Yhdysvallat täydensi olympiajoukkuetta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvaltojen valmentaja Herb Brooks ja GM Craig Patrick valitsivat kaksi uutta pelaajaa Salt Lake Cityn olympialaisiin. Joukkueeseen lisättiin kokeneet maalivahdit Mike Richter sekä Tom Barrasso. Loput kuusi pelaajaa nimetään lauantaina, vaikka alunperin joukkue oli tarkoitus julkaista jo keskiviikkona.

Craig Patrick totesi valinnan olleen helppo, sillä kumpikin maalivahti on pelannut loistavasti tällä kaudella. New York Rangersin Mike Richter kärsi viime vuonna pahasta polvivammasta, ja hänen paluunsa kaukaloihin oli jopa vaakalaudalla kesän aikana. Carolinan Tom Barrasso ei puolestaan pelannut viime kaudella lainkaan, mutta tällä kaudella hän on noussut jopa Hurricanesin ykkösmaalivahdiksi ohi Arturs Irben. Joukkueeseen oli nimetty jo aiemmin Nashvillen luottovahti Mike Dunham, joten USA:n maalivahtiosasto pitäisi olla hyvässä kunnossa.

Richterille kisat ovat jo kolmannet, sillä hän edusti kotimaataan myös vuoden 1988 ja 1998 kisoissa. Lisäksi hän on voittanut muun muassa vuonna 1996 järjestetyn World Cupin sekä Stanley Cupin kaudella 1993-94.

Barrasson suurimmat meriitit ovat Pittsburghin vuosilta, jolloin hän voitti kaksi Stanley Cupia. Hänellä ei ole aiempaa kokemusta olympialaisista, mutta arvokisakokemusta on kartutettu muun muassa Kanada Cupissa ja aikuisten MM-kisoissa.

Richterin valinta oli selvä jo pidemmän aikaa, mutta Barrasso tiputti Philadelphian Brian Boucherin sekä St. Louisin Brent Johnsonin vasta viime metreillä. Vaakakuppia Barrasson suuntaan painoi varmasti miehen kokemus ja meriitit tiukoissa paikoissa. Joukkueen ykkösmaalivahtina tullee aloittamaan Mike Richter, mutta kilpailu peliajasta tulee varmasti olemaan kovaa.

Maalivahtien nimeämisen jälkeen kokoonpanossa on tilaa enää kuudelle kenttäpelaajalle. Yhdysvaltojen johto ei ole vielä päättänyt sitä, ottavatko he joukkueeseen seitsemän vai kahdeksan puolustajaa, mutta luultavasti Yhdysvallat päätyy valitsemaan seitsemän puolustajaa Kanadan tavoin. Tällä hetkellä joukkueeseen on nimetty neljä puolustajaa ja kymmenen hyökkääjää.

Vapaista hyökkäyspaikoista taistelevat tiukimmin laiturit Mike York, Mark Parrish, Brian Rolston ja Adam Deadmarsh sekä sentterit Todd Marchant, Craig Conroy, Scott Gomez ja Jeff Halpern. Puolustajista ehdolla ovat ainakin Derian Hatcher, Mathieu Scheider, Tom Poti, Aaron Miller, Eric Weinrich ja Keith Carney.

Tähän mennessä valitut pelaajat

Maalivahdit:

Tom Barrasso, Carolina Hurricanes

Mike Dunham, Nashville Predators

Mike Richter, New York Rangers

Puolustajat:

Chris Chelios, Detroit Red Wings

Brian Leetch, New York Rangers

Brian Rafalski, New Jersey Devils

Gary Suter, San Jose Sharks

Hyökkääjät:

Tony Amonte, Chicago Blackhawks

Chris Drury, Colorado Avalanche

Bill Guerin, Boston Bruins

Brett Hull, Detroit Red Wings

John LeClair, Philadelphia Flyers

Mike Modano, Dallas Stars

Jeremy Roenick, Philadelphia Flyers

Keith Tkachuk, St. Louis Blues

Doug Weight, St. Louis Blues

Scott Young, St. Louis Blues

» Lähetä palautetta toimitukselle