Yliopistosarjassa tehoillut Ahti Oksanen Rangersin farmijoukkueeseen

NHL / Uutinen
Ahti Oksanen pelasi yliopistouransa Boston Universityn riveissä.
Kuva © USCHO.com
Edelliset neljä kautta Yhdysvaltain yliopistosarjassa pelannut hyökkääjä Ahti Oksanen on solminut yksivuotisen sopimuksen New York Rangersin farmiseura Hartford Wolf Packin kanssa.

Espoon Bluesin junioreista maailmalle lähtenyt Ahti Oksanen on solminut yksivuotisen sopimuksen Hartford Wolf Packin kanssa. Wolf Pack pelaa AHL:ää ja on New York Rangersin farmiseura.

Oksanen teki neljällä yliopistokaudellaan Boston Universityn riveissä 150 ottelussa tehot 51+64. Hän oli päättyneellä kaudella joukkueensa toiseksi paras pistemies.

23-vuotiasta Oksasta pidettiin yhtenä kiinnostavimmista suomalaisista yliopistopelaajista NHL:ää ajatellen. Mahdollisuutta NHL:n puolelle ei kuitenkaan auennut.

− Pieni pettymys tietenkin, ettei NHL-sopimusta tullut, mutta toisaalta tämä on taas askel lähempänä NHL:ää, mistä pitää olla innoissaan ja tyytyväinen. Ensi kauden seuraa miettiessä Hartford Wolf Pack oli tulevaisuuden ja etenkin NHL-unelman kannalta selkeästi paras vaihtoehto, Oksanen sanoo Jatkoajalle.

191-senttinen ja 95-kiloinen Oksanen osallistui kesällä 2015 New York Rangersin leirille.

− En tiedä paljonko oli muita kiinnostuneita seuroja, sillä alusta asti oli selvää, että jos NHL-sopimusta ei tule, niin Wolf Pack on minulle paras mahdollisuus.

Oksasta ei voi nostaa suoraan ylös NHL:n puolelle, sillä hän pelaa puhtaalla AHL-sopimuksella. Hänelle voidaan kuitenkin tehdä NHL-sopimus myös kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle