Iso-Britannia jysäytti kevään kovimman kiekkopommin – Dowdin uskomaton pesäpallolyönti ratkaisi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Brett Perlinin kolmas maali löi Slovenian lopullisesti kanveesiin.
Kuva © Olli Tiihonen
Kansainvälisen jääkiekon kevään kovin jytky tulee Unkarista, jossa pelataan MM-kisojen IA-divisioonan turnausta. Kisat käynnistyivät heti jättiyllätyksellä, kun IB-divisioonasta noussut Iso-Britannia otti todellisen yllätysvoiton olympiakaukaloissa hyvin esiintyneestä Sloveniasta maalein 3–1.

Iso-Britannian maajoukkue näytti jatkavan siitä, mihin Nottingham Panthers CHL-liigassa jäi voittamalla turnauksen suurimman ennakkosuosikki Slovenian.

Kari Savolaisen luotsaama Slovenia sai kovaa sokkihoitoa nousijajoukkueelta. Britit eivät yllättäneet vain tuloksellisesti, vaan myös pelaamaan hyvin omilla vahvuuksillaan Sloveniaa vastaan.

Toisessa erässä syntynyt ottelun 2–1-voittomaali oli yksi kaikkien aikojen kummajaisista. Siniviivalta ammuttu veto kimposi päätypleksin kautta maalin eteen, mistä Robert Dowd löi Tahko Pihkalan pesäpallo-oppien mukaisesti pelivälineen ilmasta sisään räjäyttäen todella runsaslukuisen brittikatsomon täyteen huutoon. Joukkue saikin erittäin hyvin tukea äänekkäistä faneistaan, jotka pitivät meteliä hallissa tauotta yllä.

Yllätysvoiton siemenet kylvivät taistelevassa ja uhrautuvassa viisikkopelaamisessa sekä ottelun parhaana palkittuun maalivahti Ben Bownsin varmoihin torjuntoihin. Bowns joutui ottelussa torjuntatöihin 34 kertaa. Toisessa päässä oli huomattavasti hiljaisempaa Gasper Kroseljin ottaessa kiinni 12 vetoa.

Iso-Britannia käytti ylivoimasaumansa kovalla prosentilla hyväksi. Käytännössä kaikki kolme maalia syntyi ylivoimalla, sillä Dowdin maali syntyi vain pari sekuntia ylivoimapelin päättymisen jälkeen.

Ottelun avausmaalin lämäsi puolustaja Ben O'Connor siniviivalta ensimmäisessä erässä. Kolmannen maalin iski Brett Perlini kolmannen erän alussa. Slovenian ainoasta vastasi 1–1-tasoituksen avauserässä ampunut Blaz Gregorc.

Voitolla Iso-Britannia ilmoitti olevansa mukana jopa taistelussa MM-kisapaikoista 2019 Bratislavaan.