Ykkösketju takasi Suomelle voiton

MAAJOUKKUE / Uutinen
Vain reilut 4000 ihmistä oli Helsingin jäähallin juhlaottelussa todistamassa Suomen voittoa Tshekistä. Suomen voiton takasi ykkösketju Janne Pesonen-Petri Kontiola-Mika Pyörälä.

Kärppä-hyökkääjät laidoilleen saaneen Petri Kontiolan johdattama ykkösketju teki Suomen kaikki maalit, kun leijonat kaatoivat Tshekin lukemin 3-2.

Ensimmäinen erä pelattiin 40-vuotiaan hallin kunniaksi vuoden 1966 mallin mukaisissa, tyylikkäissä paidoissa. Juhlaottelulle sopivasti Suomi teki ottelun ensimmäisen osuman, kun maalin kulmalta Janne Pesonen onnistui ylivoimalla.

Toisessa erässä Mika Pyörälä ehti viedä Suomen jo kahden maalin johtoon, kunnes Jan Marek ja Lukon Josef Straka toivat Tshekin tasoihin. Suomi kuitenkin teki voittomaalin vielä toisen erän lopussa, kun Pesonen ampui b-pisteeltä kiekon hienosti ohi Tshekin maalissa pelanneen Milan Hnilickan.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, joten Suomi saavutti avausvoiton Moskovan-turnauksessa. Ari Ahoselle Suomen maalilla kertyi ainoastaan 19 torjuntaa. Suomen parhaana pelaajana palkittiin kaikki kolme maalia syöttänyt Petri Kontiola.

Turnauksen avauspäivän toisessa ottelussa Moskovassa Ruotsi voitti isäntämaa Venäjän rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 0-1. Rangaistuslaukauskilpailun ja koko ottelun ainoan maalin teki Tre Kronorin Tony Mårtensson.