FLA - LAK 0.00
CBJ - SJS 0.00
DAL - CAR 0.00
NSH - COL 0.30
TOR - MTL 2.00
PHI - PIT 3.00
EDM - ANA 5.00
VAN - NYI 5.00
WSH - NYR 19.30
CHI - DAL 22.00
DET - SJS 22.00

Kangasalusta tyytyväisenä harjoituskauden alkuun: "Suorittamisen taso on tulosta merkitsevämpää"

LIIGA / Artikkeli
Kangasalusta odottaa joukkueeltaan rohkeita suorituksia kentällä.
Mikkelin Jukureiden harjoituskauden ensimmäiset viikot ovat kuluneet peruskuvioiden parissa. Perjantaina joukkue pääsee jälleen pelien makuun, kun HIFK vierailee Mikkelissä.

Jukurit on ollut kesätauon jälkeen jäällä muutaman viikon. Harjoitusten lisäksi joukkue on saanut pelejäkin alle Rauman Pitsiturnauksessa sekä Imatran Bauer-turnauksessa. Päävalmentaja Pekka Kangasalustan mukaan pelit ovat tärkeä osa harjoituskautta.

− Tämä on tietyllä tapaa raskasta aikaa pelaajalle, kun tämä elokuu on pitkä harjoituskausi, eikä ole hirveästi vielä pelattu, niin arjen läpi vieminen korkealla tasolla ei ole helppoa. Siinäkin ollaan mielestäni kuitenkin onnistuttu ja se antaa hyvän lähtökohdan kauteen, Kangasalusta totesi.

− Kovasti koitetaan päivittäin tehdä töitä ja pelaajat on mielestäni siihen haasteeseen vastanneet hyvin. Tietysti pelejäkin tarvitaan, että saadaan ulosmitattua sitä, mitä tuossa koitetaan harjoitella. Sieltä me ne vastaukset saadaan siihen, mihin meidän pitää paneutua. Siinä ollaan mielestäni menty eteenpäin kokoajan.

Harjoituksissa joukkue on keskittynyt vielä pitkälti perusasioiden hiomiseen ja fyysisen kunnon kehittämiseen.

− Perus pelitilanteita ollaan käyty aika paljon ja laitettu fysiikkaa kuntoon. Tällä viikolla mukaan on tullut erikoistilannepelaaminen enemmän kuvioihin. Sen pitää olla kunnossa, kun kausi alkaa, koska sillä pystytään monia pelejä ratkomaan, Kangasalusta linjasi.

"Kenelläkään ei mandaattipaikkaa kokoonpanossa"

Harjoituskauden otteluissa Jukurit on onnistunut voittamaan Ässät ja Ketterän. Tappiot se kärsi Lukolle, Pelicansille sekä viimeimmäksi Imatralla SaiPalle. Jukuriluotsi Kangasalusta ei pidä otteluiden tuloksia parhaana mittarina joukkueen tekemiselle.

− Harjoituspeleissä tulos ei ole merkitsevin, vaan suorittaminen on tärkein. Siinä meidän pitää pystyä kokoajan kehittymään ja tulos tulee sitä kautta, kun me pystytään suorittamaan hyvin, summasi Kangasalusta.

Harjoitusotteluissa myös ketjukoostumukset hakevat vielä oikeita muotojaan ja pelaajia kokeillaan erilaisissa koostumuksissa. Mikkeliläisryhmästä on alkanut jo löytyä yhteistä säveltä Turo Asplundin, Mika Partasen ja Miika Roineen sekä Jesper Piitulaisen, Julius Vähätalon ja Janne Tavin muodostamista kolmikoista.

− Lähdettiin sellaisella ajatuksella, että löydettäisiin parivaljakoita ja siihen sitten se kolmas lenkki. Esimerkiksi Tavilla ja Piitulaisella oli yhteistä historiaa SaiPasta, niin siitä oli helppo lähteä rakentamaan. Koitetaan tuossa myös kuunnella pelaajia, ettei mennä vain valmennuksen näkemyksen mukaan. Yhdessä tässä tehdään asioita ja silloin siihen kuuluu koko joukkue, eikä vain siten, että meillä valmennuksessa olisi ainut tieto, Kangasalusta kertoi.

− Terve kilpailutilanne pitää kuitenkin pitää kokoajan yllä. Kokoonpanon ulkopuolella olevat pelaajat aina tietysti haastavat, ettei kenelläkään ole mandaattipaikkaa kokoonpanossa. Joka päivä ja peli on paikka näyttää, minkä mukaan koitetaan reagoida. Tietysti ketjuille ja pakkipareille pitää antaa aikaa, ettei niitä joka peliin räjäytellä. Täytyy kuitenkin olla rehellinen joukkueelle, että jos jollain ei kulje, niin antaa toiselle mahdollisuuden.

Jukureiden harjoitusottelut jatkuvat perjantaina, kun se saa vieraakseen HIFK:n. Jukuriluotsi toivoo näkevänsä kaukalossa rohkeasti pelaavan jukurijoukkueen.

− Sanoin jätkille tuossa, että pitää lähteä rohkeasti nauttimaan pelistä ja ulosmittaamaan kropasta kaikki, mitä löytyy. Kun lyödään kaikki peliin, niin silloin saadaan pelin jälkeen vastauksia, mikä on tärkeää tässä vaiheessa kautta. Oman identiteetin kautta lähdetään tekemään kovasti töitä ja siihen sellainen sopiva luovuus ja rohkeus tekemiseen, niin uskon meidän pääsevän parhaaseen suoritukseen.

− Treeneissä on tullut paljon hyviä suorituksia. On tietysti eri asia siirtää ne peliin, mutta haluaisin sen treeneissä nähdyn rohkeuden näkyvän myös pelissä. Vaikka se sitten maksaisi virheiden muodossa, niin tässä vaiheessa kannattaa kokeilla, että opitaan löytämään se kultainen keskitie.

Kangasalustalle HIFK on tuttu seura valmennusuralta, sillä hän toimi kaudet 2014-17 helsinkiläisjoukkueen apuvalmentajana. Hänen mukaansa jäällä tullaan näkemään hyvin viime kauden kaltainen HIFK.

− Peli-identiteetti siellä on varmasti hyvin samanlainen kuin viime vuonna. Ehkä joukkue on nyt vähän valmiimpi paketti, kun sama valmennus jatkaa. Ei tarvitse kärsiä kasvukivuista, mikä vähän heillä viime kauden alussa näkyi. Hyviä pelaajia ja paljon yksilötaitoa, niin varmasti sieltä ihan hyvä nippu tulee vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle