaamaan Ouluun, jossa eli alkaa 17.00, ei palautuminenkaan ole optimaalista.

Kärpät on yksi Liigan tulivoimaisimmista joukkueista ja pääsee kamppailuun ilman ottelurasitusta, joten ottelun ennakkosuosikkia ei tarvitse hakea pienten marginaalien avulla. Eikä Kärpiltä kannata odottaa edes löysäilyä, oululaiset haluavat varmasti avata kautensa antamalla päävastustajilleen myrskyvaroituksen. Vaikka KalPa saisikin yksittäisiä ketjuja kuriin, Kärppien materiaali mahdollistaa neljällä ketjulla aktiivisen pelaamisen.

Voittajasuosikkeja on vain yksi, joten perusvoiton sijaan kannattaa lähteä hakemaan ratkaisua lisäkohteista. Kärppien vähintään neljän maalin lisäksi pelattavia kohteita olisivat tasoituskohteet. KalPan kahden maalin tasoituksella Kärppien voittokerroin 3,00 on houkutteleva kohde, kovemmalla riskillä suurempaa voittoa tavoitteleville tarjolla on vielä kolmen maalin tasoitus, jossa Kärppien kerroin on 5,80.

Tappara 2,13

Tapparasta on muodostunut HPK:lle voittamaton vastustaja. Edellisen yhdeksän keskinäisen kamppailun pisteet ovat Tapparalle tylysti 27-0. Lauantaina Tapparalla on mahdollisuus ottaa kymmenes peräkkäinen täysi pistepotti HPK:ta vastaan.

Materiaalin puolesta Tappara on selvästi vahvempi. HPK:lla tulosvastuu jakautuu selvästi harvapäisemmälle joukolle, kun Tapparassa potentiaalisia ratkaisijoita on nelosketjussa asti. Tämä siis pelkästään hyökkäyksestä puhuttaessa, mutta myös takalinjat ovat kirvesrinnoilla tulivoimaisemmat. HPK ei kuitenkaan myy nahkaansa halvalla, eivätkä Tapparankaan pelit ole olleet varsinaista ilotulitusta viime aikoina, joten suurimaalisen voiton todennäköisyys ole suuri.

HPK:lla on ottelussa kotiyleisön tuki takanaan, mutta matkustuksen puolesta hämeenlinnalaiset eivät saa varsinaista etua. HPK pelasi eilen Turussa TPS:ää vastaan, kun Tappara sai pelata kotikentällään paikalliskamppailun Ilvestä vastaan.

SaiPa-KooKoo, yli 5,5 maalia 1,90

Liiga on mennyt aktiivisempaan suuntaan edellisen parin vuoden aikana. Vauhdin kasvaessa myös fyysinen kuormitus kasvaa ja palautumiseen vaadittava aika pitenee. Peräkkäisten päivien peleissä, varsinkin alkukaudesta, kuormituksen kasvaessa myös virheherkkyys kasvaa. Viime vuonna Liigan avauskierroksella tehtiin 32 maalia ja seuraavana päivänä 45. Peräkkäisten päivien peleissä myös todennäköisesti useampi joukkue peluuttaa kakkosvahtiaan.

Tällä kertaa viimeiseksi kohteeksi valikoitui SaiPan ja KooKoon välinen ottelu, vaikka vaihtoehtoja oli useita. Sama kaksikko kohtasi myös perjantaina, lopputuloksena varsinaisella peliajalla kymmenen maalia. Ottelussa pelattiin myös tilastojen valossa hyökkäysvoittoista peliä, sillä maalivahdit Frans Tuohimaa ja Samu Perhonen torjuivat kierroksella toiseksi ja kolmanneksi eniten kiekkoja.

Joukkueiden välillä on nähty muutenkin viime kausina runsasmaalisia otteluita. Viime kaudella aktiiviseen pelitapaan pyrkivien joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa nähtiin keskimäärin 5,8 maalia. Tuolloin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa molemmissa tuli vähintään kuusi maalia. Joukkueet ovat vielä vastaavissa tilanteissa. Hyökkäyksistä löytyy ratkaisuvoimaa, mutta puolustuspelin suhteen kysymysmerkkejä on ilmassa, varsinkin kun SaiPalta puuttuu romuluinen Vladimir Denisov.

» Lähetä palautetta toimitukselle