Joukkueraportti 17.3.2001

NHL / Artikkeli
Rangers vietti hieman yllättäen hiljaiseloa siirtoajan umpeutuessa. Joukkue teki pelaajasiirtonsa hyvissä ajoin jo sitä ennen.

Rangersin maalivahtiongelmat korjattiin kerralla

Rangers on kärsinyt kaudella pahoista maalivahtiongelmista ja juuri kun Mike Richter oli pääsemässä vauhtiin niin häneltä meni polvi. Jotain oli tehtävä kun 2.maalivahti Kirk Mclean oli pelaamissaan otteluissa ollut surkea. 7. maaliskuuta räjähti pommi: Guy Hebert on ostettu Anaheimistä Waivers-listalta ilmoittaa Rangersin Presidentti ja manageri Glen Sather.

Hebert on pelannut tällä kaudella 41 ottelua Anaheimissä, sarjalla 12 voittoa, 23 tappiota, 4 tasapeliä. Päästettyjen maalienkeskiarvo on 3.12 maalia per peli. Hebert aloitti uransa 5.11.1991 St.Louis Bluesissa, missä hän pelasi kaksi kautta ennen kuin siirtyi Anaheimiin 1993 laajennusdraftissa. Bluesissa Herbert pelasi 37 ottelua joista 13 voittoa, 13 tappiota ja 1 tasapeli, 3.41 maalikeskiarvolla. Hebert on yksi Anaheimin alkuperäispelaajista ja hän pitää monia
Anaheimin maalivahtiennätyksiä hallussaan, muun muassa pelattujen otteluiden(441), voittojen(174), peliminuuttien(25,206), torjuntojen (11,928) ja nollapelien(27) osalta. Hebert on pelannut 72.4% kaikista Anaheimin kaikkien aikojen peleistä(441 ottelua 609 ottelusta).

Herbert,33, on myös pelannut kansainvälisellä tasolla USA:n maalinsuulla mm. näissä turnauksissa: 1996 World Cupissa, 1994 MM-kisoissa Italiassa ja 1998 talviolympialaisissa Naganossa. Ennen NHL-uraansa hän pelasi kolme kautta Peoriassa IHL:ssä, jossa saldoksi muodostui 51 voittoa, 32 tappiota ja 8 tasapeliä(päästettyjen maalien keskiarvo oli 3.54). Hebert pelasi college-aikoinaan neljä kautta Halminton Collegessa, jossa saldoksi kertyi 68 ottelua, joista 39 voittoa, 27 tappiota ja 2 tasapeliä keskiarvolla 2.86 maalia per ottelu. Hebert varattiin St.Louisiin 1987 Entry Draftin 7:llä kierroksella ja varausnumero oli 159.

Uutiset

Rangers teki St.Louisin kanssa vaihtokaupat, jossa Manhattanille saapui Peter Smrek ja vaihdossa meni Bluesiin Alexei Gusarov. Isokokoinen Smrek on pelannut tällä kaudella Bluesissa 6 ottelua, joissa 2 maalia, 1 kaksiminuuttinen ja plusmiinus -1. "Me olemme erittäin tyytyväisiä tällaisesta lupauksesta kuin Peter on", totesi Rangersin manageri Glenn Sather. "Hän on erittäin hyvä luistelija, jolla on hyvä kestävyys. Hän on näyttänyt hyvää tulemistaan tällä kaudella ja on todella hyvä lisä organisaatioomme" jatkaa Sather. Peter Smrek on slovakialainen ja pelannut Bluesin farmissa 50 ottelua tehden 2 maalia, antaen 7 syöttöä ja istunut 71 minuuttia jäähyllä, plusmiinus näyttää saldoa +17. Saa nähdä onko hän puheiden mukainen vahvistus Rangersille.

Rangers on myös tehnyt toisen "pikkukaupan", jossa joukkueeseen saapui Nashvillen lämmöstä Ryan Tobler ja vaihdossa lähti Bert Robertsson.

Mike Richterin polvileikkaus on onnistunut hyvin ja muutaman viikon levon jälkeen alkaa kuntoutus. Leikkaus kesti 2 tuntia ja siitä ei seurannut minkäänlaisia komplikaatioita.

Mark Messier rikkoi kaksi rajapyykkiä. Hän siirtyi kaikkien aikojen syöttölistalla Marcel Dionnen ohi kolmanneksi 1771 syötöllään. Messier siirtyi myös Marc Delvecchion ohi neljänneksi pelattujen ottelujen määrässä 1549 ottelullaan.

Menneet ottelut

Rangersin viime ottelut ovat menneet puun alle ja playoffs-viiva on yhä kauempana. Rökäletappioista mainittakoon tappiot Sabresille (3-6), Capitalsille (3-5), Predatorsille ja Islandersille (2-5) ja Penguinsille (5-7). Pisteitä viime otteluista on tullut Penguinsilta (3-3), Senatorsilta (3-2) sekä Panthersilta (4-2). Kahdeksan ottelun saldona on 2 voittoa, 1 tasapeli ja 5 tappiota.

Kuten huomaatte niin omissa on kolissut ja siitä ei voi maalivahtia syyttää. Puolustajat ovat Brian Leetchiä lukuun ottamatta olleet aivan tuuliajolla ja joukkueen puolustus on muutamissa otteluissa vuotanut kuin seula. Mikäli tulevilla kausilla yritetään menestyä on joukkueen johdon tehtävä kaikkensa kesällä, jotta puolustukseen saataisiin hiukan varmuutta. Rangers on myös pelannut viime aikoina todella epätasaisesti. Tästä esimerkkinä voitto Senatorsista, mikä kertoo mihin joukkue parhaimmillaan pystyy ja tappiot todellisissa vaikeuksissa pyörivälle Islandersille ja nimettömälle Predatorsille suur-numeroisesti. Rangers on jo luovuttamassa taistelunsa ,mutta ensi kaudelle tulee varmasti muutoksia.

Tulevat ottelut

Tulevilla vastustajilla on enemmän pelissä kuin Rangersilla ja siksi henkilökohtaisesti en odota tulevista otteluista montakaan pistettä kun vastassa ovat Flyers, Capitals, Devils, Red Wings ja Bruins. Ero viimeiseen pleijaripaikkaan, eli Carolinaan, on jo 13 pistettä ja se on kyllä liian suuri tavoitettavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle