BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

JYP ja HIFK taistelevat pääsystä CHL:n pudotuspeleihin − Tapparan riveissä nähdään huippulupaava debytantti

CHL, LIIGA / Artikkeli
JYP pelaa ratkaisevan ottelunsa tiistaina Hippoksella.
Kuva © Vesa Pöppönen
Siinä missä Tappara ja Kärpät ovat jo varmistaneet CHL-jatkopaikkansa, HIFK:n ja JYPin jatko on vielä epävarma. Molempien kohtalo ratkeaa tiistaina.

CHL:n alkulohkot päättyvät tällä viikolla. Viimeisellä kierroksella pelataan vielä reippaasti panoksellisia otteluita, joissa riittää jännitettävää myös suomalaisvinkkelistä. JYPin ja Tapparan ottelut alkavat kello 19.00, kun taas HIFK:n pistejahti alkaa kello 19.30 Suomen aikaa.

HIFK matkustaa tiistaina Skellefteån vieraaksi. Joukkueet kohtasivat viime viikolla Helsingissä, jolloin ruotsalaisvieraat nappasivat pisteet 5−1-voitolla. Skellefteån tehomiehenä hääri joukkueen pitkäaikainen luottohyökkääjä Oscar Möller, joka mätti hattutempun helsinkiläisten verkkoon.

− Nämä ovat kovia matseja, Skellefteå on huippujoukkue Euroopan kärjestä, Lennart Petrell kommentoi CHL:n tiedotteessa.

Puolustajat ovat olleet HIFK:n leirissä suuressa tehovastuussa, sillä CHL:n puolella Lucas Lessio on ollut ainoa maalin tehnyt hyökkääjä. Tehokkain maalintekijä on ollut Teemu Eronen, joka on iskenyt neljä maalia neljässä pelaamassaan ottelussa.

Ruotsissa HIFK on pakkovoiton edessä, sillä tasapisteissä oleva Bolzano on voittanut molemmat joukkueiden keskinäiset ottelut. Lisäksi italialaisen Bolzanon pitäisi menettää pisteitä kotonaan puolalaiselle Tychylle. Tychy voitti Bolzanon viime viikolla lukemin 5−3.

Tulos tai ulos, JYP

Hallitsevan CHL-mestarin ei tarvitse saada apuja muualta. Asetelma Jyväskylän tiistai-iltaan onkin varsin selvä: JYPin ja Luganon välisen ottelun voittaja etenee jatkoon.

Joukkueet kohtasivat viime viikolla Sveitsissä ja tuolloin isännät olivat etevämpiä lukemin 2−0. Ottelu oli varsin tasainen, mutta JYPiä vaivasi viime ajoilta tuttu tehottomuus.

− Varmasti on tulossa huippuottelu. Meillä on laatuvastustaja ja siihen pitää pystyä vastaamaan kovalla laadulla, Jukka Ahvenjärvi kertoo.

Sveitsiläisten riveistä katseet kiinnittyvät kahteen nimeen, Jani Lajuseen ja Henrik Haapalaan. Lajunen edusti seuraa jo viime kaudella, mutta Haapala pelasi ensimmäisen ottelunsa sveitsiläisten riveissä viime lauantaina. Nuori hyökkääjä istutettiin heti Lajusen ja kokeneen kanadalaishyökkääjä Maxim Lapierren viereen.

Riveistä löytyy myös runsaasti tuttuja nimiä viime kevään MM-kisoista. Erityisesti huippunopeaa Gregory Hoffmannia jyväskyläläisten tulee pitää silmällä. Hoffman iski viime kevään MM-kisoissa kymmeneen otteluun tehot 4+3.

Tappara ajaa uusia nimiä sisään

Tappara on onnistunut jo varmistamaan oman lohkovoittonsa lohko E:ssä. Alkulohko päättyy Djurgårdenia vastaan, joka haluaa varmistaa lohkon kakkossijansa. Ruotsalaisjoukkueelle jatkopaikan varmistamiseen riittää yksi piste, tai Storhamarin pistemenetys Trineciä vastaan.

Alkulohkon voittaja varmistui viime viikolla Ruotsissa, kun kirvesrinnat hakivat pisteet Djurgårdenilta 5−3-voitolla. 

− Sarjatilanne on varsin selvä. Siinä mielessä peliin on helppo lähteä, päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi.

Tamperelaisleirissä suurin mielenkiinto kohdistuukin uusien pelaajien sisäänajoon. Ruotsista hankitun Elias Fälthin lisäksi isäntien riveissä nähdään ensimmäisen aikuisten kilpailullisen ottelunsa pelaava Patrik Puistola. Puistolaa on jo pitkään pidetty suurena suomalaiskiekkoilun huippulupauksena, mistä kertoo myös valinta Pohjola-leirin parhaaksi pelaajaksi vuonna 2016.

17-vuotias hyökkääjä viilettää Tapparan nelosketjussa. Ketju on muutenkin varsin nuori, sillä kolmikon täydentävät 18-vuotias Kristian Tanus ja 16-vuotias Kasper Simontaival.

» Lähetä palautetta toimitukselle