Doug Wilsonin kokoama Sharks-ryhmä tavoittelee menestystä keinolla millä hyvänsä

NHL / Artikkeli
Brent Burns ja Joe Pavelski ovat Sharksin johtopelaajia.
Kuva © Getty Images
San Jose Sharks on kuulunut kaudesta toiseen Läntisen konferenssin suosikkeihin, mutta kaikista kirkkain palkinto, Stanley Cup, on jäänyt vielä saavuttamatta. Sharks-GM Doug Wilson haluaa menestyä nyt, keinolla millä hyvänsä.

PHILADELPHIA - Philadelphian Wells Fargo Centerissä nähtiin tiistai-iltana suhteellisen rauhallinen San Jose Sharksin johtoporras. Sharks-GM Doug Wilson hymyili leveästi ottelun päätyttyä, ja tähän oli syynsä. Sharks oli juuri napannut kauden ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla. Edellisenä iltana Sharks oli jäänyt nollille New York Islandersin vieraana. 

Joe Thornton, Joe Pavelski, Logan Couture, Brent Burns, Evander Kane, Marc-Edouard Vlasic ja nyt myös Erik Karlsson. Sharksin kokoonpano on luvalla sanottuna täynnä tähtiä. Peter DeBoerin valmentama ja Wilsonin johtama joukkue kuuluu ehdottomasti tälläkin kaudella Läntisen konferenssin suosikkeihin.

Sharks on ollut 2010-luvulla kolme kertaa konferenssifinaaleissa ja kertaalleen Stanley Cup -finaalissa. Samaan suoritukseen yltää myös Los Angeles Kings. Useampaan kertaan Läntisen konferenssin finaalissa on nähty 2010-luvulla vain Chicago Blackhawks (neljä kertaa).

Blackhawksin ja Kingsin kohdalla usea pudotuspelikevät päättyi juhliin, Sharksin kohdalla edessä on ollut toistaiseksi joka kerta kirpeä pettymys.

Tähän kauteen on lyöty jälleen kovat odotukset.

Sharks-GM Wilson iski kesällä kaikki kortit pöytään ja hankki pitkään siirtohuhuissa olleen ruotsalaispuolustaja Karlssonin Ottawa Senatorsista. Isojen pelaajakauppojen voittaja mitataan vasta vuosien päästä, mutta Wilson onnistui hankkimaan Karlssonin länsirannikolle varsin mairittelevalla kaupalla.

Sharks ei joutunut luopumaan kaupassa Timo Meieristä eikä Tomas Hertlistä − joukkueen kahdesta lupaavasta hyökkääjästä. Heidän sijaan Senatorsiin siirtyivät keskushyökkääjä Chris Tierney, puolustaja Dylan DeMelo sekä nuoret Josh Norris ja Rudolfs Balcers. Ei missään nimessä halpa hinta, mutta sinnepäin.

Huhujen mukaan Sharks halusi Karlssonin jo viime kauden siirtorajalla, mutta Senators-omistaja Eugene Melnykin mukaantulo neuvotteluihin ajoi kaupan karille. Melnyk joutui taipumaan muutamaa kuukautta myöhemmin ja Karlsson pakkasi laukkunsa.

Omien sanojensa mukaan ruotsalaistähti ei ollut puheväleissä vanhan seuransa johtoportaan kanssa enää kuukausiin ennen viime kauden päätöstä.

Sharksilla on kaikki edellytykset edetä jälleen pitkälle kevääseen, mutta yksittäisten pudotuspelisarjojen voitto ei tyydytä enää johtoporrasta. Karlssonin hankinnan myötä paine menestyä on käsinkosketeltavissa.

Menestyspaineita lisäävät myös palkkakatto ja kuluvan kauden jälkeen loppuvat sopimukset. Ensi kesänä vapaita agentteja ovat muun muassa Pavelski ja Thornton. Rajoitettujen vapaiden agenttien listasta löytyvät Kevin Labancin ja Meierin nimet.

Kauden alku on ollut kaksijakoinen. Flyers-voitto oli Sharksille kauden toinen täysosuma, ensimmäinen tuli Los Angeles Kingsiä vastaan. Joukkue on paperilla yksi koko liigan kovimmista ryhmistä, mutta pisteitä ei jaeta kokoonpanolistojen perusteella. 

Jotta Doug Wilson hymyilisi keväällä yhtä leveästi kuin tiistaina Philadelphiassa, olisi Sharksin nostettava jonkinlaista pokaalia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle