Ässät ja TPS hakevat suurinumeroiset vierasvoitot

LIIGA / Artikkeli
TPS:n ja Eric Perrinin ilakointia on luvassa myös tiistain kierroksella.
Kuva © Timo Savela
Tiistain Liiga-kierroksen kaikki neljä ottelua ovat supermonivedon kohteina. Kierroksella kovempia kertoimia haetaan vahvassa vireessä olevien Ässien sekä TPS:n suurimaalisilla vierasvoitoilla häntäpään joukkueista.

Supermoniveto 4: Sport - TPS, Tappara - Kärpät, Lukko - Jukurit, KooKoo - Ässät

Sport 0,1 - TPS 5,6

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Sport on varmistanut paikkansa Liigan jumbona. Vahva vierasjoukkue TPS on jo varmistanut runkosarjan kakkospaikkansa, mutta armopaloja vaasalaisten on turha odottaa. Sportilla on Liigan eniten päästettyjä maaleja, TPS:llä tehtyjä maaleja Kärppien jälkeen eniten. Kiekollista taitoa turkulaisten rivistöstä löytyy useampaan kentälliseen, vaikka riveistä puuttuvat loukkaantumisesta kärsivä Ilari Filppula sekä pelikiellossa oleva Ilkka Heikkinen. 

Sport on puolestaan voittanut kymmenestä viime ottelustaan vain kaksi. Mukaan mahtuu myös useampia suurinumeroisia tappioita Sportin pyrkiessä hyökkäämään ajoittain puolustuspelin kustannuksella. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, kertaakaan TPS ei ole jäänyt alle kolmeen tehtyyn maaliin ja kaikkiaan turkulaiset ovat iskeneet 14 osumaa. Ero joukkueiden välillä on kauden aikana vain kasvanut, kun Sport on luopunut avainpelaajistaan ja TPS:n vahvistuttua. TPS:n kolme ja neljä tehtyä maalia ovat pelatuimpien joukossa, eikä eron repsahtaminen olisi suuri yllätys. 

Tappara 1,2 - Kärpät 1,2

Kärpät on jo runkosarjavoittonsa varmistanut, Tappara pelaa edelleen sijoituksista. Siitä huolimatta Kärpät tuskin lähtee löysäilemään, sillä takana on tappiot tuplapeleistä HIFK:ta vastaan, eivätkä oululaiset varmasti halua antaa yhtään ylimääräistä henkistä etua Tapparalle kevättä ajatellen. Toisekseen, oululaisten on pikkuhiljaa alettava kaivamaan pudotuspelivaihdetta esiin. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Paras paikka siihen on Tapparaa vastaan.

Tapparan pistetahti on ollut tasainen, mutta myös tamperelaisilta puuttuu vielä viimeinen vaihde pelistään. Siirtorajan korvilla merkittäviä satsauksia joukkueeseen Markus Nenosen sekä Henrik Haapalan myötä tehnyt Tappara jäi lauantaina Porissa nollille. Eikä heikko viimeistely ole tuore ongelma kirvesrintojen pelissä. 

Molemmat joukkueet ovat viime aikoina pelanneet tasaisia otteluita. Viimeisen kymmenen ottelun jaksolla kummankin joukkueen peleissä voittajaa on haettu jatkoajalta viidesti. Vastaavalla jaksolla erot ovat kasvaneet yli kahteen maaliin kummallakin kahdesti. Tiistain ottelu tarjonnee pudotuspelityylistä kiekkoa, jossa kumpikin pyrkii minimoimaan virheet, joten lopputuloksena vähämaalinen ja tiukka kamppailu. 

Lukko 2,3 - Jukurit 1,2

Lukko kärsii suurista viimeistelyvaikeuksista. Neljässä viime ottelussa raumalaiset ovat tehneet varsinaisella peliajalla yhteensä vain kolme maalia. Ylivoima sakkaa pahasti. Lukko on myös koko kauden mitalla heikoin ylivoimajoukkue. Viimeistelyvaikeuksia ei ainakaan helpota joukkueen loukkaantumistilanne. Janne Niskala sekä Chris VandeVelde ovat sivussa, eikä Niskalan tilalle palkattu William Wrenn ole Niskalan tasoinen viivapelote. 

Vuodenvaihteen ympärille kahdeksan ottelun kotipisteputken rakentanut Lukko on ollut tukossa myös kotonaan viime aikoina. Viisi edellistä kotiottelua ovat päättyneet raumalaisten tappioon. 

Myös Jukureilla on ollut ongelmia maalinteossa. Vaikka lukemat kokonaisuutena eivät ole hälyttäviä, ovat mikkeliläiset viimeistelleet ryppäissä. Useammin lopputuloksena on kuitenkin ollut maksimissaan yksi tehty maali ottelussa. Erityisesti vierasotteluissa joukkueella on ollut haasteita. Viimeisessä viidessä vieraspelissä mikkeliläiset ovat tehneet vain kuusi maalia, Liigan vähiten. 

KooKoo 1,2 - Ässät 4,5,6

KooKoo ei ole saanut pistettäkään viimeisestä kahdeksasta ottelustaan, joten Ässien pienimaalisen voiton sijaan lisäkerrointa voi hakea porilaisten suurimaalisemmalla voitolla. 

Pitkään varjojen mailla kulkenut Ässät on kerännyt pisteitä yhtä lukuun ottamatta seitsemästä edellisestä pelistään. Seitsemän ottelun kuntopuntarissa Ässät on tehnyt toiseksi eniten maaleja, KooKoo päästänyt eniten. Kun yhtälöön lisätään vielä Ässien korkealle tasolle vakiintunut ylivoimapeli sekä KooKoon aneeminen alivoima, tuntuu porilaisten suuren maalimäärän pelaaminen entistä paremmalta mahdollisuudelta.

KooKoo on operoinut viime otteluissa vajaalla kokoonpanolla. Väsymys onkin paistanut viime aikoina etenkin otteluiden edetessä pidemmälle. Kolmen viimeisen ottelun kolmansien erien maalisuhde on surullinen 1-9. Ässien materiaalin leveys riittää puolestaan useamman ketjun pyörittämiseen ja takalinjoilla päivystävät ratkaisuvalmiit Tommi Taimi sekä Maksim Matushkin. 

Ässillä on ottelussa myös suuremmat panokset. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Lukko sekä Ässät. Porilaiset haluavat varmasti kotiedun kyseiseen sarjaan.

Supermoniveto 4

384 riviä, panos 0,05€

19,20€

» Lähetä palautetta toimitukselle