Ylösen koeaika tuotti sopimuksen Raumalle

LIIGA / Uutinen
Ylösen ura on tähän asti kulunut Ranskassa.
Kuva © Nini Calimoutou
Lukon testissä ollut maalivahti Sebastian Ylönen vakuutti raumalaisvalmennuksen ja sai yksivuotisen sopimuksen joukkueeseen.

Sebastian Ylönen täydentää ensi kaudella Lukon maalivahtiosaston, johon hänen kanssa kuuluvat Kaapo Kähkönen ja Lassi Lehtinen. Kolmikosta Kähkönen pelaa Liigassa ja Ylönen sekä Lehtinen vuorottelevat raumalaisryhmän yhteistyöseura KeuPan maalinsuulla.

− Sebastian on pelannut useamman vuoden Ranskan pääsarjassa, joten kokemusta aikuisten sarjoista löytyy. Totta kai meidän pelitapaamme sopivassa tekniikassa on vielä hiomista, mutta hän ei itse pelkää tehdä töitä kehityksensä eteen, kertoi Lukon maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio.

− Kaiken kaikkiaan meillä on maalivahtikolmikkona niin sanotusti hyvä aihio, mutta täytyy kuitenkin samalla muistaa, että he ovat kaikki vielä melko nuoria, joten mikään ei ole vielä valmista. Toisaalta kova työnteko ei ole koskaan ollut ongelma.

Ranskalaisvahti tiedostaa olevansa haastajan asemassa, mutta lähtee silti avoimin mielin ja kovalla asenteella tulevaan kauteen. Tulevalla kaudella hän pääsee ensimmäistä kertaa työstämään peliään seurajoukkueessa maalivahtivalmentajan kanssa.

− Lähden tekemään töitä kovalla asenteella, tiedostaen sen, että omassa pelissäni on vielä kehitettävää. Kaapo kantaa varmasti päävastuun, mutta tulevaisuudessa haluan astua Raumalla samoihin saappaisiin, Ylönen kommentoi.

− Ranskan maajoukkueessa minulla on maalivahtivalmentaja, mutta näen hänet vain 3-4 kertaa vuodessa, joten useimmiten teimme yhteistyötä puhelimitse tai internetin välityksellä. Nyt pääsen kehittämään itseäni päivittäisessä kontaktissa Vuorion Mikaelin kanssa mikä vie varmasti minua pelaajana paremmin eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle