Kanadan maalivahdilla on outo tapa – ”Kun hän tuli takaisin, erätaukoa oli enää kymmenen minuuttia jäljellä”

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Carter Hart poistuu jäältä viimeisenä. Piste.
Toisinaan pelaajilla on kummallisia taikauskoja ja rutiineja, jotka liittyvät peliin. Kanadan maalivahti Carter Hart ottaa omansa hyvinkin vakavasti.

Sveitsin ja Kanadan välinen puolivälieräottelu oli tilanteessa 3-0 ensimmäisellä erätauolla. Sveitsin luukkuvahtina toiminut Matteo Ritz ei ottanut poistuakseen pukusuojiin. Kanadalaismaalivahti Carter Hartille tämä tuotti ongelmia.

Hartin rutiineihin kuuluu poistua viimeisenä pelaajana jäältä. Yleensähän tämä rutiini ei tuota sen suurempaa ongelmaa, mutta Sveitsi-ottelun ensimmäisellä erätauolla Hart joutui huijaamaan sveitsiläisvahtia.

"Ajattelin, että poistun itse ja tulen takaisin"

Hart poistui pitkän odottelun jälkeen pukukoppikäytävän päähän odottelemaan. Vasta tämän jälkeen Sveitsin kakkosvahti lähti pukusuojien puolelle.

Hart kuitenkin malttoi aikansa ja tuli vielä takaisin jäälle tekemään pienen mutkan, kun sveitsiläinen oli poistunut. Kaikki tämä siksi, että hän saisi olla viimeinen jäältä poistuva pelaaja.

− Kyllästyin odottamaan, että hän lähtee sieltä. Ajattelin, että poistun itse ja tulen takaisin, Hart naurahtaa.

− Niin vain tapaan toimia, kaikillahan on omat tapansa, hän jatkaa.

Muut pelaajat olivat tässä vaiheessa ehtineet jo tovin olemaan kopissa. Hyökkääjä Drake Batherson oli ihmetellyt, mihin maalivahti oli jäänyt kuhnaamaan.

− Kun istuin pukukopissa alas, kuulin, että yleisö huusi jotain. Tämän jälkeen Hart tuli takaisin koppiin, kun erätaukoa oli jäljellä jotain kymmenen minuuttia, Batherson kertoo huvittuneena.

− Kysyin häneltä, että mitä hän tekee. Hän sanoi, että odotin toista maalivahtia. En tiennyt, että hänellä on tällainen tapa ennen kuin tänään, Batherson jatkaa.

Monelle tieto Hartin rutiinista tuli uutena. Myös Jordan Kyrou mainitsi, että hän pukee varusteensa aina oikealta vasemmalle, mutta näin erikoisesta tavasta hän ei kuitenkaan ollut aiemmin kuullut.

Yhtä kaikki, Hart on ollut turnauksen parhaimpia maalivahteja. Hänellä on tekemiselleen joukkuekavereidensa siunaus.

− En ole koskaan vastaavaa nähnyt keneltäkään. Hart on pelannut todella hyvin, joten jos tuo toimii, voi hän minun puolestani jatkaa noin, jos haluaa, Batherson kiittelee.

Tilanteen voit katsoa tästä:

» Lähetä palautetta toimitukselle