Haastajat ainoa valopilkku juniorimaajoukkuepäivässä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Alle 20-vuotiaiden haastajajoukkue kaatoi Tšekin ensimmäisessä ottelussa.
Juniorimaajoukkueet pelasivat tänään kolmessa ottelussa. Alle 20-vuotiaat hävisivät neljän maan turnauksessa Venäjälle, alle 19-vuotiaat voittivat ensimmäisen Tšekki-ottelun ja alle 17-vuotiaat hävisivät puolivälieränsä World U17 Hockey Challengessa Kanadan valkoiselle joukkueelle lukemin 5-1.

Suomen juniorimaajoukkueilla perjantai oli pääosin murheellinen. Jatkoaika koosti jälleen lyhyesti yhteen kaikki päivän juniorimaajoukkueottelut.

Alle 20-vuotiaiden neljän maan turnaus Venäjällä

Venäjä U20 - Suomi U20 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Nuoret Leijonat kohtasi Venäjällä viimeisessä neljän maan turnauksen ottelussa isäntämaan. Tulos jäi laihaksi, vaikka ottelu oli muutoin tasainen. Viimeistely olisi huutanut tehokkuutta, mutta tällä kertaa suomalaiset eivät päässeet tuulettamaan kertaakaan.

Isäntämaa Venäjä voitti ottelun toisen erän ja päätöserän osumilla. Ottelun puolivälin jälkeen Igor Shvyryov toimitti kiekon Suomen maaliin ja ennen päätöserän puoliväliä Vladimir Kuznetsov lisäsi johdon kahteen maaliin. Vaikka maalivahti Niilo Halonen vedettiin maalilta yli minuutti ennen loppua, ei tasoitusta koskaan tullut. Kaksi maalia riitti Venäjälle, kun maalivahti Ilja Konovalov pelasi nollapelin.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue jäi voitotta kolmessa pelaamassaan ottelussa Venäjän neljän maan turnauksen aikana. Saldo on murheellinen, mutta varsinaisesti Nuoret Leijonat ei ollut pelillisesti jäljessä missään vaiheessa. Tulos kuitenkin jättää päävalmentaja Jussi Ahokkaalle pohdittavaa ennen joulukuussa alkavaa MM-leiriä Pohjois-Amerikassa.

Alle 19-vuotiaiden haastajajoukkueen Tšekki-ottelut

Tšekki U19 - Suomi U19 2-3 vl. (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Alle 20-vuotiaiden haastajajoukkue, eli alle 19-vuotiaiden maajoukkue, voitti tänään ottelussaan Tšekin. Nuoret Leijonat oli läpi ottelun niskan päällä, mutta viimeistelyyn jäi runsaasti toivomisen varaa.

Maalihanat avasi kuitenkin Suomi noin 17 minuutin pelin jälkeen. Maalista vastasi Erkka Seppälä. Seppälän maaliin esityön teki Bernarnd Isiguzo. Suomen johto ei kuitenkaan kestänyt kuin minuutin, jonka jälkeen Tšekki tuli tasoihin Jan Vaclavekin täysosumalla.

Maalittoman toisen erän jälkeen Petr Eret pääsi siirtämään tšekkiläiset johtoon. Johto kestikin aina viimeiselle minuutille saakka. Suomi lähti pelaamaan rohkeasti, ja otti maalivahti Lassi Lehtisen pois jo kaksi minuuttia ennen summeria. Tämä tuotti tulosta, kun Jesse Koskenkorva pääsi tasoittamaan ottelun 45 sekuntia ennen päätössummeria.

Ottelun jatkoajalla ei saatu ratkaisua, joten voittaja haettiin voittomaalikilpailun kautta. Kuudennessa laukojaparissa Joona Ikonen ratkaisi ottelun Nuorten Leijonien nimiin.

Suomi kohtaa Tšekin kolmena päivänä peräkkäin. Huomenna lauantaina joukkueet kohtaavat kello 18.00.

Wolrd U17 Hockey Challenge

Canada White U17 - Suomi U17 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

Suomi kohtasi perjantaina aamuyöstä Suomen aikaa Kanadan valkoisen joukkueen World U17 Hockey Challengen puolivälieräottelussa. Vaikka Suomi aloitti ottelun mainiosti, siirtyivät kanadalaiset koko ajan vankempaan johtoasemaan, ja voittivat ottelun lopulta lukemin 5-1.

Wiljami Myllylä vei Pikkuleijonat johtoon heti ottelun toisella minuutilla Juuso Pärssisen esityöstä. Tämä jäi kuitenkin suomalaisittain ottelun ainoaksi lohduksi. Avauserän puolivälin jälkeen Kanadan valkoiset tuli tasoihin. Toisessa ja kolmannessa erässä kanadalaiset iskivät vielä kummassakin kahdesti, joten Suomen kohtalo oli tippua puolivälierissä.

Tulos tarkoittaa sitä, että Pikkuleijonat pelaa turnauksessa vielä yhden ottelun. Tuon ottelun joukkue pelaa myöhään perjantai-iltana Venäjää vastaan. Kyseessä on sijoitusottelu turnauksen sijoista 5-6.