Ahmat raateli vaisun FPS:n 8-2

MESTIS / Artikkeli
Joukkueiden kokoonpanoista puuttui avainpelaajia eikä pelin taso häikäissyt, mutta Ahmojen ja FPS:n uusintakohtaaminen tarjosi silti harvalukuiselle hyvinkääläisyleisölle paljon nähtävää. Tilastoihin merkittiin hieno kotivoitto, kymmenen maalia ja 130 minuuttia jäähyjä.

Kotijoukkueen riveistä puuttuivat edelleen tärkeät hyökkääjät Janne Lehtinen, Juha-Pekka Loikas ja Pasi Pieninkeroinen. Vierailijoiden ryhmästä sivussa oli keskiviikkona pelannut kokenut Matti Raunio sekä Jarno Kantelus.

Ensimmäinen erä oli forssalaisten niukkaa hallintaa, mutta ainoan maalin teki Ahmat. Ottelun ensimmäisen jäähyn ottanut FPS:n Mikko Peltonen oli hädin tuskin ehtinyt ulos jäähyaitiosta, kun Ahmojen Tommi Elomo laukoi kiekon lähietäisyydeltä maalin ylänurkkaan puolustaja Juha Kaunismäen tarkasta syötöstä.

Ahmojen tehohetki, osa II

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensimmäisillä minuuteilla kumpikin joukkue tuhlasi läpiajon, kun kotijoukkueen Marko Raita ja vieraiden Heikki Saarinen epäonnistuivat. Puolustaja Saarinen paikkasi huonon maalintekoyrityksensä kuitenkin vielä samassa vaihdossa ja tasoitti pelin 1-1:een saatuaan kiekon suoraan mailansa lapaan ahmavahti Sami Heinosen purkuyrityksestä.

Pitkään ei ottelu tasatilanteessa vanhennut, sillä Ahmat esitteli ennen erän puoltaväliä maalintekotaitoaan tiheään tahtiin. Edellisessä kotiharjoitusottelussa KJT:tä vastaan verkkoi heilui kolmesti reilussa kahdessa minuutissa, mutta nyt kolmen maalin tekoon tarvittiin vain minuutti ja 58 sekuntia. Verkkoa heiluttivat Mikael Kylmämaa, Tomi Lindfors ja Anssi Michael.

Erän lopulla Ahmoista osui vielä toisen maalinsa tehnyt laitahyökkääjä Kylmämaa, joka pelasi viime kaudella puolustajana Porvoon Huntersissa ja ruotsalaisessa Kvarnsvedens GoIF IK:ssa. Erässä jaettiin myös toistasataa jäähyminuuttia, sillä tappelunnujakan seurauksena kummastakin joukkueesta sai pelirangaistuksen kaksi pelaajaa. Forssalaisista nyrkkiä heiluttivat Ville Kiiskinen ja Juha Nurmisto, sekä Ahmoista Pasi Tamminen ja Olli Korkeavuori.

FPS turhautui

Päätöserän alussa FPS:ltä löytyi kiitettävästi yritystä ja joukkue onnistui ylivoimalla kaventamaan 5-2:een. Peltonen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Samuli Kivelä laukoi onnistuneesti pakkiparinsa Vesa Lehtisen syötöstä. Joukkueen ote hiipui kuitenkin turhiin jäähyihin. Ensin Mika Urpula koukki ja puhui itselleen 2+2 minuuttia hukattuaan samassa vaihdossa kaksi maalintekotilannetta. Heti perään Peltonen hankki itselleen samaiset minuuttilukemat korkeasta mailasta, ja Ahmat pääsi kaunistelemaan kahden miehen ylivoimalla lukemia kahden maalin verran. Tuomo Hirvonen lämäsi kiekon maaliin suoraan Lauri Tukosen syötöstä ja Marko Raidan laukaus upposi ylänurkkaan.

Muutama minuutti ennen loppua lukemat viimeisteli 8-2:een vauhdikkaalla nousullaan Lindfors, joka näin nousi Kylmämaan ohella toiseksi kahden maalin mieheksi.

Tukonen pelipäällä

Ahmojen kannalta positiivista oli, että kaikki kolme kentällistä saivat pelin pyörimään hyökkäyspäässä ja onnistuivat maalinteossa. Ykköskentän pari Lindfors (2+1) – Jan Eriksson (0+3) oli tehokas, mutta suurimman roolin varasti yritteliäs Lauri Tukonen (0+3). Laituriksi siirtynyt Kylmämaa (2+1) osoitti maaleillaan taistelevansa sopimuksesta, ja entinen Bluesin juniori Michael (1+2) oli tehokas debyyttiottelussaan. Marko Raita (1+1) hankki itselleen hyviä tekopaikkoja, mutta ainoaa maalia lukuunottamatta yritykset jäivät kovin vaisuiksi.

Puolustuksessa viime kaudella Tapparan A-junioreissa hurjat teholukemat iskenyt Turo Virta (0+1) esiintyi ensimmäistä kertaa hyvinkääläisyleisölle. Virta pelasi hyvää peruspeliä, mutta hyökkäyspään näytöt jäivät odottamaan. Kolmannessa erässä mies sai hyvän maalipaikan, mutta hukkasi kiekon mailansa lavasta.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen selvästi 5-0 voittanut FPS jätti itsestään perin vaisun kuvan. Yhtään maalia ei voi laittaa täysin veräjänvartija Pasi Keinäsen piikkiin, mutta moni taakse mennyt olisi ollut otettavissakin. Suurin syyllinen selvään tappioon oli läpi ottelun pehmeästi ja epävarmasti pelannut puolustus. Hyökkäyksessä forssalaisten paras oli Peltonen, mutta hänkin tahrasi kilpensä turhilla jäähyillä. Nimekkäin ja kokenein hyökkääjä Jarkko Aaltonen vaelteli varjojen mailla.

57.21 8-2 Lindfors (Michael, Raita)

Maalivahdit: Sami Heinonen (Ahmat) ja Pasi Keinänen (FPS)

Rangaistukset:

Ahmat 6x2 min + Pasi Tamminen ja Olli Korkeavuori 5+20 min = 62 min

FPS 9x2 min + Ville Kiiskinen ja Juha Nurmisto 5+20 min = 68 min

Otteluun lähdettiin seuraavilla koostumuksilla. Myöhemmin kentälliset näyttivät hyvinkin erilaisilta mm. suihkukomennusten takia.