Leijonien uusi superketju pohjaa tuloksensa hauskanpitoon

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Savinainen pyöritteli latvialaisia kumoon.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomen kaksi ensimmäistä MM-ottelua ovat olleet kieltämättä kahta hieman heikompaa joukkuetta vastaan. Nähdyn perusteella voi kuitenkin todeta Leijonilla olevan käsissään kultakimpale.

Suomen superketju Veli-Matti Savinainen − Sebastian Aho − Teuvo Teräväinen on tehnyt kammottavan kovaa jälkeä kahdessa ensimmäisessä MM-kisaottelussa Tanskassa. Ketjun sentteri Aho haluaa silti ruoskia vitjaa entistä kovempiin suorituksiin.

− Vaikea sanoa. Jos minulla tähän vastaus olisi, niin tekisin varmaan aina yhtä paljon pisteitä. Kun saa yhdessä tehtyä tulosta, niin totta kai se ruokkii itseluottamusta. Pidän siitä, miten ketjumme on nämä kaksi peliä pelannut. Ei silti auta tyytyä tähän, sillä kovempia vastuksia on vielä edessä, Aho tuumaili.

Yli 20 tehopistettä eivät ole nuoren keskushyökkääjän mukaan syntyneet erityisten poppakonstien kautta, vaan tulos on tullut opettelun kautta.

− Ei meillä mitään salaisuutta ole, mutta kemiamme ovat natsanneet hyvin. Koetamme tehdä kovasti hommia, ja yritämme paikata toistemme virheitä, joita tulee aktiivisen kiekon myötä. 

− Haluamme pitää koko ajan positiivista meininkiä yllä.

Jokaisen pelaajan henkilökohtainen kehitys edesauttaa ketjun peliä

Aho itse on murtautunut Carolina Hurricanesin miehistöön, ja tehnyt siellä mainittavan kovaa jälkeäkin. Kehitystä viimeisen vuoden aikana on tapahtunut runsaasti.

− Nuorena pelaajana olen saanut lisää voimaa kroppaan, ja sitä kautta jämäkkyyttä. En ole koko ajan katollani, kun joku tönäisee. Itseluottamus nousee, kun huomaa pystyvänsä muuhunkin kuin selviytymään erilaisista tilanteista.

Toinen Hurricanes-hyökkääjä Teräväinen on ollut tyytyväinen siihen, miten ketju kommunikoi keskenään. Kolmikolla on vielä hiottavaa peliinsä − ainakin, jos Teräväistä on uskominen.

− Pelissämme näkyi paljon niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Totta kai mukavaa on voittaa ja tehdä paljon maaleja. Meillä on hauskaa jäällä ja sen ulkopuolella, ja se mielestäni näkyy. Ahon kanssa olemme pelanneet paljon kimpassa ja nyt Vellun kanssa olemme saaneet pari peliä alle, ja huomaamme löytävämme toisemme hyvin. Teemme paljon töitä − karvaamme ja jätämme vastustajalta tilan vähiin, Teräväinen analysoi.

Villeimmät fantasiat vievät Savinaista jo NHL:ään ketjukavereidensa seuraksi.

− Siitä täytyy varmaan hieman neuvotella, vaikka ihan hyvältähän tuo näyttää, Teräväinen heitti.

Savinainen jakoi kunniaa nuorille ketjukavereilleen

Savinainen oli Etelä-Korea-ottelun jälkeen sitä mieltä, että ketjun pelissä ei vielä kaikki ollut sataprosenttisesti kohdallaan. Joukkueen lähtökohdat olivat kuitenkin kunnossa voiton myötä. Latvia-ottelun jälkeen mieli oli huomattavasti kirkkaampi.

− Rinnallani on kaksi maailmanluokan pelaajaa, joilla kiekko pysyy lavassa ja luistin liikkuu mukavasti. Hienoa siinä on pelata. Tästä iloittelusta on kysyttävä nuoremmilta, sillä heillä on ihan poikkeukselliset taidot tähän lajiin. Yritän vain antaa kiekkoa Aholle ja Teräväiselle lapaan, niin kyllä he siitä taikovat jotain, KHL:ssä mitä suuremmalla todennäköisyydellä jatkava hyökkääjä virkkoi.

Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussa Norjaa vastaan. Kamppailu käydään ensi tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle