HIFK:n välitodistukset, syksy 2014

LIIGA / Artikkeli
HIFK:lla on ollut tasainen ja laadukas joukkue, jossa jokaisella on ollut syytä kulkea pää pystyssä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
HIFK:n syyskaudessa on ollut yksi merkittävä ero viime kausiin. Suurilla odotuksilla ja palkkakuiteilla pelaavia floppeja ei ole. HIFK:n ryhmä on ollut tasaisen laadukas, jossa leveyttä ja laatua riittää aina alempiin ketjuihin asti.

Maalivahdit 

#30 Kevin Lankinen

Jokereista täksi kaudeksi punapaitaan siirtynyt Lankinen on päässyt syksyn aikana pelaamaan kuudessa ottelussa. Nuorukainen on osoittanut pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, kunhan pelaa taitojensa mukaan. Lankisen otteita HIFK-maalilla nähdään seuraavien parin viikon aikana enemmänkin, sillä Husso on nuorten maajoukkueen mukana. Torjui uransa ensimmäisen kolmen pisteen voiton juuri ennen taukoa Ilvestä vastaan. 

#34 Ville Husso

Epävarman puolustuksen takana varmaa tekemistä. Pitänyt ajoittain joukkueen päätä pinnalla ja tarjonnut mahdollisuuden voittoon. Viihdyttävä maalivahti, joka osaa ottaa yleisönsä. Nousemassa kohti liigan maalivahtieliittiä ja kehityskäyrän pysyessä nousevana, HIFK faneineen eivät saa nauttia miehen otteista enää kauaa. 

Puolustajat 

#6 Eemeli Heikkinen

Isokokoinen, nuori puolustaja, joka saapui Kiekko-Vantaasta täksi kaudeksi HIFK:hon. Sai kauden alun puolustajapulan aikaan tilaisuutensa, muttei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa. Hyvät raamit, mutta jäi silti liian usein kamppailutilanteissa toiseksi. Hakenut tuntumaa myös a-nuorissa ja Mestiksessä.

#8 Daniel Grillfors

Kokenut ruotsalainen, josta on vaikea löytää puutteita. Kokonaisvaltainen pelaaja on ottanut paikkansa takalinjojen johtajana. Lukee hyvin peliä ja pystyy vastaamaan myös fyysiseen peliin. Tehotilaston lukemalla +12 kuuluu koko sarjan parhaimmistoon. Sai alkukaudella kiekon naamaansa ja on pelannut siitä lähtien leukasuojus kypärässä.

#18 Yohann Auvitu

Ranskalainen, jonka luistelu hivelee silmiä. Pelikäsityksessä ajoittain ongelmia kiekollisena ja kiekottomana, eikä ole kaksinen kamppailupelaaja. Laukoo paljon, mutta laukausten laadussa olisi parantamisen varaa. On ollut tasakentällisin joukkueesta useimmin kentällä niin HIFK:n tehdessä maalin, kuin päästäessä.

#26 Toni Söderholm

Kapteeni loukkaantui ennen kauden alkua pelatussa CHL-ottelussa ja pääsi aloittamaan liigakautensa vasta marraskuun puolessa välissä. Ehti juuri saada pelituntumaa takaisin, kunnes Masi Marjamäki taklasi miehen uudelleen sairastuvan puolelle. Puolustuksen johtohahmo, jonka läsnäolo rauhoittaa koko puolustusta. 

#33 Sebastian Moberg

Antoi viitteitä kiekollisista taidoistaan ennen kauden alkua pelatuissa CHL-otteluissa, joissa keräsi kolme syöttöpistettä. Ei ole kuitenkaan vielä valmis pitkään sarjaan liigakaukaloissa ja hakee kokemusta vielä Mestiksestä ja a-nuorista, joissa on tullut myös tehoja.

#40 Julius Nyqvist

Tuli, otti paikkansa joukkueessa ja loukkaantui. Vuodet Mestiksessä tuoneet kaivattua kokemusta. Syyskauden kohokohta upea soolomaali TPS:n verkkoon, joka oli myös Nyqvistin liigauran avausosuma. 

#43 Miihkali Teppo

Aloitti kauden loistavasti ollen koko puolustuksen parhaimmistoa. Ei ollut ensimmäisen yhdeksän ottelun aikana kertaakaan tasakentällisin vastaanottamassa takaiskumaalia. Taantui kuitenkin syksyn edetessä ja lokakuun teholukema oli -7. On kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa. 

#44 Otto Honkaheimo

Tilillä on yli 500 ottelua ja miehestä odotettiin takalinjoille varmaa suorittajaa. Ei ole kuitenkaan vakuuttanut ja joutunut ajoittain hakemaan vauhtia Mestiksen puolelta. 

#47 Juuso Salmi

Neljäs kausi edustusjoukkueen mukana, mutta kehitys vaikuttaa taantuneen. Isokokoinen pelaaja, joka ei kuitenkaan käytä kokoaan hyödyksi. Rajallisesta peliajasta huolimatta Salmi on kuluttanut jäähypenkkiä kaksiminuuttisen merkeissä useimmin puolustajista.  

#48 Hannu Pikkarainen

Paluu HIFK:hon viiden välivuoden jälkeen tapahtui rytinällä. 14 ottelun jälkeen kasassa on yhdeksän pistettä ja juuri kiekollisena vahvaa esiintymistä. Puolustusalueella ajoittain vaikeuksia sijoittumisessa, mutta ehdottomasti tervetullut lisä HIFK-puolustukseen.

#56 Lauri Taipalus

Yksi syyskauden suurimpia onnistujia. Osoitti SaiPassa viime kaudella kykynsä ja on ottanut vielä yhden harppauksen eteenpäin. Pelirohkea puolustaja, joka kantoi Söderholmin poissaollessa todella suurta vastuuta takalinjoilla. Joukkueen tehotilaston kärkimies jo koko Liigan kärkipäässä tehotilastossa ja puolustajien pistepörssissä.

Hyökkääjät 

#11 Matti Kuparinen

Tehojen puolesta kausi on ollut pettymys, mutta on ollut kuitenkin hyödyllinen pelaaja. Yksi joukkueen fyysisimmistä hyökkääjistä, joka jaksaa tehdä töitä täydet 60 minuuttia. Corey Elkinsin jälkeen joukkueen paras aloittaja.

#14 Matti Lamberg

Jokereista täksi kaudeksi siirtynyt Kiimingin pommikone pelasi vahvan alkukauden. Ehti pelata ennen loukkaantumistaan kymmenen ottelua, joissa syntyi kuusi tehopistettä. Pisteiden ohella mies tarjoili aimo määrän painavia taklauksia.

#19 Sami Blomqvist

Kehittynyt kiekottomassa pelissä kauden aikana, vaikka edelleenkin katoaa välillä kuvasta. Saanut pelata Elkinsin ja Puustisen kanssa, joten tehoja voisi odottaa enemmänkin. HIFK ei kaadu tai nouse Blomqvistin mukana, mutta toisen polven kiekkoilija on vakiinnuttamassa paikkaansa liigapelaajana.

#21 Mika Partanen

Näytti jo löytävän Mestiskaudeltaan tutun vireen ja iski maaleja tasaiseen tahtiin CHL:ssä, mutta Liigassa vajosi nopeasti hierarkiassa. Sortuu ajoittain liian vaikeisiin ratkaisuihin, jotka eivät edistä peliä. CHL:ssä kymmenessä ottelussa kuusi maalia iskenyt Partanen on onnistunut Liigassa vasta kolmesti, vaikka pelejä on yli kaksinkertainen määrä.

#28 Jasse Ikonen

Alkukauden yllättäjä. Kantoi päässään jopa kultaista kypärää. Erikoistui varsinkin tärkeiden maalien tekijänä, iski mm. CHL:n pudotuspeleissä Fribourgia vastaan ratkaisuottelussa kaksi maalia, joiden avulla HIFK eteni jatkoon. Syyskauden kohokohtana "Gordie Howe" -hattutemppu Bluesia vastaan. 

#29 Toni Leinonen

Viime kaudella lopullisesti edustusjoukkueeseen murtautunut Leinonen otti syyskaudella askeleen taaksepäin. Pelejä HIFK:n miehistössä on vasta seitsemän ja pääosa kaudesta on sujunut Mestiksessä. 

#39 Arttu Luttinen

Seurasta riippumatta Luttinen on valmennuksen luottomies - ja syystä. Tekee työnsä nöyrästi ja laadukkaasti. Sai tilaisuutensa ylivoimalla ja on iskenyt bravuuripaikaltaan maalin edestä lukuisia osumia. Kaikkiaan maaleja on kasassa 12, joukkueen eniten. Iski uransa toisen kypärätempun juuri ennen joulutaukoa Ilvestä vastaan.

#45 Micke-Max Åsten

Pelannut kymmenen ottelua. Tekee töitä kovasti ja pelaa fyysisesti, mutta taitotasossa vielä kehittämistä. 

#34 Teemu Ramstedt

Ramstedt teki syyskaudella parhaimmillaan kentällä mitä tahtoi, ennenkaikkea teki ketjukavereistaan parempia pelaajia. Kasvanut kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi. Jotain miehen kehityksestä puolustuspelin suhteen kertoo, että Suomeen puolustuspelaamistaan kehittämään tullut Goldobin iskettiin juuri Ramstedtin laidalle.

#62 Robert Leino

HPK:sta saapunut pelaaja, josta odotettiin pitkän sopimuksensa vuoksi projektipelaajaa. Yllätti kuitenkin positiivisesti ja nappasi paikkansa joukkueesta. Juonikas pelaaja on onnistunut varsinkin ylivoimalla. CHL-peleissä joukkueen tehokkain pelaaja kymmenellä pisteellään yhdeksässä ottelussa.  

#67 Tomas Zaborsky

Sairasvuoteelta MVP:ksi vain muutamassa kuukaudessa. On ollut alati vaarallinen pelaaja. Hyvän luistelun ja taitotason lisäksi miehestä huokuu tahto tehdä maaleja ja onnistua. Aloitti kautensa kuuden ottelun maalittomalla putkella. Laukonut 163 kertaa, mutta kiekko on löytänyt tiensä verkon perukoille vasta seitsemän kertaa. Loppukauden aikana on odotettavissa maalitahdin kiristymistä.

#71 Juuso Puustinen

Aloitti kauden iskemällä kuudessa ottelussa neljä maalia. Seuraavat kahdeksan ottelua menivät maaleitta ja tietty terävyys katosi miehen otteista. Loukkaantuminen siirsi Puustisen sivuun yli kuukaudeksi. Palasi sairauslomalta täynnä tarmoa ja sai onnistumisia tililleen.

#78 Nikolai Goldobin

Venäläistaituri tuli kesken kauden mukaan, kun ei mahtunut San Jose Sharksin miehistöön. Äärimmäisen taitava ja viihdyttävä pelaaja, jolla on potentiaalia ratkaista otteluita omalla osaamisellaan. Peliesityksiin nähden 11 pistettä 18 ottelussa on vaatimaton saldo. Edelleen paljon petrattavaa puolustuspelaamisessa.

#80 Thomas Nykopp

Uuden sukupolven "nelssonin sena". Isokokoinen pelaaja, joka on saanut valjastettua myös kiekollista kapasiteettiaan käyttöön. Muodosti alkukaudesta tehokkaan ja energisen tutkaparin Jasse Ikosen kanssa, myöhemmin tutkaparina on ollut Arttu Luttinen.  

#88 Joonas Rask

Tuskaili kauden alussa tehottomuutensa kanssa ja osa faneista oli jo lähettämässä miestä kilometritehtaalle. Koko syyskuu meni pisteittä, mutta työmoraali oli ihailtavan korkealla. Saatuaan ketsuppipullon auki, on pelannut lähes piste/peli -tahdilla ja lunastanut energisyydellään paikkansa joukkueen ytimessä. 

#91 Corey Elkins

Ei ole ehkä viime kauden pistetahdissaan, mutta hoitanut tonttinsa. Hoitaa velvoitteensa puolustussuuntaan kiitettävästi. Yksi sarjan parhaista aloittajista, joka on yleensä kentällä juuri silloin, kun pitää ottaa tärkeitä aloituksia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle