Yhdysvaltalainen Fossen täydentämään RoKin joukkuetta

MESTIS / Uutinen
Rovaniemeläisten joukkue alkaa olemaan valmis kaudelle 2017-2018.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemeläisten Mestis-joukkue vahvistuu Yhdysvaltain yliopistosarjassa pelanneella Alex J. Fossenilla. Uuden sopimuksen myötä rovaniemeläisjoukkue on viittä vaille valmis alkavaan kauteen.

Minnesotalainen hyökkääjä Alex Fossen on pelannut viimeiset neljä kautta Clarksonin yliopistojoukkueessa NCAA-sarjassa. Viime kaudella 23-vuotias hyökkääjä keräsi yhteensä yhdeksän (5+4=9) tehopistettä 30 ottelussa.

RoKin päävalmentaja Petri Karjalaisen mukaan Fossen on erittäin motivoitunut pelaaja, joka haluaa kehittyä eteenpäin yliopistouran päätyttyä.

− A.J. tuo omilla vahvuuksillaan lisäelementtejä meidän hyökkääjistöön. Hän on suoraviivainen, vahva maalinedustalla ja todella kamppailu- ja luisteluvoimainen pelaaja, Karjalainen luonnehtii uutta tulokasta.

Fossen itse kertoo olevansa innoissaan uudesta paikasta ja sen tuomasta uudesta elämänkokemuksesta. 

− Tuon RoKille oman aggressiivisen ja suoraviivaisen panokseni jäällä ja pyrin tätä kautta auttamaan joukkuetta menestymään. Minulla on korkeat odotukset joukkuetta ja itseäni kohtaan. 

Fossen saapuu Rovaniemelle 1. syyskuuta ja on mukana joukkueen vahvuudessa kotijäällä jo mahdollisissa Suomen Cup -otteluissa tai viimeistään harjoitusottelussa IPK:ta vastaan 13. syyskuuta.

Fossenin sopimus on yksivuotinen ja hänen myötä RoKilla on 23 sopimuspelaajaa. Koeajalla on neljä pelaajaa, joista puolustaja Taneli Marjeta (24) saapui viimeisimpänä Uleåborg AIK:sta Suomi-sarjasta.

Urheilutoimenjohtaja Jani Mikkola sanoo ettei etsi enää aktiivisesti uusia pelaajia.

− Seuraamme try out-pelaajien ja mahdollisten liigayhteistyöpelaajien tilannetta. Joukkue lyödään lukkoon syyskuun aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle