Ässistä kierroksen yllättäjä, Oulussa taotaan osumia

LIIGA / Artikkeli
Kärppien ja HPK:n kohtaamisesta odotetaan maali-iloittelua.
Tiistain liigakierros tarjoaa jälleen muutamia hyviä pelikohteita Pitkävedosta. Kierroksella luotetaan ainakin Kärppien ja HPK:n maalivireen jatkumiseen sekä Ässien kurssin kääntymiseen.

Ässät, 3,40

Kuopiossa kohtaavat alavireisesti esiintyneet KalPa ja Ässät. Molemmat taistelevat tiukasti vielä paikasta kuuden joukkoon ja sen vuoksi pisteet olisivat arvokkaita molemmille.

KalPalla oman pään pelaaminen on ollut kuosissa, mutta viimeistely on tökkinyt. Ässillekään maalinteko ei ole ollut helppoa, mutta joukkueesta kuitenkin löytyy potentiaalisia maalintekijöitä, kuten Jarno Kärki, Antoine Laganiere, Maksim Matushkin sekä paluunsa jälkeen tehokkaasti esiintynyt Simon Suoranta.

Kuopiolaisryhmän maalintekovoimaan ison loven tekee myös Jukurit-pelistäkin sivussa loukkaantumisen vuoksi olleen Alexander Ruutun mahdollinen poissaolo. Ruuttu on ollut KalPan tämän kauden tehokkain maalintekijä 14 osumallaan.

Kummankaan joukkueen itseluottamus ei ole varmasti huipussaan, mutta pisteiden tärkeyden luulisi sytyttävän molemmat joukkueet. KalPa on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta lähtökohtiin nähden Ässien vierasvoitosta tarjottu kerroin 3,40 on kokeilemisen arvoinen kohde.

Kärpät-HPK, yli 5,5 maalia, 2,13

Kärpät ja HPK ovat olleet viime aikoina hyvässä iskussa ja ne ovatkin 10 ottelun kuntopuntarissa peräkkäisillä sijoilla 1. ja 2.

Molempien joukkueiden riveistä löytyy runsaasti tulivoimaa. Mikael Ruohomaan johtama Kärppien tehoketju saa haastajakseen vähintään yhtä isossa liekissä olevan Oula Palven hyökkäyskolmikon. HPK:n ylivoima on ollut myös erittäin tehokasta tuon ketjun ansiosta.

Hämeenlinnalaiskolmikko on saanut viime peleissä vahvaa taustatulta myös sairastuvalta palanneelta Robert Leinolta, Teemu Turuselta sekä Otto Paajaselta. Kärpiltä myös Saku Mäenalainen sekä Ville Leskinen ovat onnistuneet hyvin viime aikoina.

Kumpikin joukkue on pelannut melko runsasmaalisia otteluita tämän vuoden puolella. HPK:n viimeisistä kuudesta ottelusta 5,5 maalin raja on ylitetty viidessä ja Kärppien otteluissa neljässä.

Kahden maalintekovoimaisen ryhmän kohtaamisesta voidaan siis odottaa nähtävän maaleja enemmänkin ja sen vuoksi yli 5,5 maalin kokonaismaalimäärästä tarjottu kerroin 2,13 onkin houkutteleva pelikohde.

TPS (-1), 2,15

TPS pesi kasvojaan JYPille kärsityn 7-1-tappion jälkeen lauantaina Raumalla voittamalla 5-2 kovana kotijoukkueena tunnetun Lukon. Ilves puolestaan hävisi SaiPalle tiukan kamppailun jälkeen 3-2-lukemin.

Hieman maalinteon kanssa paininut TPS sai Lukkoa vastaan tärkeitä onnistumisia ja etenkin Ilari Filppulan johtama ketju oli kovassa iskussa. Turkulaisryhmän materiaali on muutenkin selvästi Ilvestä kovempi, mikä kääntää vaakakuppia TPS:n suuntaan.

Ilveksellä on ollut ongelmia myös viimestelyssä ja viimeisessä kuudessa ottelussa se on tehnyt vain seitsemän maalia, minkä lisäksi se on jäänyt kolmesti nollille. Ratkaisijaosastokin on ollut hyvin kapea, sillä Ville Meskanen on tehnyt noista seitsemästä maalista kuusi ja Eemeli Suomi on säestänyt häntä tehoilla 2+5.

Tamperelaisryhmän vieraspelaaminenkaan ei ole vakuuttanut, sillä viimeisistä kuudesta vierasottelusta voittoja on irronnut vain yksi. Isommassakaan kuvassa vierasottelut ovat olleet vaikeita Ilvekselle, sillä viimeisistä 14 vierasottelusta tupsukorvat ovat voittaneet vain kaksi.

TPS:nkään viime aikojen vire ei ole ollut vakuuttavin, mutta Lukko-voitto saattoi avata maalihanoja ja materiaaliltaan se on selvästi vierailijaa edellä. Edellinen murskatappio kotiyleisön edessä halutaan varmasti myös pyyhkiä mielestä ja TPS nappaakin täyden pistepotin tehottomuuden ja puolustuspään virheiden kanssa taistelevasta Ilveksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle