Joukkueraportti 29.3.2001

NHL / Artikkeli
Chicago on viime peleissään vajonnut todella alas jokin aika sitten koetusta huippuvireestään, osittain varmasti pudotuspeli haaveiden kariuduttua. Valmentaja Alpo Suhonen joutui todennäköisesti jättämään työnsä Chicagossa sydän ongelmien vuoksi.

Chicagon huonosti mennyt jakso alkoi ottelulla Nashville Predatorsia vastaan. Tämän ottelun Blackhawks voitti pelatessaan paineettomasti numeroin 3-2. Seuraava peli oli kotona Anaheim Mighty Ducksia vastaan joka on osoittautunut melko vaikeaksi vastustajaksi Chicagolle viime aikoina. Tälläkin kertaa oli tuloksena tappio numeroin 1-4. Peli oli melko huono Blackhawksilta, vierailija oli selvästi parempi. Pelin jälkeen valmentaja Suhonen valitteli että kaikki maalit annettiin lahjaksi vierailijalle. Kaksi maalia syntyi Tony Amonten ja Stephane Quintalin merkkaus virheistä, yksi Jocelyn Thibaultin virheestä ja viimeinen maali syntyi vastustajan läpiajosta alivoimalla. Chicagolla oli lieviä vaikeuksia pelata Anaheimin tyyppistä trap-kiekkoa pelaavaa joukkuetta vastaan. Keskialuetta ei onnistuttu ylittämään riittävän tehokkaasti. Chicagon ainoan maalin teki Steve Dubinsky ensimmäisen tehopisteensä NHL:ssä hankkineen Casey Hankinsonin syötöstä. Alexei Zhamnov oli ottelusta sivussa vanhan vamman lievän haittaamisen vuoksi. Zhamnov loukkasi kurkunpäänsä muutama kuukausi sitten. Miestä paikkasi ykkös-ketjussa Chris Herperger.

Seuraava peli oli kotona jälleen Nashvillea vastaan. Predators johti pitkään Vitali Yachmenevin maalilla, kunnes kuusi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pääsi Chris Herperger tasoittamaan ottelun numeroihin 1-1. Maali syntyi laukauksella oikealta p-pisteeltä. Chicagon tuuri kuitenkin kääntyi jatkoajalla. Tony Amonte sai jäähyn maalivahdin estämisestä, ottelun jälkeen Suhonen sanoi tuomion olleen ehdottomasti väärä, koska Amonte ei edes koskenut vastustajaan. Seuranneella ylivoimalla pääsi Predators-puolustaja Mark Eaton laukomaan ranteella voittomaalin seuralleen. Jatkoaikaa olisi ollut jäljellä vielä kolme minuuttia. Jossiteltavaa riitti jälleen. Ensimmäisessä erässä joukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus koska Preds-maalivahti Tomas Vokoun oli heittänyt mailansa ja estänyt maalin. Laukomaan asettui Zhamnov jonka vaisun vedon Vokoun kuitenkin torjui. Jean-Yves Leroux pelasi ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kakkos-ketjussa Michael Nylanderin ja Steve Sullivanin kanssa. Mies suoriutui tehtävästään hyvin.

Seuraavaan peliin Chicago matkusti St.Louisiin jossa se sai vastaansa yhden NHL:n kärkijoukkueista, paikallisen Bluesin. Chicago ei saanut oikeastaan mitään aikaiseksi ja hävisi pelin 5-1. Ottelu alkoi erittäin huonosti. Blues teki nopeasti kaksi maalia Hawksin virheistä, ensimmäinen karmeasta harhasyötöstä oman maalin takaa ja toinen reboundista jota ei ollut oma puolustaja siivoamassa ylivoimalla. Chicagollakin oli omat paikkansa jotka Roman Turek Blues-maalilla kuitenkin torjui. Kotijoukkue teki vielä kolme maalia lisää ja johtivat jo 5-0. Tässä tilanteessa Suhonen vaihtoi maalivahti Thibaultin Steve Passmoreen joka pelasikin hyvin pelaten oman pelinsä nollaksi Bluesia vastaan. Kun Leroux vielä teki Chicagolle lohdutusmaalin voitti Blackhawks maalivahdin vaihdon jälkeen pelinsä 1-0. Blues teki kolme viidestä maalistaan ylivoimalla.

Jakson viimeisen pelinsä Chicago pelasi Calgary Flamesia vastaan kotonaan. Tuloksena 3-1 tappio vaisulla esityksellä. Maalivahti Thibault pelasi heikon Blues pelin jälkeen jälleen hyvin, mutta se ei paljoa auttanut. Ottelun jälkeen Chicago piti palaverin jossa mietittiin syitä lamaan. Joukkueella oli jälleen paikkoja, oli läpiajoja, 2-1-hyökkäyksiä, mutta ei maaleja. Edes 30-miehet Amonte, Daze ja Sullivan eivät saaneet paikoista sisään ja silloin ei pelejä helpolla voiteta. Joukkueessa on alkanut esiintyä turhautumista. Amonte on tehnyt viimeisessä kymmenessä pelissään yhden maalin mikä on joukkueen parhaalta maalintekijältä melko huono saavutus. Kautta on jäljellä enää muutama peli ja jälleen on edessä aikainen loma. Seuraa on vaivannut sama ongelma kuin aikaisempinakin kausina. Huono alku ja hyvä loppukausi. Toivottavasti ensi kausi tuo paremman kokonaisuuden. Blackhawks tosin ei ole monenkaan pisteen päässä 500-pelistä, mutta sekään ei paljoa lohduta jos ei play-offeja saavuteta. Joukkueen loukkaantumis-listaan lisättiin nimet Alexander Karvpotsev ja Steve McCarty. Karpo on sivussa mahdollisesti loppukauden olkapää vamman vuoksi. McCarty on toistaiseksi sivussa lyötyään päänsä taklaus-tilanteessa pleksiin toisessa vaihdossaan koko ottelussa. Puolustaja-materiaali siis kapenee jälleen.

Suhonen sivussa vähintään loppukauden

Ensimmäistä kauttaan Chicago Blackhawksin päävalmentajana toiminut Alpo Suhonen joutuu jättämään vähintään loppukauden pelit väliin kärsittyään sydämen verisuonien tukkeumista joiden vuoksi hän on käynyt testeissäkin jo jonkin aikaa. Lääkärit olivat varoittaneet miestä sydänhalvauksen vaarasta ja sanoneet että on parempi pitää ainakin kunnon sairasloma ja saada vaivaan hoitoa. Ensi kaudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Aluksi pidettiin varmana ettei Apea nähdä enää Hawksin penkin takana, mutta mies on erään haastattelun mukaan jättänyt fifty-fify mahdollisuudet paluulle. Joka tapauksessa GM Mike Smith etsii uutta miestä tilalle jos Suhonen ei jatka. Uuden valmentajan olisi määrä aloittaa työnsä kesäkuussa. Siihen asti valmennus-vastuussa ovat apuvalmentajat Denis Savard ja Al McAdam. Myös aikaisemmin tällä kaudella seuraan palkattu NL-legenda Zinetula Bilyaletdinov liittyy valmennukseen.

Jos Suhonen ei jatka tehtävässään on edessä uuden valmentajan hankkiminen. Luonnollisia ehdokkaita voisivat olla aikanaan Buffalossa vaikuttanut Ted Nolan, Islandersista potkut saanut Butch Goring, Bostonista potkittu Pat Burns, New Jerseyn entinen valmentaja Robbie Ftorek sekä väliaikainen päävalmentaja Denis Savard. Savard olisi ainakin fanien suosikki, koska on kaupungissa jo legendan maineessa hienon pelaaja-uransa ansiosta. Smith pitää Savardin jatkamista päävastuussa kuitenkin epätodennäköisenä, koska hän etsii työhön kokenutta miestä.

Jatkoaika seuraa tilannetta ja raportoi heti kun jotakin uutta selviää.

Sivuston Chicago-toimittaja toivottaa Alpo Suhoselle pikaista paranemista! Toivottavasti Ape saa itsensä kuntoon ja palaa penkin taakse jälleen ensi kaudella!

» Lähetä palautetta toimitukselle