Joukkueraportti 4.4.2001

NHL / Artikkeli
Detroit Red Wings varmisti läntisen konferenssin kakkostilan, kun Dallas jäi maanantaina Calgaryä vastaan tasapeliin. Ero joukkueiden välillä on viisi pistettä, kun molemmilla on runkosarjasta jäljellä enää kaksi ottelua. Detroitin Washington-voitto sunnuntaina varmisti puolestaan Central-divisioonan ykköspaikan.

Tyrmäys Madison Square Gardenissa

Detroit jatkoi edelleen vahvoja esityksiään ja vuorossa oli vierailu New Yorkin legendaariseen MSG:hen. Nyrkkeilyotteluistakin tunnetussa areenassa nähtiin tyrmäys tällä kertaa jääkiekko-ottelussa, esittäjänä Detroit Red Wings. Alle 40 minuutissa taululla olivat lukemat 0-6 ja siihen maalit sitten jäivätkin. Mark Messier tosin sanoi, että jos Detroit olisi jatkanut loppuun asti täysillä, niin 10 maalia olisi todennäköisesti mennyt rikki. Jokaisesta Detroitin osumasta vastasi eri mies; Vyacheslav Kozlov, Nicklas Lidström, Brendan Shanahan, Martin Lapointe, Tomas Holmström ja Mathieu Dandenault, joten materiaalin leveys näkyy. Rangersin maalivahtikaksikko Guy Hebert - Kirk McLean joutui yhteensä peräti 47 laukauksen tielle, joista siis kuusi meni maaliin. Numerot eivät sinänsä kerro mitään, olihan surkea Rangers jo valmistaumassa kesälomalle.

St.Louis -ottelussa oli divisioonan kärkipaikka kyseessä. Detroit oli jo karannut pisteissä pienen etumatkan päähän, joten Blues tarvitsi tästä ottelusta ehdottomasti voiton. St.Louisin peli on kuitenkin takkuillut viime aikoina loukkantumisten takia ja Detroit ei antanut heille oikeastaan mitään mahdollisuuksia. Ensimmäisen erän Blues pysyi vielä mukana tilanteen ollessa 2-2, mutta Detroit pisti uuden vaihteen silmään ja voitti ottelun lopulta 5-2. Käytännössä tämä voitto varmisti Detroitille Central-Divisioonan kärkipaikan sekä toisen sijan läntisessä konferenssissa.

Surkea esitys pitkästä aikaa

Ilmeisesti lähes varmistettu Divisioonavoitto oli jättänyt pelaajilla ”takit auki”, kun Detroit matkasi Philadelphiaan. Flyers hallitsi ottelua selvästi ja Detroit ei saanut ottelussa aikaiseksi kuin 15 laukausta. Normaalisti niitä tulee nelisenkymmentä per ottelu. Chris Osgood onneksi piti numerot pieninä ja ottelu ratkesi yhteen ainoaan maaliin. Sen ampui Kent Manderville kolmannen erän alussa. Flyersin maalivahdille Roman Cechmanekille ilta oli helppo ja hän lisäsikin nollapelisaldonsa jo kymmeneen, mikä on eniten tällä kaudella NHL:ssä.

Edessä oli jälleen paluu kotikaukaloon ja vastaan asettui Washington Capitals. Panosta ottelussa oli Divisioonavoiton varmistaminen, mutta vaikea siitä silti tuli. Red Wings hallitsi ottelua selvästi, mutta ei saanut kiekkoa millään maaliin. Helpotusta asiaan toi Kris Draper ottelun puolivälissä, mutta Dimitri Khristich tasoitti kolmennessa erässä. Edessä oli jatkoaika, jonka ratkaisi 11 sekunnin pelin jälkeen kapteeni Steve Yzerman. Hän laukoi lujan lämärin suoraan Sergei Fedorovin voittaneesta B-piste aloituksesta ja kiekko meni Capitals-maalivahti Graig Billingtonin varusteiden kautta maaliin. Voitolla Detroit varmisti lopullisesti Central-divisioonan voiton.

Detroit ei ole edelleenkään hävinnyt kotonaan kertaakaan tämän vuoden puolella ja joukkue onkin menossa kohti uutta ennätystä. Washington-voitto oli jo 17 tappioton ottelu kotona (15 voittoa, 2 tasapeliä) ja seuran ennätys on 18 tappiotonta kotiottelua. Vielä on kaksi kotiottelua runkosarjassa jäljellä, joten saa nähdä löytyykö miehistä motivaatiota rikkomaan tuo ennätys. Itse ennätyksellähän ei nyt sinänsä ole mitään väliä, vaan tärkeämpää on valmistautua jo pudostuspeleihin.

Löysäilyä taas

Dallasin jäätyä tasapeliin Calgaryä vastaan oli Detroitin toinen sija läntisessä konferenssissa varmistunut lopullisesti. Tämä varmasti vaikutti merkityksettömään Columbus-peliin, sillä yleensä nämä sijoituksensa varmistaneet joukkueet ottavat nämä viimeiset runkosarjan ottelut todella löysästi. Lidström vei Detroitin alussa johtoon, mutta Alexander Selivanov ja Mike Maneluk käänsivät ottelun Columbukselle.

Näitä runkosarjan loppulöysäilyjä kannattaa vedonlyöjien yrittää haistella. Esim. tähän otteluun oli annettu ihan järjettömiä kertoimia Columbukselle.

Kentälliset viime otteluissa:

H1 Shanahan – Yzerman - Holmström

H2 Gilchrist – Fedorov - Brown

H3 Kozlov – Larionov – Deveraux

H4 Maltby – Draper - Lapointe

P1 Lidström - Duchesne

P2 Murphy - Fischer

P3 Dandenault – Gill

M1 Osgood (4 ottelua, 2 voittoa, 2 tappiota)

M2 Legace (1 ottelu, 1 voitto)

Hyökkääjistä Pat Verbeek ja Yuri Butsayev pelasivat parissa ottelussa. Puolustajista peliaikaa saivat myös Aaron Ward ja Maxim Kuznetsov.

Chris Chelios ja Darren McCarty ovat edelleen loukkaantuneina.

» Lähetä palautetta toimitukselle