Admiral Vladivostok - Satamakaupungin työmyyrät

KHL / Artikkeli
Puolustaja Artjom Zemchyonok aloittaa kolmannen kautensa Admiralissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lähellä Pohjois-Korean rajaa majapaikkaansa pitävä Admiral jäi viime kaudella vain yhden pisteen pudotuspeliviivan alapuolelle. Viimeinen pudotuspelipaikka ratkesi vasta runkosarjan päätöskierroksella. Admiral hoiti Amurin 6-0, mutta Avtomobilist sai vaaditun yhden pisteen häviämällä Traktorille vasta voittomaalikisan jälkeen.

Admiral on menettänyt kesän aikana lukuisia pelaajia - varsinkin "paikallisvastustaja" Amuriin, josta se on puolestaan saanut useita pelaajia. Joukkueet ovat vaihtaneet todella paljon pelaajia keskenään, joka tekee heidän välisistä kohtaamisistaan entistä sähköisempiä.

Admiral pelaa kotipelinsä NHL-mittaisessa kaukalossa, jossa sillä on erinomaiset kannattajat tukemassa joukkuetta loppuunmyydyssä hallissa illasta toiseen. Vladivostok ei ole helppo paikka vastustajille pelata johtuen kotijoukkueen erittäin energisestä pelitavasta, kaukalon koosta ja matkarasituksesta. Todella monesti Admiral on ollut pelillisesti selvästi kuskin paikalla sarjan parhaitakin joukkueita vastaan.

Maalivahdit:

Igor Bobkov

Ivan Nalimov

Seuran ykkösvahdin paikasta Ivan Nalimovin kanssa taistelemaan saapui viime kaudella AHL:ssä ja ECHL:ssä pelannut lähes kaksimetrinen Igor Bobkov. Hän vietti enemmän aikaa ECHL:n puolella, joten 24-vuotias maalivahti lähti hakemaan uralleen uutta nousua Admiralin kaltaisesta varsin pienestä organisaatiosta. Metallurg Magnitogorskin kasvatti voitti U20 MM-kisoissa mestaruuden vuonna 2011. Hän oli kakkosvahti noissa kisoissa nykyään Sotšissa pelaavan Dmitri Šikinin takana.

Nalimov ja Ilja Proskurjakov pelasivat viime kaudella ottelut suunnilleen puoliksi. Nalimov jatkaa, Proskurjakov lähti. Nyt 21-vuotias Nalimov haastaa Bobkovin taisteluun ykkösvahdin paikasta. Alla isokokoisella maalivahdilla on kuitenkin hyvin tasapaksu kausi.

Puolustus:

Oskars Bartulis (LAT) - Jonathon Blum (USA)

Denis Osipov - Dmitri Kosmatšev

Artjom Zemchyonok - Ivan Glazkov

Nikita Lisov - Fedor Beljakov

Joukkueen puolustus on paperilla suunnilleen viime kauden tasoa, vaikka Jan Kolarin ja Shaun Heshkan kaltaiset laatupuolustajat ovat vaihtaneet maisemaa. Barysista hankittu Oskars Bartulis on hyvä yleispuolustaja. Latvian maajoukkuepuolustajaltalta löytyy myös painava laukaus, jota tosin hän käyttää aivan liian vähän.

Seura jysäytti melkoisen pommin vain pari viikkoa ennen kauden alkua, kun neljä peliä Minnesota Wildin riveissä viime kaudella pelannut Jonathon Blum saapui vahvistamaan seuran varsin nimetöntä puolustusta. 26-vuotias puolustaja on Nashville Predatorsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2007 (23.). Blum on erinomaisesti luisteleva taitava kiekollinen puolustaja, jonka tähtäin lienee edelleen NHL:ssä. Hän tulee olemaan todellinen pelote seuran ylivoimaan. Vladivostok ei vain ole ihan helpoin ensimmäinen kosketus eurokiekkoon - toisaalta seura pelaa kotipelinsä NHL-mittaisessa kaukalossa.

Denis Osipov ja Ivan Glazkov ovat pelaajia, joiden pitää pystyä kantamaan isoa vastuuta. Osipov on monessa liemessä keitetty yleispuolustaja. 23-vuotiaalle ja isokokoiselle Glazkoville tuleva kausi on vasta toinen, jossa tulee saamaan vastuuta enemmän kuin muutaman pelin. Neftehimikistä hankittu isokokoinen ja fyysinen Dmitri Kosmatšev on mainitsemisen arvoinen uusi hankinta.

Puolustusta täydentävät Artjom Zemchyonokin ja Fedor Beljakovin kaltaiset puolustajat, joilta ei voi ihmeitä odottaa. Zemchyonok oli Kolarin jälkeen 14 pisteellään puolustuksen toiseksi tehokkain pelaaja. Beljakov tuo puolustukseen ennen kaikkea fyysistä peliä. Admiralin puolustus näyttää haavoittuvaiselta, vaikka Blum ja Bartulis muodostavat siihen hyvän kärjen.

Hyökkäys:

Niclas Bergfors (SWE) - Corey Trivino (CAN) - Pascal Pelletier (CAN)

Dmitri Lugin - Mihail Fisenko - Nikita Filatov

Aleksei Ugarov (BLR) - Maxim Mamin - Konstantin Makarov

Jaroslav Alševski - Aleksandr Kuznetsov - Aleksandr Goroškov

Joukkueen viime kauden neljästä tehokkaimmasta hyökkääjästä poissa ovat Ilja Zubov, Enver Lisin ja Richard Gynge. Tehoilla 21+23 sisäisen pistepörssin voittanut Niclas Bergfors sen sijaan jatkaa. Bergfors on nopea, työteliäs ja erittäin maaliahne laitahyökkääjä, joka laukoo joka paikasta. Tuo nelikko oli omalla tasollaan pisteiden muodossa, joten lähteneiden paikkaaminen ei ole helppoa.

Uusista hankinnoista isoimmat nimet ovat Medvescakin sisäisen pistepörssin tehoilla 16+23 voittanut kanadalaishyökkääjä Pascal Pelletier ja aikanaan huippulupaava Nikita Filatov, jonka ura on kuitenkin rajussa alamäessä. Pelletier on loistanut eurokaukaloissa viime vuosina - varsinkin NLA:ssa. Hänen suurimpiin vahvuuksiinsa kuuluvat pelikäsitys, taitotaso, laukaus ja hyvä työmoraali. Filatov on huipputaitava ja vikkelä hyökkääjä, mutta asennepuolessa olisi paljon toivomisen varaa.

Jatkossa Pelletier vaanii vihollisia Admiralin paidassa
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Naapuriseura Amurista hankitut Dmitri Lugin ja Mihail Fisenko ovat pelaajia, joilta voidaan odottaa hyvää jälkeä. Lugin oli 27 pisteellään Amurin kolmanneksi paras pistemies. Hän on hyvä luistelija, erittäin hanakka laukoja, fyysinen ja periksiantamaton pelaaja. Fisenko on taitava sentteri, joka tuo myös fyysistä peliä.

AHL:ssä ja ECHL:ssä viime kaudella pelannut kanadalaishyökkääjä Corey Trivino hakee pelipaikkaa try-outin kautta, mutta onko hänestä ottamaan toinen kärkisentterin paikoista? Valko-Venäjän maajoukkuekalustoon kuuluva Aleksei Ugarov on kelvollinen maalintekijä. Häneltä löytyy terävä rannelaukaus.

Joukkueen runkohyökkääjiin viime kaudella kuulunut Konstantin Makarov on hyvä hyökkääjä. Neftehimikistä seura hankki työteliäät ja hyvin kahteen suuntaan pelaavat Alševskin kaksoset, Jaroslavin ja Stanislavin, joiden peliaika lienee tiukassa.

Yhteenveto:

Dinamo Minskin päävalmentajana toissa kaudella toiminut Aleksandr Andrijevski ei ole vielä ihmeitä saanut aikaan KHL:ssä. Maalivahtipelikään ei täysin luottamusta ennakkoon herätä. Puolustus on melko fyysinen, mutta kiekollinen osaaminen on pitkälti Blumin varassa. Sentteriosasto vaikuttaa kovin kevyeltä, toki Pelletier voi tarvittaessa pelata myös sentterinä, jos Trivinosta ei ole mihinkään.

Laitahyökkääjät ovat joukkueen parasta antia. Valtava matkarasitus antaa väistämättä tasoitusta pitkässä juoksussa, sillä vain Amurin matkarasitus on samaa tasoa kauden aikana - muut seurat pääsevät huomattavasti helpommalla.

Arvio: Jälleen vahvasti mukana pudotuspelitaistelussa. Itäisessä konferenssissa sijoille 9-11.

» Lähetä palautetta toimitukselle