Jukureiden tulevan kauden ryhmän rakennus hyvällä mallilla - kärkihyökkääjä vielä hakusessa

LIIGA / Artikkeli
Mikko Hakkaraisen mukaan Jukureiden joukkueen rakennus etenee hyvin.
Kuva © Timo Savela
Mikkelin Jukurit julkisti maanantaina päättyneen kauden ykköspistemiehensä, Teemu Suhosen jatkosopimuksen. Seura valotti myös tulevan kauden joukkueen rakentamiseen liittyviä asioita.

Maanantaina julkaistun Teemu Suhosen jatkosopimuksen myötä Jukureilla on 20 julkistettua pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueen urheilupuolen päällikön ja joukkueenjohtaja Mikko Hakkaraisen mukaan joukkueen rakentamisessa ollaan hyvässä tilanteessa. 

− Pelaajat, jotka jatkavat joukkueessa ovat kehittyneet ja joiden näemme kehittyvän vielä entisestään. He ovat nyt kokeneempia ja valmiimpia pelaamaan Liigassa. Mahdollisien lisähankintojen kohdalla asiat tehdään rauhassa ja tarkoin harkiten, hinta-laatusuhteen on näissä kohdattava, Hakkarainen totesi.

Mikkeliläisryhmä aloittaa 9. huhtikuuta tulevan kauden joukkueharjoitukset. Hakkaraisen mukaan joukkueen terveystilannekin on hyvä, mikä on tärkeä asia tulevaa kautta ajatellen.

− Meillä on positiivinen tilanne siltä kantilta, että kaikki pelaajat ovat terveinä. Kukaan ei ole menossa leikkauspöydälle tai muuta sen kummempaa. Päästään harjoittelemaan joukkueena koko kesä läpi ja toivotaan, ettei kesän aikanakaan tule loukkaantumisia. Kauden lopussa loukkaantuneena olleet pelaajatkin toipuvat harjoitusten alkuun mennessä.

− Se on kuitenkin hirmu iso tekijä pelaajan henkilökohtaisen kehityksen kannalta, jos olet tuossa kesällä kolme-neljä kuukautta pois. Se väistämättä näkyy sitten syksyllä.

Mikkeliläisjoukkueella on jatkosopimuksien lisäksi valmiina sopimukset kotimaan sarjoissa pelaavien kahden uuden puolustajan ja kahden hyökkääjän kanssa, jotka julkistetaan pelaajien kauden päätyttyä. Heidän lisäkseen mikkeliläisjoukkue hakee vielä yhtä vahvistusta hyökkäyspäähän.

− Kyllä me haetaan vielä kärkiketjujen hyökkääjää ulkomailta. Meillä ei ole kuitenkaan kiire. Katselemme rauhassa, että oikeanlainen pelaaja tulee kohdalle, Hakkarainen paljasti.

Jukurit ilmoitti viime viikolla, että päävalmentaja Risto Dufva ei jatka joukkueen peräsimessä. Päävalmentajan vaihdos tuo myös muita muutoksia urheilupuolelle, sillä uusi päävalmentaja saa keskittyä valmentamiseen ja hänen lisäkseen seuraan palkataan urheilupuolelle erillinen johtaja.

− Kiinnostuneita päävalmentajan tehtävään on ollut paljon ja niitä aletaan käymään läpi. Teemme huolelliset haastattelut ja käydään taustat läpi, jotta saadaan oikeannäköinen valmentaja tähän seuraan, Hakkarainen muotoili.

» Lähetä palautetta toimitukselle