Šipatšjov-saaga päätökseen - Golden Knights jätti venäläistähden potentiaalin käyttämättä

NHL / Artikkeli
KHL-tähden ura NHL:ssä oli lyhyt ja kivinen, eikä siitä jäänyt paljonkaan näytettävää.
Kuva © Getty Images
Vielä kauden alussa Vadim Šipatšjovin ajateltiin olevan yksi Vegas Golden Knightsin kaikkein kovimmista hyökkääjistä. Hänen odotettiin tekevän taikojaan erityisesti ylivoimatilanteessa ja takovan pisteitä pisteiden perään. Mitään tästä ei tapahtunut.

Nyt, seitsemän kuukautta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, Vadim Šipatšjov päätti eläköityä NHL:stä, vain kolmen runkosarjapelin jälkeen. Näissä peleissä hän sai 32 minuuttia peliaikaa ja teki yhden maalin.

GM George McPhee tuntuu sivuuttavan asian perinteisillä "hän on hyvä tyyppi, mutta ei nyt vain onnistunut" -puheilla, ja jopa kutsuu hyväksi uutiseksi sitä, että sopimus on vihdoin saatu pois heidän kirjoistaan. On vaikea uskoa, että koko Šipatšjovin saaga ja lyhyeksi jäänyt tarina olisi ollut erityisen posiitivissävytteinen.

Šipatšjov - kolmekymppinen KHL-superstara − ostettiin Golden Knightsiin rakentamaan parempaa tulevaisuutta, joka lopulta veisi Stanley Cup -finaaleihin asti.

Ehkä hänen odotettiin pelaavan näissä finaaleissa, tai ehkä hänen odotettiin olevan tarpeeksi hyvä, että hänet voitaisiin myöhemmin vaihtaa toiseen pelaajaan, jolla olisi vielä edessään kirkas, pitkä tulevaisuus.

Joka tapauksessa, hän oli toinen pelaaja, jonka kanssa joukkue kirjoitti sopimuksen - pelaaja, jolla oli paikka McPheen suunnitelmissa.

Tilanteessa voi nyt osoitella paljon sormia, jos sille linjalle haluaa lähteä

Ensin Šipatšjov siirrettiin farmiin, mikä tunnustettiin puhtaaksi numeropäätökseksi. McPhee ei ilmeisesti selittänyt päätöksen syitä tarpeeksi hyvin Šipatšjoville, joka koki olonsa ilmeisen loukatuksi ja ajatteli, ettei joukkue ollut pitänyt lupauksiaan. Asia oltaisiin voitu hoitaa paremmin, jolloin siltoja ei oltaisi lähdetty polttamaan jo ennen kun kausi alkoi.

Šipatšjov ostettiin Golden Knightsiin rakentamaan parempaa tulevaisuutta

McPheen päätöksiä voi muutenkin kritisoida, koska ei ole täysin hyväksyttävää peluuttaa NHL-kelpoisia pelaajia farmissa vain siksi, että ahnehti liikaa liian hyvää kerralla.

Kun Šipatšjov vihdoin sai mahdollisuuden päästä isoille jäille, hän sai kolmessa pelissä yhteensä vain 32:46 minuuttia peliaikaa − mistä alle kolme minuuttia ylivoimalla, jossa hän on parhaimmillaan. Käytännössä Šipatšjoville annettiin muka mahtava tilaisuus päästä todistamaan, että hän kuului tähän liigaan, ja sitten ei annettukaan.

Päävalmentaja Gerard Gallant perusteli tätä sillä, että Šipatšjov tarvitsi lisää aikaa tottua Pohjois-Amerikan menoon ja pienempiin kaukaloihin. Lopputulos on kuitenkin se, ettei kukaan edelleenkään tiedä, onko hän tosiasiassa niin hyvä kun hänen kuviteltiin olevan.

Kun NHL-kokeilun jälkeen Šipatšjov siirrettiin takaisin farmiin hakemaan tätä peräänkuulutettua peliaikaa, hän sanoi ei ja kertoi palaavansa Venäjälle. Luovuttaminen on eittämättä hyökkääjän oma syy.

Valtaosa kaikista NHL-pelaajista on pelannut AHL:ssä − siinä ei ole mitään hävettävää, toisin kun voisi Šipatšjovin käytöksen perusteella kuvitella. Häntä voinee tässä vaiheessa hyvin mielin syyttää diivailusta.

Paljon syyllisiä, sama lopputulos 

Oli tilanne kenen syy tahansa (ja se on kaikkien), lopputulos on se, että nyt Šipatšjov palaa Venäjälle ilman, että kukaan sai tästä kokemuksesta mitään. Se tuskin on kovin positiivista.

Golden Knights jätti sopimuksen vaikuttaen siltä, että he eivät menettäneet mitään.

Rahalliset tappiot ovat asia erikseen, mutta on kuitenkin mahdollista, että he menettivät valtavasti potentiaalia: voi olla, että joukkue menetti huippuhyökkääjän joka olisi näytellyt tarinassa pääroolia, tai voi olla, että he eivät menettäneet. Nyt kukaan ei tiedä − ja se on sääli. 

» Lähetä palautetta toimitukselle