Antti Suomelan ensimmäinen NHL-maali hylättiin − "Tuomari myönsi, että vihelsi pelin poikki liian aikaisin"

NHL / Artikkeli
Antti Suomela pelasi pirteästi vierasottelussa Flyersia vastaan.
Kuva © Getty Images
San Jose Sharks kaatoi tiistai-iltana Philadelphia Flyersin murskalukemin 8−2. Suomalaistulokas Antti Suomela onnistui maalinteossa, mutta tilastokirjoihin osumaa ei laskettu. Jatkoaika tapasi Suomelan ottelun jälkeen.

PHILADELPHIA - San Jose Sharksin puolustus on näyttävä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kaksikko Erik KarlssonBrent Burns ei turhaan kuluta viikkorahojaan parturissa käymiseen.

Torstai-iltana Karlssonin ja Burnsin johtaman Sharks-ryhmän alle jäi kotiavaustaan viettänyt Philadelphia Flyers. Vaikkei Flyersin ja Sharksin kohtaamista voidakaan pitää suurena klassikkona, oli Philadelphiassa tunnelma kohdallaan kiekon pudotessa. Kotijoukkueen kannattajat hiljenivät kuitenkin nopeasti avauserän aikana.

Ilman Joe Thorntonia pelannut Sharks tuli otteluun ryminällä ja paukutti tulostaululle 4−0-lukemat jo avauserän aikana. Kapteeni Joe Pavelski osui kahdesti, Logan Couture ja Evander Kane kertaalleen.

Sharks osui vielä neljästi ottelun toisessa ja kolmannessa erässä. Flyers onnistui ohittamaan Sharks-maalivahti Aaron Dellin kahdesti. 60 peliminuutin jälkeen tulostaululla loistivat Sharksin 8−2-voittolukemat.

Tulokashyökkääjä Antti Suomela oli lähellä NHL-uransa avausmaalia ensimmäisen erän loppuhetkillä. Flyers-maalivahti Brian Elliott pudotti kiekon ja Suomela pääsi lyömään irtokiekon verkkoon. Ottelun toinen päätuomari Gord Dwyer levitti kuitenkin kätensä välittömästi ja maali hylättiin.

Suomela kertoi ottelun jälkeen, mitä kaukalossa oikeasti kävi.

− Aluksi tuomari kertoi minulle, että ei aio vaihtaa tuomiotaan, mutta myöhemmin myönsi Joonakselle (Donskoi), että vihelsi pelin poikki vähän turhan aikaisin. Erikoinen ottelu oli, oltiin tosi tehokkaita heti alussa ja saatiin hyvä johto. Tänään oli paljon paikkoja. Edellisillä kausilla on ollut pulaa paikoista. Kunhan saa hyvän paikan, niin tehoja tulee.

Suomela oli avauserässä erittäin näkyvässä roolissa ja onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja yhdessä Joonas Donskoin ja Marcus Sörensenin kanssa. Suomela on tyytyväinen omaan pelipaikkaansa ja rooliinsa joukkueessa.

− Pelipaikka on kyllä hyvä, siinä on huippuäijiä vierellä. Koko ajan on sellainen fiilis, että omakin peli paranee. Tähän mennessä oma peli on ollut "ihan ok", mutta aloituksiin pitää saada parannusta tulevaisuudessa.

Viime kaudella JYPissä 64 ottelua pelannut Suomela oli odottanut ensimmäistä NHL-otteluaan jo jonkin aikaa. Ensimmäinen NHL-ottelu oli Suomelan mukaan hieno kokemus, mutta käynnissä oleva vieraskiertue on tarjonnut jo normaalia NHL-pelaajan arkea. 

− Pelejä on paljon, ja se ensimmäinen peli oli kyllä hieno tapahtuma, varsinkin kun oli vähän epävarmuutta, mahtuuko joukkueeseen harjoitusleirin jälkeen. Kun sai tietää, että mahtui joukkueeseen, niin aika katseluksihan se ensimmäinen ottelu lopulta meni. Sen ensimmäisen pelin jälkeen on kyllä helpottanut, lähdettiin vieraskiertueelle ja sen ohella on tajunnut, että nyt sitä ollaan osa tätä joukkuetta.

Vauhtia ja tähtipelaajia riittää

Suomela raivasi tiensä Sharksin kokoonpanoon harjoitusotteluiden perusteella ja on ottanut paikkansa kolmoskentän keskeltä. Samassa kentässä pelaa myös Sharksin toinen suomalaishyökkääjä, Joonas Donskoi. Suomelan mukaan Donskoi on auttanut useissa käytännön asioissa. 

− Vähän pehmeämpi laskeutuminen oli, kun on toinenkin suomalainen joukkueessa. Joonas on auttanut ihan käytännön asioissa, puhelinliittymän hankinnasta alkaen. On ollut kivaa, että on pystynyt heittämään vitsiä myös suomeksi.

Suomela on pysynyt hyvin NHL-vauhdissa mukana, vaikka ensimmäiset harjoitusottelut tarjosivatkin haastetta. Joukkue on tullut ensimmäisten viikkojen aikana tutuksi ja oma rooli NHL-joukkueessa on helpompi hahmottaa. 

− Vaikka sen tiesi, että peli tulee olemaan nopeampaa, niin vaikea siihen on valmistautua ilman kokemusta. Pelin vauhti ja intensiteetti tuli pienenä shokkina ensimmäisissä harjoituspeleissä. Olen yrittänyt keskittyä löytämään keinoja pysyä mukana vauhdikkaassa pelissä.

− Totta kai sitä vähän aluksi katseli ympärilleen kopissa. Olen itsekin seurannut NHL-jääkiekkoa koko elämäni ajan, joten kyllä se tähtipelaajien läsnäolo vaikutti aluksi hiukan oudolta − ja vaikuttaa vieläkin, mutta nyt tuntuu jo siltä, että on helppo olla osa joukkuetta.

Sharksin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson oli tyytyväinen oman joukkueensa esitykseen ja korosti, että edessä on pitkääkin pidempi runkosarja. 

− Flyers pelasi tosissaan loppuun asti, vaikka tulostaulu näyttikin toista. Tajusimme ensimmäisellä erätauolla, että neljän maalin ero ei ole iso tätä joukkuetta vastaan, joten pidimme jalan kaasulla ihan loppuun asti.

− Tämä on prosessi, joka on lähtenyt vasta käyntiin. Ei ole aina helppoa tulla joukkueeseen, jossa pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja ovat pelanneet toistensa kanssa vuodesta toiseen. Me yritämme keskittyä mahdollisimman paljon tulevaan, ja tämän illan ottelu oli hyvä esimerkki siitä, mihin me parhaimmillamme pystymme. 

Sharksin vieraskiertue jatkuu vielä kahden ottelun ajan. Torstaina joukkue on New York Rangersin vieraana, sunnuntaina vuorossa on New Jersey Devils. 

» Lähetä palautetta toimitukselle