Kärpät ja TPS raivaavat tiensä välieriin

LIIGA / Artikkeli
Ässät ei pysty enää yllättämään Kärppiä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Keskiviikon pudotuspelikierroksella kolmella joukkueella on mahdollisuus lähettää vastustajansa kesälomalle. Pitkävedon ystävien kannalta kiinnostavimmat kohteet löytyvät Turusta sekä Oulusta.

TPS yli 3,5 maalia 2,30

SaiPalla oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa mahdollisuus varastaa voitto turkulaisten nenän edestä, mutta heikot ratkaisut omalla alueella maksoivat voitot sekä ensimmäisessä että toisessa ottelussa.

Yksilövirheet eivät vähene sarjan edetessä. SaiPalla painaa jaloissa jo kolme ottelua pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta Pelicansia vastaan. Lisäksi maalivahti Frans Tuohimaan otteissa suuri kuorma painoi jo runkosarjan lopussa. Vaikka SaiPa onnistuikin nappaamaan turkulaisten ensimmäisen ottelupallon, kolmen ensimmäisen ottelun raskaat pettymykset painavat edelleen takaraivossa.

TPS on puolestaan iskenyt neljässä ottelussa 18 maalia, vaikka riveistä on puuttunut kapteeni Tomi Kallio. Keskiviikkona Kallio palaa kokoonpanoon, joten tulivoimaa tulee entistä enemmän. TPS:n hyökkäyksen kärki on ollut Ilari Filppulan sekä Eric Perrinin hirmuvireen myötä terävä myös tähän asti, mutta Kallion paluu tuo valmennusjohdolle mahdollisuuden herätellä kolmosketjua.

Vastakkain ovat siis tämän hetken kuumin joukkue hyökkäyssuuntaan sekä epävarmasti omalla alueella pelaava joukkue, joten maalimäärien kasvaminen on odotettavissa. Vaihtoehtona voi harkita myös esimerkiksi TPS:n vähintään kolmen maalin voittoa, jolla saa kertoimen 3,00.

Kärpät -1 2,00

Kaikku kunnia Ässille taistelusta, mutta sarjassa ero runkosarjan voittajan ja kahdeksanneksi sijoittuneen välillä on osoittautumassa liian suureksi. Ottelut ovat olleet tiukkoja, mutta yhtä porilaisten hurmosvoittoa lukuun ottamatta Kärpät on pysynyt kuskin paikalla sekä pelillisesti että tuloksellisesti.

Kärpät on ottanut kaikki kolme voittoaan vähintään kahden maalin marginaalilla, jokaisessa noista otteluista Ässät on jäänyt yhteen tehtyn maaliin. Kärpät oli myös runkosarjan kohtaamisissa selvästi edellä ja pääsee hakemaan sarjan katkaisemista kotikentällään.

Sarjan edetessä Kärpät on saanut ottelu ottelulta paremmin pelistään kiinni. Neljännessä ottelussa joukkueen kärkimiehet saivat tärkeitä onnistumisia. Julius Junttila päätti seitsemän ja Charles Bertrand peräti kymmenen ottelun maalittoman putkensa. Erityisesti Bertrandin otteissa ehti jo välähdellä tuskastuminen, joten osuma tuli varmasti itseluottamuksen kannalta tarpeeseen.

Tappara - KalPa, alle 3,5 maalia 2,80

KalPa roikkui kolme ensimmäistä ottelua tasapäisesti Tapparan matkassa, mutta neljännessä ottelussa kirvesrinnat ottivat jo selvän eron näyttäen jo runkosarjan perusteella pääteltävissä olleen tasoeron.

Kolmannessa ottelussa peli normalisoitui myös tilastojen valossa. Toisessa ja kolmannessa ottelussa runkosarjassa Liigan kolmanneksi tehottominta ylivoimaa esittänyt KalPa onnistui Tapparan jäähyjen aikana loistavasti. Kaikkiaan KalPa on tehnyt yhdeksän maalia, joista vain kolme tasakentällisin. Vastaavasti kuopiolaisten alivoima on ollut pudotuspeleissä runkosarjaa selvästi heikompaa.

Kolme ensimmäistä ottelua Tapparan puolustusalueen pelaaminen sekä maalivahtipeli oli selvästi totuttua heikompaa, mutta Dominic Hrachovinan nollapeli neljännessä ottelussa oli totutumpaa Tapparaa. Hyökkäystehoissa Tappara on vielä selvästi runkosarjaa edellä. Laukaisuprosentti on ollut pudotuspeleissä 11,1, kun runkosarjan vastaava luku oli 7,9 prosenttia.

Vastakkain ovat runkosarjassa toiseksi ja neljänneksi vähiten maaleja päästäneet joukkueet, edessä mahdollisesti sarjan viimeinen peli ja tähän asti sarjassa kumpikin on viimeistellyt tehokkaammin, kuin runkosarja olisi antanut odottaa. Tappara sai jo puolustuspelinsä kuntoon, KalPa tekee keskiviikoksi kaikkensa pystyäkseen vastaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle