TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Yksi uusi ja kolme jatkajaa Jokipoikien hyökkäykseen

MESTIS / Uutinen
Mestiksen runkosarjan voittanut, mutta finaaleissa Sportille taipunut Jokipojat julkaisi kevään ensimmäiset sopimuksensa. Uutena miehenä susirajalle suuntaa Hokissa hyökännyt Tobias Salmelainen. Jatkosopimukseen nimensä rustasivat Tapio Ahtonen, Janne Häikiö ja Samu Pitkänen. Jokipoikien kakkosvalmentajaksi palaa Timo Turunen.

Tobias Salmelainen, 24, on joensuulaisten ensimmäinen hankinta ensi kauden miehistöön. Juniorina kokemusta Pohjois-Amerikasta hakenut liukasliikkeinen laitahyökkääjä on pelannut urallaan satakunta liigaottelua HIFKissä, Ässissä ja Jokereissa.

Viime kauden Salmelainen kiekkoili lainalla Kajaanissa, jossa kuului joukkueen parhaimmistoon. Hyökkääjä ehti pelata 37 runkosarjaottelua tehoin 8+20 ennen kuin kausi jäi olkapäävamman johdosta kesken tammikuun lopussa.

Jatkosopimuksen tehneistä hyökkääjistä 27-vuotias Tapio Ahtonen on joukkueen monivuotinen avainsentteri. Menneellä kaudella hän pelasi 38 runkosarjaottelua tehoin 11+21 ja oli joukkueensa tehomiehiä myös pudotuspeleissä, joista saalisti 11 ottelustaan pisteet 3+4.

Yksivuotisen jatkosopimuksen Jokipoikien kanssa solminut Ahtonen on pelannut urallaan kasvattiseuransa paidassa jo lähes kolmesataa ottelua. Hänellä on kokemusta myös SM-liigan KalPasta sekä Mestiksessä myös FPS:sta.

Nuoremman polven joensuulaiset Janne Häikiö ja Samu Pitkänen löivät puolestaan itsensä kunnolla läpi kuluneella kaudella. Häikiön jatkosopimus on kaksivuotinen, Pitkäsen puolestaan mallia 1+1.

Jo useamman kauden Jokipoikien vakiokokoonpanoon kuulunut Häikiö on puolustuspelin spesialisti, mutta iski alivoimauurastamisen ohessa myös rooliinsa nähden kelvolliset tehot. 24-vuotias sentterin tilastot olivat 44 runkosarjapelistä 4+13 ja 8 pudotuspelistä 3+1.

Pitkänen, 21, kuului puolestaan Mestiksen tehokkaimpiin tulokkaisiin. Ennakkoluulottomasti hyökkäävä nuorukainen oli heti ensimmäisellä kaudellaan miesten sarjoissa Jokipoikien tehokkaimpia hyökkääjiä. Hän keräsi runkosarjan 44 ottelusta tehot 13+13 ja 11 pudotuspelistä vielä 2+4.

Jokipojat julkaisi myös tulevan kauden valmennuskaksikkonsa. Päävalmentajana jatkava Jarno Pikkarainen saa avukseen Joensuuhun palaavan Timo Turusen, joka hyppää Arttu Käyhkön tilalle kakkosmieheksi. Vielä toissa kaudella joensuulaisten valmennusryhmään kuulunut Turunen työskenteli viime kaudella Pekka Lipiäisen apurina Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle